Artikel top billede

Ny smartphone-app skal hjælpe danske betjente

I fremtiden skal de danske betjente bruge en ny app, når de efterforsker forbrydelser.

Rigspolitiet er ved at udvikle en ny smartphone-app, som skal hjælpe de danske betjente, når de efterforsker forbrydelser.

Det fremgår af et jobopslag fra Nationalt Kriminalteknisk Center, der leder efter en kommunikationsmedarbejder, som skal deltage i arbejdet med at udvikle en "elektronisk kriminalteknisk håndbog" og "en kriminalteknisk app," som betjentene skal anvende på gerningssteder.

Af opslaget fremgår det, at app'en blandt andet vil indeholde brugervejledninger til betjentene, men herudover ønsker Rigspolitiets kommunikationsafdeling ikke at uddybe, hvad app'en skal bidrage med i betjentenes arbejde.

I en mail til Computerworld oplyser Thomas Kristensen, der er kommunikationsrådgiver hos Rigspolitiet, at app'en endnu ikke er færdigudviklet, og at politiet derfor ikke kan kommentere på dens funktioner.

Amerikansk politi bruger apps

Andre steder i verden har politiet dog apps med relativt avancerede funktioner.

Eksempelvis offentliggjorde myndighederne i Californien for få uger siden en ny app ved navn JusticeMobile, der gør det muligt for statens betjente at bruge telefonen til at finde oplysninger om mistænkte i politiets databaser.

Politiet i den britiske hovedstad London har ifølge avisen The Telegraph planer om at udstyre byens betjente med smartphones, der skal gøre det muligt for betjentene at skrive rapporter, mens de er på farten.  

Dansk politi er ikke oppe på beatet

Niels Hedeager, der er hovedbestyrelsesmedlem i de danske betjentes fagforening, Politiforbundet, har ikke hørt om Rigspolitiets planer om at udvikle en app.

Men bliver planerne ført ud i livet, vil app'en såvidt han er orienteret blive den første af sin slags i det danske politi.

"Politiet er underlagt nogle budgetter, der indtil videre ikke har gjort det muligt at være helt oppe på beatet, når det gælder denne type teknologi. Men vi tager da app'en som et tegn på, at man trods alt tænker fremad," siger Niels Hedeager.

Han oplyser, at det i dag er de færreste betjente, der er udstyret med smartphones eller tablets, som vil kunne afvikle en app.

"Som udgangspunkt har betjentene en politiradio og en 'gammeldags' mobiltelefon med. Det er de færreste steder, at betjentene er udstyret med en smartphone, men det afhænger af den enkelte politikreds," forklarer han.

Læs også:
Polsag: Her er it-eventyret, der endte i skandale 

Fortrolige politi-data om danskere lækket på Google
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere