Artikel top billede

Så mange apps mangler Windows 8 i forhold til Apple

Microsoft har stadig langt op til konkurrenterne, når det handler om antallet af apps. Her kan du se hvor langt.

Af de 100 mest populære apps hos Apple tilbydes kun lige godt halvdelen til Windows 8.

Det viser en opgørelse, der er foretaget af Infragistics.

Kritikken af de manglende apps til Windows 8 og Windows Phone er ikke ny.

Men den fik fornyet momentum i sidste uge, da Nokia selv meldte ud til den amerikanske avis Wall Street Journal, at der er brug for flere apps til Windows-telefonerne.

Og selv om der efterhånden er en del apps til Windows-platformen, kan det blive svært at overbevise brugerne om den kendsgerning.

Dårligt image

Det siger den amerikanske teleanalytiker Patrick Moorhead, der ikke ser en forbedring i den nærmeste fremtid.

"Mange af de populære apps findes ikke til Windows 8. Det er et problem i sig selv, men også et problem, fordi Windows 8 får et image, der siger, at de rigtige apps ikke findes til platformen," forklarer han til Computerworlds nyhedstjeneste.

Han mener, at det vil fortsætte, også selv om de populære apps til Windows 8 kommer.

"Selv om udviklerne formår at supplere sortimentet, vil kunderne stadig have den opfattelse, at udbuddet er for ringe," siger Patrick Moorhead.

Hans udtalelse kommer i forbindelse med en opgørelse fra firmaet Infragistics, der i sidste uge præsenterede en liste over de 100 mest populære apps til iOS.

Virksomheden sammenlignede den opgørelse med hvilke apps fra listen, som kunderne kan hente til Android og til Windows 8 og Windows Phone.

Resultatet er, at Windows Store kun har omkring halvdelen af Apples mest populære apps på menuen. Til Windows Phone er tallet 63 procent.

Af de 100 mest populære apps til iOS findes de 95 også til Android, mens kun 54 findes til Windows 8 og 63 til Windows Phone. Der er alene tale om popularitet, og altså ikke om det er de 'rigtige' eller de bedste apps. Kilde: Infragistics.

Det er ikke så ringe endda

Nick Landry, der har skabt top 100-listen hos Infragistics, ser dog ikke det store problem.

"For en platform, der ikke engang er et år gammel, er det slet ikke så dårligt. Der er 100.000 apps, og 54 procent af de mest populære er med i den opgørelse," siger han om resultatet.

Men teleanalytikeren Patrick Moorhead er derimod ikke imponeret.

"Der har nærmere været tale om en periode på to år," siger Patrick Moorhead.

Han refererer til, at den første testversion af Windows 8 blev frigivet til udviklerne i september 2011.

Derfor mener han, at der har været masser af tid til at tiltrække udviklerne.

"Tallene i rapporten understreger de problemer, som Microsoft står overfor med hensyn til apps. En app til Facebook kan eksempelvis stadig ikke fås til Windows 8," siger han.

Microsofts topboss Steve Ballmer har annonceret en Facebook-app, men ikke med en udgivelsesdato i enden.

"Hvis Microsoft virkelig ønsker at tage konkurrencen op med Apple og Android, skal firmaet tiltrække udviklerne. Halvdelen af de populære er bare ikke nok," siger Patrick Moorhead.

"Hvis der findes et bedre alternativ, vil kunderne vælge det. Det handler ikke kun om antallet af apps, det handler også om, at der skal være apps til netbanken eller din favoritkanal," siger Patrick Moorhead til Computerworlds nyhedstjeneste.

I Infragistics analyse kan man i øvrigt også se, at Android tilbyder 95 af de hundrede mest populære Apple-apps til deres brugere.

Læs også:

Test: Skal du vælge Surface RT eller iPad?

Galleri: De bedste Windows 8-apps til den seriøse bruger

Nedtur for Windows 8: Nye apps bliver ikke brugt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.