Artikel top billede

USA har forsøgt at plante spion-bagdør i Linux

Linux-stifter Linus Torvalds afslører med en god portion tvetydighed, at den amerikanske regering har forsøgt at lægge en spion-bagdør ind i open source-styresystemet.

Den amerikanske regering har tilsyneladende forsøgt at plante en bagdør til overvågning i det open source-baserede styresystem Linux.

Den afsløring er kommet frem på Linux-konferencen LinuxCon, der afholdes i disse dage i den amerikanske sydstatsby New Orleans, selv om det ikke blev sagt helt direkte.

På konferencen gik Linux-stifteren Linus Torvald på scenen og besvarede en byge af spørgsmål fra konferencedeltagerne.

Blandt andet spurgte en af deltagerne direkte om, hvorvidt den amerikanske regering har kontaktet ham eller andre omkring Linux-udviklingen med henblik på at få plantet en bagdør i Linux.

Linus Torvalds svarede 'nej' samtidig med, at han nikkede 'ja' til publikums store bifald, skriver ZDNet.

Skal du være Microsoft-boss?

Linus Torvald blev også mødt med et spørgsmål fra salen, om han havde interesse i at blive Microsofts næste topchef, efter Steve Ballmer har meddelt, at han trækker sig fra software-giganten inden for det næste års tid.

Her var svaret bare et smil fra Linus Torvalds.

Linux-stifteren havde dog også ord som svar til salens spørgsmål, efter han havde indledt med at erkende, at han ikke udviklede længere, men nu sad som leder, der fordelte arbejdet.

"Jeg er gået over til den mørke side," sagde Linus Torvalds.

Moore's Lov udfordret

Han blev sammen med resten af panelet spurgt, om Linux havde et liv, efter han selv og andre ledende Linux-personer ikke længere eksisterede.

"Linux-brugen skifter konstant. Linux er i dag meget forskellig fra blot 10 år siden, og jeg håber, at der også fremover vil blive brug for det," svarede Linux-stifteren, som også berørte, hvordan Moore's Lov inden for 10 år vil blive kraftigt udfordret.

Dermed er han på linje med den berømte fysiker Michio Kaku. 

"Vi vil møde nogle fysiske begrænsninger. Folk plejede at tale om at have tusindvis af kerner på en multiprocessor, fordi elementerne blev ved med at blive mindre, men disse mennesker har ingen ide om de fysiske love, fordi tingene bliver ikke ved med at skrumpe," sagde Linux-gudfaderen ifølge ZDNet.

Linus Torvald svarede også på spørgsmål om, hvad der irriterede ham mest omkring Linux-udvikling, og hertil svarede han, at det var sidste-minuts lappeløsninger.

"Jeg hader at føle travlhed, ligesom jeg har en deadline. Hvis en patch er forsinket, så må vi vente til den næste version med at integrere den," lød det fra Linus Torvalds fra scenen i New Orleans.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere