Artikel top billede

Afstemning: Hvad er Steve Ballmers største hits og værste flops?

Afstemning: Nu har du chancen for at bedømme, hvilke produkter under Microsofts afgående direktør Steve Ballmer, som har været det helt store hit eller den værste katastrofe.

Microsofts administrerende direktør hedder Steve Ballmer maksimalt et år endnu.

Det blev meldt ud i slutningen af sidste uge, og det er derfor på tide at gøre status over den 13-årige periode, hvor bulderbassen Ballmer har ledet verdens største softwarevirksomhed.

Hvad har han gjort godt i sin lange regeringsperiode, og hvad var noget værre skidt?

Ballmer: Vista var værst
Selv siger Steve Ballmer i et interview med ZDNet, at han er mest stolt over at være en betydelig del af fødslen af de personlige computere lige fra ansættelsesstarten hos Microsoft i 1980.

Med fødslen mener han også at få teknologien ind under neglene på almindelige folk op igennem 1980'erne og 1990'erne, inden han i 2000 kunne overtage ansvaret fra Bill Gates som direktøren for det hele.

I direktørtiden bliver transformationen fra Longhorn-projektet til Windows Vista fremhævet som det værste fejlskud.

"Og der er, som du ved, også sideeffekter, når du sætter et stort hold til at gøre ting, som så i sidste ende ikke bliver så værdifuldt," fortæller Steve Ballmer til ZDNet om udviklingen fra Longhorn til Vista.

Hvad synes du?

Men én ting er jo, hvad Microsoft-direktøren selv synes om sine egne bedrifter.

Noget andet er, hvad du som Computerworld-læser og måske Microsoft-kunde og -forbruger synes om den snart afgående direktør.

Derfor får du nu chancen for at stemme på Steve Ballmers største hits og værste fejlskud.

Til højre for denne artikel kan du vælge det produkt eller teknologi, hvor Steve Ballmer og resten af Microsoft fejlede under den snart afgående direktørs regeringsperiode.

Ud over vores bud er du velkommen til selv at tilføje dumpe-kandidater i kommentarfeltet, der eksempelvis kunne tælle Silverlight eller Windows 8. 

På næste side kan du bedømme, hvad Steve Ballmers største hits har været.

Stem på Ballmers største hits

Mens mange har talt om, at Microsoft er i seriøs krise, er Steve Ballmer som administrerende direktør stadig i stand til at hive et klækkeligt overskud hjem år efter år. 

I det seneste regnskab stod der således 122 milliarder kroner på bundlinjen. 

Faktisk har Steve Ballmer præsteret vækstrater i alle sine år som direktør på nær i finanskrisens første år, i 2009.

Det har dog længe været på tale, at Windows 8-lanceringen kunne blive skæbnessvanger for Steve Ballmer, hvilket da også er blevet nævnt som en af årsagerne til Microsoft-direktørens retræte inden for det næste års tid.  

Hvad har været det bedste?  
Men nok om spekulationerne omkring tilbagetrækningen.

Hvad synes du har været de bedste produkt- og teknologilanceringer under Steve Ballmer? 

Ude til højre kan du stemme blandt fem udvalgte produkter og teknologier, der er kommet til, mens Steve Ballmer har siddet som Microsofts administrerende direktør. 

Hvis du har helt andre bud end vores, er du velkommen til at skrive dem i debatfeltet.

Bud på hits kunne eksempelvis være Xbox-serien, .NET , Microsoft Dynamics, Office 2003/2007/2010, Windows Server 2008 R2 eller andet fra kodefabrikken i Redmond, der er kommet til under Steve Ballmers 13-årige regeringsperiode.

Senere på ugen afslører vi læsernes dom over både de største flops og de største hits.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.