Artikel top billede

Læs din digital post - og undgå at få klippet pladerne på bilen

Fremover skal du kigge langt efter indkaldelsen til bilsyn i din postkasse i indkørslen. Ny kampagne skal sikre, at du ikke får klippet pladerne og undgår en bøde.

Er du ejer af et køretøj i den lidt ældre klasse, skal modellen til periodisk syn hvert andet år.

Det er Trafikstyrelsen, der sender påmindelsen ud om det lovpligtige syn, hvor køretøjet gennemgås og kontrolleres for fejl.

Den indkaldelse er tidligere blevet rundbåret af postmand Per, men nu skal det være slut med fysisk berøring af indkaldelserne.

Fra september i år vil brevene være ledsaget af et indstik, der opfordrer brugerne til at tilmelde sig Digital Post enten på e-boks.dk eller borger.dk, sådan at vi fremover modtager synsindkaldelser digitalt.

Med to år mellem hvert syn er den aktuelle synsindkaldelse i papirform sandsynligvis den sidste af slagsen, bilejerne modtager, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

Tiltaget skyldes den nye Lov om Offentlig Digital Post, der træder i kraft den 1. november 2014. Den vil gøre langt hovedparten af skriverierne med myndigheder, herunder altså bilsyn, digital.

Auto-digitaliseringen er god i gang

Der er allerede mange, der har valgt den digitale platform.

Indtil videre har mellem 25 og 30 procent af Danmarks 2,2 millioner bilejere nemlig valgt at modtage deres synsindkaldelser digitalt. Det viser tal fra Trafikstyrelsen.

Men der er altså stadig 1,7 millioner danskere, som mangler.

I overgangsperioden vil der i forbindelse med de digitale synsindkaldelser blive udsendt en ekstra huske-mail, hvis brugeren ikke har åbnet synsindkaldelsen inden 28 dage.

Hos FDM ser man positivt på, at informationskampagnen for digitale synsindkaldelser sætter fokus på den ekstra mail.

"Der forestår et massiv oplysningsarbejde for myndighederne i forbindelse med, at man vælger at gøre brug af digitale indkaldelser til bilsyn, da de fleste bilejere er vant til at få indkaldelsen med brev. Derfor er det også positivt, at man i overgangsfasen stadig sender en påmindelse både elektronisk og med brev, før bilejeren får en bøde," siger Per Alkestrup, afdelingschef i FDM's tekniske og juridiske rådgivning.

Læs også:
Vupti: Helt simpelt it-trick kan redde digital post fra kaos

Derfor truer kaos før indførelsen af digital post

Derfor bliver din digitale post forsinket i flere timer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere