USA har forsøgt at plante spion-bagdør i Linux

Linux-stifter Linus Torvalds afslører med en god portion tvetydighed, at den amerikanske regering har forsøgt at lægge en spion-bagdør ind i open source-styresystemet.

Den amerikanske regering har tilsyneladende forsøgt at plante en bagdør til overvågning i det open source-baserede styresystem Linux.

Den afsløring er kommet frem på Linux-konferencen LinuxCon, der afholdes i disse dage i den amerikanske sydstatsby New Orleans, selv om det ikke blev sagt helt direkte.

På konferencen gik Linux-stifteren Linus Torvald på scenen og besvarede en byge af spørgsmål fra konferencedeltagerne.

Blandt andet spurgte en af deltagerne direkte om, hvorvidt den amerikanske regering har kontaktet ham eller andre omkring Linux-udviklingen med henblik på at få plantet en bagdør i Linux.

Linus Torvalds svarede 'nej' samtidig med, at han nikkede 'ja' til publikums store bifald, skriver ZDNet.

Skal du være Microsoft-boss?
Linus Torvald blev også mødt med et spørgsmål fra salen, om han havde interesse i at blive Microsofts næste topchef, efter Steve Ballmer har meddelt, at han trækker sig fra software-giganten inden for det næste års tid.

Her var svaret bare et smil fra Linus Torvalds.

Linux-stifteren havde dog også ord som svar til salens spørgsmål, efter han havde indledt med at erkende, at han ikke udviklede længere, men nu sad som leder, der fordelte arbejdet.

"Jeg er gået over til den mørke side," sagde Linus Torvalds.

Moore's Lov udfordret
Han blev sammen med resten af panelet spurgt, om Linux havde et liv, efter han selv og andre ledende Linux-personer ikke længere eksisterede.

"Linux-brugen skifter konstant. Linux er i dag meget forskellig fra blot 10 år siden, og jeg håber, at der også fremover vil blive brug for det," svarede Linux-stifteren, som også berørte, hvordan Moore's Lov inden for 10 år vil blive kraftigt udfordret.

Dermed er han på linje med den berømte fysiker Michio Kaku. 

"Vi vil møde nogle fysiske begrænsninger. Folk plejede at tale om at have tusindvis af kerner på en multiprocessor, fordi elementerne blev ved med at blive mindre, men disse mennesker har ingen ide om de fysiske love, fordi tingene bliver ikke ved med at skrumpe," sagde Linux-gudfaderen ifølge ZDNet.

Linus Torvald svarede også på spørgsmål om, hvad der irriterede ham mest omkring Linux-udvikling, og hertil svarede han, at det var sidste-minuts lappeløsninger.

"Jeg hader at føle travlhed, ligesom jeg har en deadline. Hvis en patch er forsinket, så må vi vente til den næste version med at integrere den," lød det fra Linus Torvalds fra scenen i New Orleans.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.