Derfor giver det god mening at skifte Steve Ballmer ud nu

På trods af gode regnskaber gennem flere år er Steve Ballmer snart fortid i Microsoft. Se her, hvorfor det giver god mening.

ComputerView: Der er gode grunde til, at Microsofts Steve Ballmer stopper efter lang og tro tjeneste.

Software-giganten er nemlig på vej i en helt ny retning, og her er Ballmers barnetro på pc'en og på Windows en hæmsko.

Det er dog ikke på grund af regnskabstallene, at den karismatiske topchef i Redmond-butikken bliver sat på bænken.

Faktisk ser Microsofts regnskabstal ganske gode ud.

I 2012 blev der leveret en omsætning på 427 milliarder kroner og en nettoindtægt på 134 milliarder kroner.

Ballmer og hans tropper har således et ganske stort og grønt tal på bundlinjen.

Og det er reglen fremfor undtagelsen, hvis man ser på regnskaberne i de sidste 10 år.

Siden 2003 er seks år endt med en vækst på tocifrede tal, og kun i 2009 var der et lille minus på tre procent.

Hvilket næppe er enestående set i lyset af, at det var år ét efter finanskrisen.

Ud fra de officielle regnskabstal tjener Microsoft penge, og firmaet vokser. De små 100.000 ansatte formår at skabe et sundt selskab.

Et par dråber malurt i regnskabs-bægeret er der dog.

Eksempelvis Windows RT og Surface RT. Her har firmaet indkasseret en lussing, der har kostet cirka fem milliarder kroner.

Her er Ballmer dumpet, men set i en større sammenhæng, er der tale om et beløb, som Microsoft kan leve med.

Hård mobiltid
På Windows 8- og mobilområdet står der også meget på spil for Microsoft, og det er ikke gået helt så stærkt, som Microsoft (og partneren Nokia) måske havde forventet.

Windows Phone så dagens lys i 2010, men har kun formået at sætte sig på et par procent af smartphone-markedet, mens Android med cirka 80 procent og Apple med omkring 15 procent deler den kage.

Også søgemaskinen Bings succes kan diskuteres, men på de store kerneområder, som kodefabrikken traditionelt har krammet på, tjenes der gode penge.

Det gælder eksempelvis server, Office, underholdning, online-services, forretningssoftware. Det kan Steve Ballmer. Ingen tvivl om det.

Windows 8-salget går måske også lidt langsommere end forventet, men i det regnestykke bliver man nødt til at tage Windows 7 med, og det er en bragende succes for Microsoft. Igen et plus til Steve Ballmer.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.