Artikel top billede

Afstemning: Hvad er Steve Ballmers største hits og værste flops?

Afstemning: Nu har du chancen for at bedømme, hvilke produkter under Microsofts afgående direktør Steve Ballmer, som har været det helt store hit eller den værste katastrofe.

Microsofts administrerende direktør hedder Steve Ballmer maksimalt et år endnu.

Det blev meldt ud i slutningen af sidste uge, og det er derfor på tide at gøre status over den 13-årige periode, hvor bulderbassen Ballmer har ledet verdens største softwarevirksomhed.

Hvad har han gjort godt i sin lange regeringsperiode, og hvad var noget værre skidt?

Ballmer: Vista var værst
Selv siger Steve Ballmer i et interview med ZDNet, at han er mest stolt over at være en betydelig del af fødslen af de personlige computere lige fra ansættelsesstarten hos Microsoft i 1980.

Med fødslen mener han også at få teknologien ind under neglene på almindelige folk op igennem 1980'erne og 1990'erne, inden han i 2000 kunne overtage ansvaret fra Bill Gates som direktøren for det hele.

I direktørtiden bliver transformationen fra Longhorn-projektet til Windows Vista fremhævet som det værste fejlskud.

"Og der er, som du ved, også sideeffekter, når du sætter et stort hold til at gøre ting, som så i sidste ende ikke bliver så værdifuldt," fortæller Steve Ballmer til ZDNet om udviklingen fra Longhorn til Vista.

Hvad synes du?

Men én ting er jo, hvad Microsoft-direktøren selv synes om sine egne bedrifter.

Noget andet er, hvad du som Computerworld-læser og måske Microsoft-kunde og -forbruger synes om den snart afgående direktør.

Derfor får du nu chancen for at stemme på Steve Ballmers største hits og værste fejlskud.

Til højre for denne artikel kan du vælge det produkt eller teknologi, hvor Steve Ballmer og resten af Microsoft fejlede under den snart afgående direktørs regeringsperiode.

Ud over vores bud er du velkommen til selv at tilføje dumpe-kandidater i kommentarfeltet, der eksempelvis kunne tælle Silverlight eller Windows 8. 

På næste side kan du bedømme, hvad Steve Ballmers største hits har været.

Stem på Ballmers største hits

Mens mange har talt om, at Microsoft er i seriøs krise, er Steve Ballmer som administrerende direktør stadig i stand til at hive et klækkeligt overskud hjem år efter år. 

I det seneste regnskab stod der således 122 milliarder kroner på bundlinjen. 

Faktisk har Steve Ballmer præsteret vækstrater i alle sine år som direktør på nær i finanskrisens første år, i 2009.

Det har dog længe været på tale, at Windows 8-lanceringen kunne blive skæbnessvanger for Steve Ballmer, hvilket da også er blevet nævnt som en af årsagerne til Microsoft-direktørens retræte inden for det næste års tid.  

Hvad har været det bedste?  
Men nok om spekulationerne omkring tilbagetrækningen.

Hvad synes du har været de bedste produkt- og teknologilanceringer under Steve Ballmer? 

Ude til højre kan du stemme blandt fem udvalgte produkter og teknologier, der er kommet til, mens Steve Ballmer har siddet som Microsofts administrerende direktør. 

Hvis du har helt andre bud end vores, er du velkommen til at skrive dem i debatfeltet.

Bud på hits kunne eksempelvis være Xbox-serien, .NET , Microsoft Dynamics, Office 2003/2007/2010, Windows Server 2008 R2 eller andet fra kodefabrikken i Redmond, der er kommet til under Steve Ballmers 13-årige regeringsperiode.

Senere på ugen afslører vi læsernes dom over både de største flops og de største hits.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere