Udviklerne er tossede på Microsoft efter Windows 8.1 udmelding

På Microsofts egen blok lukker udviklerne nu op for posen af galde. Den spyes ud over Windows 8.1, som ikke frigives til udviklerne på forhånd, hvilket der ellers er tradition for. Se hvad de er tossede over.

Developers, developers, developers!

Sådan råbte Steve Ballmers i sin nærmest legendariske tale til sine ansatte

Men den svada gælder øjensynligt ikke Windows 8.1-udviklerne.

Koden er færdig... altså næsten
Microsoft har gjort koden til Windows 8.1 færdig i den såkaldte RTM-udgave, hvilket er den version, som sendes ud til pc-leverandørerne, så de kan installere den på nye computere.

Traditionelt har Microsoft i samme moment sendt RTM-versionen til udviklerne via MSDN (Microsoft Developer Network) eller Microsoft Technet, så de kan begynde at teste software, før styresystemet bliver frigivet til offentligheden.

Men det vil Microsoft ikke med Windows 8.1. 

Nu bliver udviklerne nødt til at vente, indtil operativsystemet frigives til alle i oktober. Der bliver altså ikke mulighed for at teste på platformen og gøre applikationerne klar til den store lancering.

Det har bragt sindene i kog blandt udviklerne.

Ifølge et blog-indlæg på Microsofts web-side holder firmaet koden tilbage fra udviklerne, fordi den stadig skal modificeres lidt.

"I forbindelse med at leverandørerne gør nye og spændende hardware-enheder klar, vil vi samarbejde med dem om at gøre Windows 8.1 helt færdig," skriver Microsofts talsmand Antoine Leblond i et blog-indlæg.

Han skriver også, at Microsoft ikke tilgodeser udviklerne med en version.

"Tidligere blev RTM-versionen også frigivet til udviklerne, men nu har tiderne ændret sig."

I stedet opfordrer kodegiganten til, at udviklerne tester på den forhåndsversion af 8.1, der blev frigivet for et par måneder siden.

Hvad med sikkerheden?
Og det har sat gang i debatten under blog-indlægget.

"I en fantasiverden er den beslutning sikkert ok. Men nu lever vi i den virkelige verden, og udviklerne skal have adgang til RTM-versionen, så vi kan tilpasse programmerne," skriver en af debattørerne.

En anden formulerer denne kritik:

"Hvad med sikkerhedsprogrammer? Kryptering? Antivirus-software? [...] Alt dette stiller krav om en tæt integration, og kan ikke testes i en preview-version. Det giver ingen garanti for kompatibilitet med den endelige version."

Læs også:

Her er datoen for Windows 8.1 i Danmark

Alt om Windows 8.1: I denne måned frigives ny Windows

7 hemmeligheder i Windows 8.1 som du skal kende
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.