Artikel top billede

Nedtur: Så mange it-job forsvinder i de kommende år

1,5 million it-job risikerer at forsvinde fra vores del af verden i de kommende år. Se her, om dit job er i fare.

Selv om it generelt er et fornuftigt karrierevalg, der kan føre til mange spændende job, er offshoring af it-job til andre lande en af de udfordringer, mange it-folk vil mærke til i de kommende år.

Det ventes nemlig, at cirka 1,5 millioner it-job vil være forsvundet fra Nordamerika og Europa i 2017, skriver vores kolleger på Networkworld.

Det er analytikere fra The Hacket Group, der står bag opgørelsen, der tager udgangspunkt i udviklingen på jobmarkedet fra 2002 og frem til 2017.

I alt ventes det, at der vil forsvinde 1,2 millioner job på grund af en mere effektiv produktion, mens yderligere 950.000 job vil blive offshorede.

Til gengæld venter analytikerne så også, at der vil blive skabt omkring 620.000 nye it-job.

Det betyder, at omkring 1,5 millioner job vil være forsvundet. Det er omkring halvdelen af de it-job, der eksisterede i Nordamerika og Europa i 2002, skriver Networkworld.

Her er der gode muligheder for arbejde

Konkret er det blandt andet stillinger inden for applikations-vedligehold og -udvikling samt infrastruktursupport, der er hårdest ramt, skriver Networkworld.

Eric Dorr, der er analyseleder hos Hackett Group, mener ikke, at det er sandsynligt, at denne type job vender tilbage til vores del af verden, når de først er forsvundet.

Til gengæld er der masser af muligheder inden for områder som big data og data-analyser.

Computerworld har for nylig haft fokus på karrieremulighederne i it-branchen.

Du kan blandt andet læse vores artikel om de mest eftertragtede it-kompetencer her og få overblikket over de ledige it-job her.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Her er de it-jobs der ikke bliver besat

Her er de mest eftertragtede it-kompetencer lige nu

Få overblikket: Her er de ledige it-job
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.