Artikel top billede

USA har forsøgt at plante spion-bagdør i Linux

Linux-stifter Linus Torvalds afslører med en god portion tvetydighed, at den amerikanske regering har forsøgt at lægge en spion-bagdør ind i open source-styresystemet.

Den amerikanske regering har tilsyneladende forsøgt at plante en bagdør til overvågning i det open source-baserede styresystem Linux.

Den afsløring er kommet frem på Linux-konferencen LinuxCon, der afholdes i disse dage i den amerikanske sydstatsby New Orleans, selv om det ikke blev sagt helt direkte.

På konferencen gik Linux-stifteren Linus Torvald på scenen og besvarede en byge af spørgsmål fra konferencedeltagerne.

Blandt andet spurgte en af deltagerne direkte om, hvorvidt den amerikanske regering har kontaktet ham eller andre omkring Linux-udviklingen med henblik på at få plantet en bagdør i Linux.

Linus Torvalds svarede 'nej' samtidig med, at han nikkede 'ja' til publikums store bifald, skriver ZDNet.

Skal du være Microsoft-boss?

Linus Torvald blev også mødt med et spørgsmål fra salen, om han havde interesse i at blive Microsofts næste topchef, efter Steve Ballmer har meddelt, at han trækker sig fra software-giganten inden for det næste års tid.

Her var svaret bare et smil fra Linus Torvalds.

Linux-stifteren havde dog også ord som svar til salens spørgsmål, efter han havde indledt med at erkende, at han ikke udviklede længere, men nu sad som leder, der fordelte arbejdet.

"Jeg er gået over til den mørke side," sagde Linus Torvalds.

Moore's Lov udfordret

Han blev sammen med resten af panelet spurgt, om Linux havde et liv, efter han selv og andre ledende Linux-personer ikke længere eksisterede.

"Linux-brugen skifter konstant. Linux er i dag meget forskellig fra blot 10 år siden, og jeg håber, at der også fremover vil blive brug for det," svarede Linux-stifteren, som også berørte, hvordan Moore's Lov inden for 10 år vil blive kraftigt udfordret.

Dermed er han på linje med den berømte fysiker Michio Kaku. 

"Vi vil møde nogle fysiske begrænsninger. Folk plejede at tale om at have tusindvis af kerner på en multiprocessor, fordi elementerne blev ved med at blive mindre, men disse mennesker har ingen ide om de fysiske love, fordi tingene bliver ikke ved med at skrumpe," sagde Linux-gudfaderen ifølge ZDNet.

Linus Torvald svarede også på spørgsmål om, hvad der irriterede ham mest omkring Linux-udvikling, og hertil svarede han, at det var sidste-minuts lappeløsninger.

"Jeg hader at føle travlhed, ligesom jeg har en deadline. Hvis en patch er forsinket, så må vi vente til den næste version med at integrere den," lød det fra Linus Torvalds fra scenen i New Orleans.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere