Artikel top billede

Ny smartphone-app skal hjælpe danske betjente

I fremtiden skal de danske betjente bruge en ny app, når de efterforsker forbrydelser.

Rigspolitiet er ved at udvikle en ny smartphone-app, som skal hjælpe de danske betjente, når de efterforsker forbrydelser.

Det fremgår af et jobopslag fra Nationalt Kriminalteknisk Center, der leder efter en kommunikationsmedarbejder, som skal deltage i arbejdet med at udvikle en "elektronisk kriminalteknisk håndbog" og "en kriminalteknisk app," som betjentene skal anvende på gerningssteder.

Af opslaget fremgår det, at app'en blandt andet vil indeholde brugervejledninger til betjentene, men herudover ønsker Rigspolitiets kommunikationsafdeling ikke at uddybe, hvad app'en skal bidrage med i betjentenes arbejde.

I en mail til Computerworld oplyser Thomas Kristensen, der er kommunikationsrådgiver hos Rigspolitiet, at app'en endnu ikke er færdigudviklet, og at politiet derfor ikke kan kommentere på dens funktioner.

Amerikansk politi bruger apps

Andre steder i verden har politiet dog apps med relativt avancerede funktioner.

Eksempelvis offentliggjorde myndighederne i Californien for få uger siden en ny app ved navn JusticeMobile, der gør det muligt for statens betjente at bruge telefonen til at finde oplysninger om mistænkte i politiets databaser.

Politiet i den britiske hovedstad London har ifølge avisen The Telegraph planer om at udstyre byens betjente med smartphones, der skal gøre det muligt for betjentene at skrive rapporter, mens de er på farten.  

Dansk politi er ikke oppe på beatet

Niels Hedeager, der er hovedbestyrelsesmedlem i de danske betjentes fagforening, Politiforbundet, har ikke hørt om Rigspolitiets planer om at udvikle en app.

Men bliver planerne ført ud i livet, vil app'en såvidt han er orienteret blive den første af sin slags i det danske politi.

"Politiet er underlagt nogle budgetter, der indtil videre ikke har gjort det muligt at være helt oppe på beatet, når det gælder denne type teknologi. Men vi tager da app'en som et tegn på, at man trods alt tænker fremad," siger Niels Hedeager.

Han oplyser, at det i dag er de færreste betjente, der er udstyret med smartphones eller tablets, som vil kunne afvikle en app.

"Som udgangspunkt har betjentene en politiradio og en 'gammeldags' mobiltelefon med. Det er de færreste steder, at betjentene er udstyret med en smartphone, men det afhænger af den enkelte politikreds," forklarer han.

Læs også:
Polsag: Her er it-eventyret, der endte i skandale 

Fortrolige politi-data om danskere lækket på Google
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere