Nu giver Windows 8 endelig baghjul til Vista

Efter 10 måneder lykkedes det endelig for Windows 8 at give sin makker fra 2007 baghjul. Ingen af de to kommer dog i nærheden af operativsystem-kongen.

Windows 8 blev lanceret for 10 måneder siden i efteråret 2012.

Siden lanceringsdatoen har styresystemet haltet efter en af sine forgængere, Vista, der trods sin svage position har formået at holde version 8 bag sig.

Men nu gøres regnskabet op.

Og det er lykkedes for et ellers trængt Windows 8 at overhale Vista, hvis man sammenligner markedsandelene efter 10 måneder på markedet.

Sammenligner man Microsofts seneste tre styresystemer på udbredelsen efter 10 måneders levetid, får man dette resultat:

Kilde: Markedsandele 10 måneder efter lanceringen. Windows 8 har overhalet Vista. Net Applications

Den onde Vista-cirkel
Figuren viser, at Windows 8 efter 10 måneder for første gang bryder den onde Vista-cirkel.

Ifølge analysehuset Net Applications steg Windows 8-andelen med 2,5 procent i august, hvilket er den største stigning for programmet på en enkelt måned.

Efter 10 måneder er operativsystemets totale markedsandel på verdensplan ifølge Net Applications på 8,4 procent.

Efter 10 måneder var Vistas markedsandel på 7,3 procent.

Ingen af de to kommer dog på højde med Windows 7.

Efter 10 måneder havde dette system en markedsandel på over 17 procent.

Øjebliksbillede fra Danmark
Et snapshot fra Danmark giver et lidt anderledes billede af Windows 8.

De seneste tal fra Foreningen af Danske Interaktive Medier (FDIM), der holder øje med, hvilke styresystemer danskerne anvender, placerer Windows 8 med en andel på lige knap fem procent.

FDIM's tal for, hvor mange der har besøgt de danske internetsider i procent af det samlede antal sidevisninger. Kilde: FDIM.

Styrkeforholdet mellem Windows 8, Vista og Windows 7 kan ikke sammenlignes med Net Applications tal, der alle fortæller om resultatet efter blot 10 måneders levetid.

FDIM's tal er den samlede situation i øjeblikket, hvor det eksempelvis kan ses, at Vista med 6,322 procent udbredelse har flere brugere end Windows 8, der har knap 5 procent af styresystem-markedet.
 
FDIM er brancheforening for de danske internetmedier.

Læs også:

Windows 8 vil ikke leve, Windows XP vil ikke dø
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.