Artikel top billede

(Foto: Tomeu Ozonas)

Nedtur: Så mange it-job forsvinder i de kommende år

1,5 million it-job risikerer at forsvinde fra vores del af verden i de kommende år. Se her, om dit job er i fare.

Selv om it generelt er et fornuftigt karrierevalg, der kan føre til mange spændende job, er offshoring af it-job til andre lande en af de udfordringer, mange it-folk vil mærke til i de kommende år.

Det ventes nemlig, at cirka 1,5 millioner it-job vil være forsvundet fra Nordamerika og Europa i 2017, skriver vores kolleger på Networkworld.

Det er analytikere fra The Hacket Group, der står bag opgørelsen, der tager udgangspunkt i udviklingen på jobmarkedet fra 2002 og frem til 2017.

I alt ventes det, at der vil forsvinde 1,2 millioner job på grund af en mere effektiv produktion, mens yderligere 950.000 job vil blive offshorede.

Til gengæld venter analytikerne så også, at der vil blive skabt omkring 620.000 nye it-job.

Det betyder, at omkring 1,5 millioner job vil være forsvundet. Det er omkring halvdelen af de it-job, der eksisterede i Nordamerika og Europa i 2002, skriver Networkworld.

Her er der gode muligheder for arbejde

Konkret er det blandt andet stillinger inden for applikations-vedligehold og -udvikling samt infrastruktursupport, der er hårdest ramt, skriver Networkworld.

Eric Dorr, der er analyseleder hos Hackett Group, mener ikke, at det er sandsynligt, at denne type job vender tilbage til vores del af verden, når de først er forsvundet.

Til gengæld er der masser af muligheder inden for områder som big data og data-analyser.

Computerworld har for nylig haft fokus på karrieremulighederne i it-branchen.

Du kan blandt andet læse vores artikel om de mest eftertragtede it-kompetencer her og få overblikket over de ledige it-job her.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Her er de it-jobs der ikke bliver besat

Her er de mest eftertragtede it-kompetencer lige nu

Få overblikket: Her er de ledige it-job
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere