Ny smartphone-app skal hjælpe danske betjente

I fremtiden skal de danske betjente bruge en ny app, når de efterforsker forbrydelser.

Rigspolitiet er ved at udvikle en ny smartphone-app, som skal hjælpe de danske betjente, når de efterforsker forbrydelser.

Det fremgår af et jobopslag fra Nationalt Kriminalteknisk Center, der leder efter en kommunikationsmedarbejder, som skal deltage i arbejdet med at udvikle en "elektronisk kriminalteknisk håndbog" og "en kriminalteknisk app," som betjentene skal anvende på gerningssteder.

Af opslaget fremgår det, at app'en blandt andet vil indeholde brugervejledninger til betjentene, men herudover ønsker Rigspolitiets kommunikationsafdeling ikke at uddybe, hvad app'en skal bidrage med i betjentenes arbejde.

I en mail til Computerworld oplyser Thomas Kristensen, der er kommunikationsrådgiver hos Rigspolitiet, at app'en endnu ikke er færdigudviklet, og at politiet derfor ikke kan kommentere på dens funktioner.

Amerikansk politi bruger apps
Andre steder i verden har politiet dog apps med relativt avancerede funktioner.

Eksempelvis offentliggjorde myndighederne i Californien for få uger siden en ny app ved navn JusticeMobile, der gør det muligt for statens betjente at bruge telefonen til at finde oplysninger om mistænkte i politiets databaser.

Politiet i den britiske hovedstad London har ifølge avisen The Telegraph planer om at udstyre byens betjente med smartphones, der skal gøre det muligt for betjentene at skrive rapporter, mens de er på farten.  

Dansk politi er ikke oppe på beatet
Niels Hedeager, der er hovedbestyrelsesmedlem i de danske betjentes fagforening, Politiforbundet, har ikke hørt om Rigspolitiets planer om at udvikle en app.

Men bliver planerne ført ud i livet, vil app'en såvidt han er orienteret blive den første af sin slags i det danske politi.

"Politiet er underlagt nogle budgetter, der indtil videre ikke har gjort det muligt at være helt oppe på beatet, når det gælder denne type teknologi. Men vi tager da app'en som et tegn på, at man trods alt tænker fremad," siger Niels Hedeager.

Han oplyser, at det i dag er de færreste betjente, der er udstyret med smartphones eller tablets, som vil kunne afvikle en app.

"Som udgangspunkt har betjentene en politiradio og en 'gammeldags' mobiltelefon med. Det er de færreste steder, at betjentene er udstyret med en smartphone, men det afhænger af den enkelte politikreds," forklarer han.Læs også:
Polsag: Her er it-eventyret, der endte i skandale 

Fortrolige politi-data om danskere lækket på Google
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Lars Engbork klar til at komme i gang som ny topchef for Visma E-conomic: "Vi har allerede lagt en plan for fremtiden"
Interview: Den nye direktør for Visma e-conomic havde for få måneder siden ikke regnet med, at han skulle overtage posten som CEO efter Mads Rebsdorf, der efter 10 år hos Visma er skiftet til en toppost hos norske Kahoot.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.