Artikel top billede

Derfor bliver din digitale post forsinket i flere timer

Når digital post bliver indført om ganske kort tid, vil du ikke modtage alle digitale forsendelser med det samme. Læs her, hvorfor der kan gå flere timer, før mailen fra kommunen er i din digital post-indbakke.

Inden for ganske få uger er der danmarkspremiere på et af landets største digitaliseringsprojekter nogensinde - digital post fra det offentlige som afløser for papirbrevet med frimærke.

Med indførelsen af digital post skal du dog ikke forvente et nyt e-mailsystem, for digital post er radikalt anderledes end mails på flere punkter.

Dels benytter digital post identificering med NemID og krypterede meddelelser, dels er hele infrastrukturen hos leverandøren e-Boks anderledes, end du eksempelvis kender det fra Hotmail eller Gmail.

"Vores løsning er baseret på integration mellem forskellige systemer frem for det traditionelle mailsystem. Vi leverer med sikkerhed for, at meddelelserne kommer frem, og at de ikke er blevet kompromitteret undervejs," forklarer e-Boks' nordiske produktdirektør Erik Knudsen til Computerworld.

Derfor kommer post senere frem

Når myndigheder som kommuner og styrelser sender digital post til først de godt 650.000 virksomheder 1. november og til omkring fire millioner borgere 1. november i 2014, kan posten godt opleves som forsinket i nogle tilfælde.

Det skyldes, at myndighederne enten kan sende enkeltforsendelser eller såkaldte masseforsendelser, som bliver behandlet meget forskelligt i e-Boks' infrastruktur.

Enkeltforsendelser, eksempelvis svar på spørgsmål fra en kommune, vil typisk blive sendt fra sagsbehandlingssystemer og havne i din digital post-indbakke med det samme.

Masseforsendelserne til mange borgere eller virksomheder vil derimod typisk blive genereret fra andre typer systemer som eksempelvis BBR (Bygnings- og Boligregistret) og først blive udsendt om natten, når masseforsendelsernes batches bliver afviklet.

Så når kommunen trykker på 'send-knappen' om formiddagen til en masseforsendelse med mange modtagere, vil den digitale post til den enkelte virksomhed eller borger først dukke op ud på natten.

"Det fungerer altså ikke ligesom en e-mail. Vi kan godt sætte systemet op til at afsende hurtigere, men det har der indtil videre ikke været nogen efterspørgsel efter," fortæller Erik Knudsen fra e-Boks.

Han forklarer, at adviseringer om digital post i din indbakke vil blive tilsendt til din normale mailadresse - typisk nogle timer senere, fordi den slags adviseringskørsler bliver foretaget fem gange i døgnet.

E-Boks har i dag 3,9 millioner danskere, der modtager post i deres e-Boks-postkasse, mens selskabet på europæisk plan håndterede et stykke over 200 millioner forsendelser sidste år.

Læs også: 
Vupti: Helt simpelt it-trick kan redde digital post fra kaos

Derfor truer kaos før indførelsen af digital post
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere