Artikel top billede

Udviklerne er tossede på Microsoft efter Windows 8.1 udmelding

På Microsofts egen blok lukker udviklerne nu op for posen af galde. Den spyes ud over Windows 8.1, som ikke frigives til udviklerne på forhånd, hvilket der ellers er tradition for. Se hvad de er tossede over.

Developers, developers, developers!

Sådan råbte Steve Ballmers i sin nærmest legendariske tale til sine ansatte

Men den svada gælder øjensynligt ikke Windows 8.1-udviklerne.

Koden er færdig... altså næsten

Microsoft har gjort koden til Windows 8.1 færdig i den såkaldte RTM-udgave, hvilket er den version, som sendes ud til pc-leverandørerne, så de kan installere den på nye computere.

Traditionelt har Microsoft i samme moment sendt RTM-versionen til udviklerne via MSDN (Microsoft Developer Network) eller Microsoft Technet, så de kan begynde at teste software, før styresystemet bliver frigivet til offentligheden.

Men det vil Microsoft ikke med Windows 8.1. 

Nu bliver udviklerne nødt til at vente, indtil operativsystemet frigives til alle i oktober. Der bliver altså ikke mulighed for at teste på platformen og gøre applikationerne klar til den store lancering.

Det har bragt sindene i kog blandt udviklerne.

Ifølge et blog-indlæg på Microsofts web-side holder firmaet koden tilbage fra udviklerne, fordi den stadig skal modificeres lidt.

"I forbindelse med at leverandørerne gør nye og spændende hardware-enheder klar, vil vi samarbejde med dem om at gøre Windows 8.1 helt færdig," skriver Microsofts talsmand Antoine Leblond i et blog-indlæg.

Han skriver også, at Microsoft ikke tilgodeser udviklerne med en version.

"Tidligere blev RTM-versionen også frigivet til udviklerne, men nu har tiderne ændret sig."

I stedet opfordrer kodegiganten til, at udviklerne tester på den forhåndsversion af 8.1, der blev frigivet for et par måneder siden.

Hvad med sikkerheden?

Og det har sat gang i debatten under blog-indlægget.

"I en fantasiverden er den beslutning sikkert ok. Men nu lever vi i den virkelige verden, og udviklerne skal have adgang til RTM-versionen, så vi kan tilpasse programmerne," skriver en af debattørerne.

En anden formulerer denne kritik:

"Hvad med sikkerhedsprogrammer? Kryptering? Antivirus-software? [...] Alt dette stiller krav om en tæt integration, og kan ikke testes i en preview-version. Det giver ingen garanti for kompatibilitet med den endelige version."

Læs også:

Her er datoen for Windows 8.1 i Danmark

Alt om Windows 8.1: I denne måned frigives ny Windows

7 hemmeligheder i Windows 8.1 som du skal kende
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital