Derfor bliver din digitale post forsinket i flere timer

Når digital post bliver indført om ganske kort tid, vil du ikke modtage alle digitale forsendelser med det samme. Læs her, hvorfor der kan gå flere timer, før mailen fra kommunen er i din digital post-indbakke.

Inden for ganske få uger er der danmarkspremiere på et af landets største digitaliseringsprojekter nogensinde - digital post fra det offentlige som afløser for papirbrevet med frimærke.

Med indførelsen af digital post skal du dog ikke forvente et nyt e-mailsystem, for digital post er radikalt anderledes end mails på flere punkter.

Dels benytter digital post identificering med NemID og krypterede meddelelser, dels er hele infrastrukturen hos leverandøren e-Boks anderledes, end du eksempelvis kender det fra Hotmail eller Gmail.

"Vores løsning er baseret på integration mellem forskellige systemer frem for det traditionelle mailsystem. Vi leverer med sikkerhed for, at meddelelserne kommer frem, og at de ikke er blevet kompromitteret undervejs," forklarer e-Boks' nordiske produktdirektør Erik Knudsen til Computerworld.

Derfor kommer post senere frem
Når myndigheder som kommuner og styrelser sender digital post til først de godt 650.000 virksomheder 1. november og til omkring fire millioner borgere 1. november i 2014, kan posten godt opleves som forsinket i nogle tilfælde.

Det skyldes, at myndighederne enten kan sende enkeltforsendelser eller såkaldte masseforsendelser, som bliver behandlet meget forskelligt i e-Boks' infrastruktur.

Enkeltforsendelser, eksempelvis svar på spørgsmål fra en kommune, vil typisk blive sendt fra sagsbehandlingssystemer og havne i din digital post-indbakke med det samme.

Masseforsendelserne til mange borgere eller virksomheder vil derimod typisk blive genereret fra andre typer systemer som eksempelvis BBR (Bygnings- og Boligregistret) og først blive udsendt om natten, når masseforsendelsernes batches bliver afviklet.

Så når kommunen trykker på 'send-knappen' om formiddagen til en masseforsendelse med mange modtagere, vil den digitale post til den enkelte virksomhed eller borger først dukke op ud på natten.

"Det fungerer altså ikke ligesom en e-mail. Vi kan godt sætte systemet op til at afsende hurtigere, men det har der indtil videre ikke været nogen efterspørgsel efter," fortæller Erik Knudsen fra e-Boks.

Han forklarer, at adviseringer om digital post i din indbakke vil blive tilsendt til din normale mailadresse - typisk nogle timer senere, fordi den slags adviseringskørsler bliver foretaget fem gange i døgnet.

E-Boks har i dag 3,9 millioner danskere, der modtager post i deres e-Boks-postkasse, mens selskabet på europæisk plan håndterede et stykke over 200 millioner forsendelser sidste år.

Læs også: 
Vupti: Helt simpelt it-trick kan redde digital post fra kaos

Derfor truer kaos før indførelsen af digital post
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.