Artikel top billede

Fremtidens app-model: Her er der penge at hente

ComputerViews: Under overfladen er app-butikkerne golde ørkener, der flyder med døde og ubrugelige apps i tusindvis. Til gengæld er der dukket et helt nyt app-marked op, som der er faktisk er penge i.

ComputerViews Hvor mange apps har du egentlig på din smartphone? Og hvor mange af dem bruger du jævnligt?

Hvis du prøver at tælle efter, vil det vise sig, at du som gennemsnitlig dansk smartphone-bruger nok har omkring 40 apps liggende på din telefon.

Og af disse er kun fire-fem stykker jævnligt aktiveret, mens resten bare er fyld, som vi har liggende, da det jo kunne være, at vi en dag fik brug for dem.

En helt stille app-ørken

Det samme billede gør sig gældende i de forskellige app-butikker.

Her ligger der hundredetusinder af apps, der stort set ikke bliver downloadet, og som hurtigt glider ned i det store, sorte app-dyb, hvor de hurtigt glemmes og forsvinder.

Farvel med dig, og farvel til mange timers udviklingsarbejde.

Det kan der være mange grunde til, men dybest set handler det jo om, at de dels ikke har været tænkt ordentligt, dels ikke har været brandet og solgt ordentligt.

Det vender vi tilbage til.

Hysteriet har lagt sig

Der var engang, da app-markedet var omgærdet af en form for hysteri.

Alle skulle udvikle deres egen app, og alle skulle være med på den der smartphone-bølge, for hvis ikke man kom med, ville man være alvorligt på spanden i al fremtid.

App-markedet bærer stadig på mange måder præg af at være cowboy-marked med rigelig plads til opportunisterne, der håber på, at de kan fremtrylle en kæmpe salgs-succes, der bliver solgt i så mange one-dollar-udgaver, at pengene vælter ind.

Der har på den anden side været så mange drukne-fiaskoer i det enorme og stadigt voksende app-hav (som vokser med 40.000-50.000 nye apps hver måned), at det må stå klart for enhver, at man næppe kan satse på at udvikle en app, som sælger så godt, at man kan trække sig tilbage og leve fedt resten af livet - endsige blot leve af indtægterne, mens man udvikler en afløser (som man jo skal).

Til gengæld er der dukket et nyt marked op.

Det nye marked - her venter pengene

Det består af professionelle app-producenter, der kan tænke, udvikle, designe og kode smarte og enkle apps, som kan fungere som supplement til en eksisterende forretning.

Grundlæggende er erkendelsen, at man ikke kan satse på at udvikle en app, der i sig selv kan skabe indtægter.

Til gengæld kan man understøtte en eksisterende forretning med en veltænkt app.

En veltænkt app kan nemlig udgøre et muskelstærkt touch-point til kunderne, der jo alligevel hele tiden render rundt og kigger på smartphonen, som de altid har ved hånden.

Kan man få dem til jævnligt at kigge på netop dén app, som de forbinder med den pågældende forretning, kan det gavne forretningen, der pludselig kan rykke helt tæt på den pågældende person.

Så svært er det at trænge igennem

Men man skal være smart. Og heldig. Og have god timing og blik for hverdagens små behov for sin målgruppe.

Hver dansker anvender som sagt kun ganske få apps ud af de mange, som han har liggende på sin smartphone, og her skal man vinde flere afgørende og livstruende slag med konkurrenterne, hvis man skal have en chance.

Først skal man findes blandt de mere end en million apps, der i dag er tilgængelige.

Dernæst skal man vælges og downloades.

Og dernæst skal man blive en af de fire-fem apps ud af de 40 stykker på telefonen, som den pågældende bruger jævnligt.

De professionelle app-producenter ser her et spirende kæmpemarked, hvor de med analyse-arbejde, målgruppe-definering, strategi-formuleringer og andre metoder fra reklame-verdenen kan være med til at skærpe de pågældende apps.

Enkelhed er afgørende, siger de. En app skal kun kunne én ting. Som til gengæld skal være perfekt tænkt og perfekt udformet.

Disse ting bør du overveje

Skal du selv i gang med enten den første app eller den næste i rækken, bør du indledningsvist overveje følgende:

- Vil du bruge app'en til at skaffe nye kunder eller til at servicere eksisterende kunder?

- Hvem er de?

- Hvordan er deres vaner?

- Hvad tænder de på?

- Hvad bruger de deres smartphone til?

- Hvilken funktion relateret til din virksomhed ligger op ad de ovenstående?

Først dernæst kan selve design-arbejdet gå i gang.

Ud med betalings-app'ene

Konklusionen er med andre ord, at app-markedet modnes ganske hurtigt.

Reklame-folkene glider stiller og roligt ind på banen i takt med, at man begynder at tænke på apps som supplerende produkter til eksisterende (og pengegivende) forretninger fremfor selvstændige produkter, der skal give penge (men som sjældent gør det).

Følges den udvikling til dørs, vil det betyde, at antallet af betalings-apps med tiden vil falde drastisk.

De er alligevel kun gode forretninger for ganske få og ekstremt heldige hit-magere, der tilfældigvis rammer plet.

Og det kan man ikke bygge en forretning på.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.