Artikel top billede

Her er Microsofts helt store chance med Nokia-opkøb

Microsoft har for 40 milliarder kroner i Nokia-købet kapret en solid bro til verdensmarkedet. Men hvordan skal selskabet gribe salgs-udfordringerne an?

Efter Microsofts opkøb af finske Nokias mobil-division har mange kløet sig i nakken og spekuleret på, hvordan mon software-giganten kan dreje opkøbet af en skrantende mobil-kæmpe ind til en succesforretning.

En del af svaret ligger i udviklingslandene, mener research manager Anders Elbak fra it-analysehuset IDC Nordic.

Han peger på, at på smartphone-markedet har Microsoft en voksende markedsandel, der i dag ligger på omkring fire procent, mens Apple "kun" sidder på 13 procent.

"I regioner som Afrika, Østeuropa, Sydamerika og Mellemøsten ligger Windows Phone lige med Apple, og det kan være disse markeder, som er Microsofts store chance med Nokia-købet," vurderer Anders Elbak.

Dumme telefoner forsvinder

Selvom Nokia-brandet forsvinder på smartphone-markedet, har Microsoft også tilkøbt sig store markedsandele på simple mobiltelefoner i en lang række udviklingslande samt ikke mindst i lande som Indien og Kina, hvor der er kæmpepotentiale for vækst.

"Det bliver sværere og sværere at opdrive en feature-phone, og hvis Microsoft kan komme på markedet med billige smartphones i udviklingslande, har selskabet en god mulighed for at kapre yderligere markedsandele," lyder det fra Anders Elbak.

Han tilføjer, at prisen på telefonerne ikke kan stå alene, da det lokale lands infrastruktur i forhold til dækning, data- og roamingpriser også vil få stor indflydelse på, om østeuropæere, afrikanere og sydamerikanere vil kaste sig over billige Microsoft-smartphones.

Er fokus på USA?

Anders Elbaks kollega, IDC senior research manager Melissa Chau, peger på, at henholdsvis Kina og Indien er de største aftagere af Nokias nuværende Lumia-smartphones.

Og med en forventning om, at netop disse to markeder med tilsammen godt 2,5 milliarder mennesker vil være nogle af de største aftagere af smartphones i de kommende år, vil Microsoft også have en solid chance for en god forretning i Østen.

"Asien og Stillehavsområdet bliver nøglemarkeder, som Microsoft bliver nødt til at gå ind på," forklarer hun til The Register.

Hun nævner også, at billige smartphones loadet med Microsofts egne software-produkter kan blive en bro til en lukrativ forretning for Microsoft.

Melissa Chau fremhæver dog, at Microsoft traditionelt set har satset kraftigt på det amerikanske marked, og det er endnu usikkert, hvordan selskabet vil angribe verdensmarkedet.

Samtidig bliver den nuværende mangel på apps i Windows Phone-miljøet også fremdraget som en risiko i Microsofts Nokia-satsning på den helt store verdensscene.

Læs også:
 
Her er forklaringen: Derfor vil Microsoft overtage Nokia

Galleri: Se Nokias bedste og værste telefoner gennem tiderne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.