Artikel top billede

Læs din digital post - og undgå at få klippet pladerne på bilen

Fremover skal du kigge langt efter indkaldelsen til bilsyn i din postkasse i indkørslen. Ny kampagne skal sikre, at du ikke får klippet pladerne og undgår en bøde.

Er du ejer af et køretøj i den lidt ældre klasse, skal modellen til periodisk syn hvert andet år.

Det er Trafikstyrelsen, der sender påmindelsen ud om det lovpligtige syn, hvor køretøjet gennemgås og kontrolleres for fejl.

Den indkaldelse er tidligere blevet rundbåret af postmand Per, men nu skal det være slut med fysisk berøring af indkaldelserne.

Fra september i år vil brevene være ledsaget af et indstik, der opfordrer brugerne til at tilmelde sig Digital Post enten på e-boks.dk eller borger.dk, sådan at vi fremover modtager synsindkaldelser digitalt.

Med to år mellem hvert syn er den aktuelle synsindkaldelse i papirform sandsynligvis den sidste af slagsen, bilejerne modtager, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

Tiltaget skyldes den nye Lov om Offentlig Digital Post, der træder i kraft den 1. november 2014. Den vil gøre langt hovedparten af skriverierne med myndigheder, herunder altså bilsyn, digital.

Auto-digitaliseringen er god i gang

Der er allerede mange, der har valgt den digitale platform.

Indtil videre har mellem 25 og 30 procent af Danmarks 2,2 millioner bilejere nemlig valgt at modtage deres synsindkaldelser digitalt. Det viser tal fra Trafikstyrelsen.

Men der er altså stadig 1,7 millioner danskere, som mangler.

I overgangsperioden vil der i forbindelse med de digitale synsindkaldelser blive udsendt en ekstra huske-mail, hvis brugeren ikke har åbnet synsindkaldelsen inden 28 dage.

Hos FDM ser man positivt på, at informationskampagnen for digitale synsindkaldelser sætter fokus på den ekstra mail.

"Der forestår et massiv oplysningsarbejde for myndighederne i forbindelse med, at man vælger at gøre brug af digitale indkaldelser til bilsyn, da de fleste bilejere er vant til at få indkaldelsen med brev. Derfor er det også positivt, at man i overgangsfasen stadig sender en påmindelse både elektronisk og med brev, før bilejeren får en bøde," siger Per Alkestrup, afdelingschef i FDM's tekniske og juridiske rådgivning.

Læs også:
Vupti: Helt simpelt it-trick kan redde digital post fra kaos

Derfor truer kaos før indførelsen af digital post

Derfor bliver din digitale post forsinket i flere timer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.