Artikel top billede

Sådan ser det nye iCloud ud.

Apple frigiver sin nye web-tjeneste: Prøv den her

Den nye version af Apples iCloud er nu frigivet. Prøv den her og vurder, om den kan hamle op med Google Drive, Microsoft Skydrive og Dropbox.

Apple opgraderer i forbindelse med det kommende iOS 7 og Mac Mavericks også sin cloud-tjeneste, iCloud.

Som vi skrev i sidste uge, er der med det nye iCloud taget hånd om en del af de mangler, der var i iCloud, da den første version blev frigivet i efteråret 2011.

Idéen med iCloud var sådan set fin, men der var bare for mange mangler i forhold til eksempelvis Microsofts, Googles og Dropbox' cloud-tjenester - det har vi også skrevet om i denne anmeldelse af tjenesterne.

iCloud er tænkt som et omdrejningspunkt for brugerens digitale indhold, så det bliver nemmere at synkronisere indhold mellem iPad, iPhone og Mac, og så man eksempelvis automatisk har en backup af de billeder, man tager.

Der er efterhånden kommet rigtig mange tredjeparts-apps, der understøtter iCloud, men der er også blevet føjet en række nye funktioner til iCloud - eksempelvis apps som Påmindelser og Noter, som mange kender fra iPhone og iPad.

Nyt iCloud er frigivet

Nu kan den nyeste version af iCloud tilgås af alle via beta.icloud.com, og umiddelbart virker det nye design og de nye funktioner helt fornuftige - også selvom det endnu kun er en beta-version.  

Det mest bemærkelsesværdige er, at Apple nu har tilføjet muligheden for at åbne og redigere ens iWork-dokumenter direkte fra browseren. Det sker via de tre nye web-apps, Pages, Keynote og Numbers.

Vi savner dog stadig en Fotostream-løsning til browseren og så også gerne en moderne udgave af iDisk, som Apple tidligere har haft - en løsning, der kan bruges til at opbevare forskellige filer, der ikke lige kan gemmes via en Apple-app (eksempelvis en PDF-fil, man har på sin Windows-maskine).

Apples iTunes Match, der opbevarer al din musik i iCloud og streamer det til dine enheder, er fortsat ikke tilgængelig i Danmark. Det er også et minus.

Se vores sammenligninger af iCloud, SkyDrive og Google Drive her og her.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Apple opgraderer iCloud: Her er de nye funktioner

Vi tester iCloud SkyDrive og Google Drive: Her er det bedste online-lager

SkyDrive iCloud eller Google: Hvad skal du vælge?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere