Kovending: Nu får udviklerne alligevel 8.1 før alle andre

Først var der ingen adgang til 8.1 for udviklerne. Nu får udviklerne så opdateringen flere uger før alle andre. Forvirret? Så læs forklaringen her.

"Man har et standpunkt, til man tager et nyt."

Sådan lyder et berømt citat fra tidligere statsminister Jens Otto Krag.

Og den holdning har man åbenbart taget til sig i Microsofts hovedkvarter i den nordvestamerikanske by Redmond.

Alle med adgang til Technet eller MSDN (Microsoft Developer Network) får nemlig mulighed for at hente opdateringen til Windows 8 i god tid inden den officielle lancering.

Det kræver nok en forklaring, for det er jo den normale procedure, at udviklere og andet godtfolk får adgang til ændringer i Microsofts software, inden kodefabrikken slipper den endelige version fri til alle brugere.

Derved kan der skabes de nødvendige tilretninger mellem eksempelvis Windows og de øvrige programmer, som it-afdelingen anvender, før det hele går løs.

Men i forbindelse med frigivelsen af Windows 8.1 og Windows Server 2012R2 var der nye toner.

Nu er den der ikke. Nu er den der
Microsoft besluttede sig helt mod traditionen for, at disse opdateringer skulle gøres tilgængelige for både udviklere og almindelige brugere på samme tid.

Den beslutning gav da også anledning til, at udviklerne råbte vagt i gevær.

Det kan du læse mere om her: Udviklerne er tossede på Microsoft efter Windows 8.1 udmelding

Redmond har åbenbart lyttet til den kritik, for nu er tonerne gået fra mol til dur.

Beskeden lyder, at udviklerne nok skal få opdateringerne, flere uger før de frigives til resten.

"I har fortalt os, at vores tidligere beslutning om ikke at frigive Windows 8.1 og Windows Server 2012R2 på forhånd er en stor udfordring for udviklere, der er i færd med at skabe Windows 8.1-apps og it-fagfolk, der forbereder sig til Windows 8.1-installationer," skriver Microsoft-evangelist Steve Guggenheimer i et blogindlæg.

Det beretter Computerworlds svenske søsterside.

Slutversionerne af Windows 8.1, Windows 8.1 Pro, Windows 8.1 Enterprise og Windows Server 2012 R2 kan nu hentes i løbet af september, hvis man anvender Technet eller har MSDN-aftale.

Den 17. oktober er den officielle lanceringsdato for almindelige Microsoft-brugere.

Læs også:

Her er datoen for Windows 8.1 i Danmark

Alt om Windows 8.1: I denne måned frigives ny Windows

7 hemmeligheder i Windows 8.1 som du skal kende
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.