Artikel top billede

Kovending: Nu får udviklerne alligevel 8.1 før alle andre

Først var der ingen adgang til 8.1 for udviklerne. Nu får udviklerne så opdateringen flere uger før alle andre. Forvirret? Så læs forklaringen her.

"Man har et standpunkt, til man tager et nyt."

Sådan lyder et berømt citat fra tidligere statsminister Jens Otto Krag.

Og den holdning har man åbenbart taget til sig i Microsofts hovedkvarter i den nordvestamerikanske by Redmond.

Alle med adgang til Technet eller MSDN (Microsoft Developer Network) får nemlig mulighed for at hente opdateringen til Windows 8 i god tid inden den officielle lancering.

Det kræver nok en forklaring, for det er jo den normale procedure, at udviklere og andet godtfolk får adgang til ændringer i Microsofts software, inden kodefabrikken slipper den endelige version fri til alle brugere.

Derved kan der skabes de nødvendige tilretninger mellem eksempelvis Windows og de øvrige programmer, som it-afdelingen anvender, før det hele går løs.

Men i forbindelse med frigivelsen af Windows 8.1 og Windows Server 2012R2 var der nye toner.

Nu er den der ikke. Nu er den der

Microsoft besluttede sig helt mod traditionen for, at disse opdateringer skulle gøres tilgængelige for både udviklere og almindelige brugere på samme tid.

Den beslutning gav da også anledning til, at udviklerne råbte vagt i gevær.

Det kan du læse mere om her: Udviklerne er tossede på Microsoft efter Windows 8.1 udmelding

Redmond har åbenbart lyttet til den kritik, for nu er tonerne gået fra mol til dur.

Beskeden lyder, at udviklerne nok skal få opdateringerne, flere uger før de frigives til resten.

"I har fortalt os, at vores tidligere beslutning om ikke at frigive Windows 8.1 og Windows Server 2012R2 på forhånd er en stor udfordring for udviklere, der er i færd med at skabe Windows 8.1-apps og it-fagfolk, der forbereder sig til Windows 8.1-installationer," skriver Microsoft-evangelist Steve Guggenheimer i et blogindlæg.

Det beretter Computerworlds svenske søsterside.

Slutversionerne af Windows 8.1, Windows 8.1 Pro, Windows 8.1 Enterprise og Windows Server 2012 R2 kan nu hentes i løbet af september, hvis man anvender Technet eller har MSDN-aftale.

Den 17. oktober er den officielle lanceringsdato for almindelige Microsoft-brugere.

Læs også:

Her er datoen for Windows 8.1 i Danmark

Alt om Windows 8.1: I denne måned frigives ny Windows

7 hemmeligheder i Windows 8.1 som du skal kende
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere