Artikel top billede

Udviklerne er tossede på Microsoft efter Windows 8.1 udmelding

På Microsofts egen blok lukker udviklerne nu op for posen af galde. Den spyes ud over Windows 8.1, som ikke frigives til udviklerne på forhånd, hvilket der ellers er tradition for. Se hvad de er tossede over.

Developers, developers, developers!

Sådan råbte Steve Ballmers i sin nærmest legendariske tale til sine ansatte

Men den svada gælder øjensynligt ikke Windows 8.1-udviklerne.

Koden er færdig... altså næsten

Microsoft har gjort koden til Windows 8.1 færdig i den såkaldte RTM-udgave, hvilket er den version, som sendes ud til pc-leverandørerne, så de kan installere den på nye computere.

Traditionelt har Microsoft i samme moment sendt RTM-versionen til udviklerne via MSDN (Microsoft Developer Network) eller Microsoft Technet, så de kan begynde at teste software, før styresystemet bliver frigivet til offentligheden.

Men det vil Microsoft ikke med Windows 8.1. 

Nu bliver udviklerne nødt til at vente, indtil operativsystemet frigives til alle i oktober. Der bliver altså ikke mulighed for at teste på platformen og gøre applikationerne klar til den store lancering.

Det har bragt sindene i kog blandt udviklerne.

Ifølge et blog-indlæg på Microsofts web-side holder firmaet koden tilbage fra udviklerne, fordi den stadig skal modificeres lidt.

"I forbindelse med at leverandørerne gør nye og spændende hardware-enheder klar, vil vi samarbejde med dem om at gøre Windows 8.1 helt færdig," skriver Microsofts talsmand Antoine Leblond i et blog-indlæg.

Han skriver også, at Microsoft ikke tilgodeser udviklerne med en version.

"Tidligere blev RTM-versionen også frigivet til udviklerne, men nu har tiderne ændret sig."

I stedet opfordrer kodegiganten til, at udviklerne tester på den forhåndsversion af 8.1, der blev frigivet for et par måneder siden.

Hvad med sikkerheden?

Og det har sat gang i debatten under blog-indlægget.

"I en fantasiverden er den beslutning sikkert ok. Men nu lever vi i den virkelige verden, og udviklerne skal have adgang til RTM-versionen, så vi kan tilpasse programmerne," skriver en af debattørerne.

En anden formulerer denne kritik:

"Hvad med sikkerhedsprogrammer? Kryptering? Antivirus-software? [...] Alt dette stiller krav om en tæt integration, og kan ikke testes i en preview-version. Det giver ingen garanti for kompatibilitet med den endelige version."

Læs også:

Her er datoen for Windows 8.1 i Danmark

Alt om Windows 8.1: I denne måned frigives ny Windows

7 hemmeligheder i Windows 8.1 som du skal kende
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere