Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Mads Elkær (Foto: Mads Elkær)

Politi vil straffe Bagger for fup for 250.000 kroner

Bagmandspolitiet har valgt at rejse tiltalte med den tidligere it-direktør Stein Bagger. Foreløbig drejer det sig om svindel for 250.000 kroner.

Danmarks mest kendte it-direktør, eller rettere tidligere it-direktør, Stein Bagger bliver nu tiltalt for ny kriminalitet.

Det skriver Ritzau.

Den nye sag har dog intet med it at gøre, men startede, da Stein Bagger var i praktik i flytte- og opmagasineringsselskabet Dansk-Selfstorage.dk, hvor han angiveligt lavede meget andet end praktik-opgaver.

Imidlertid må Stein Bagger i dag slet ikke styre eller lede selskaber, da han blev frakendt retten til det efter IT Factory-sagen.

Bagmandspolitiet mener også, at Stein Bagger har begået underslæb, skriver Ritzau.

En 51-årig er sammen med Stein Bagger tiltalt for at sælge to trucks i februar 2012, selvom man angiveligt kun havde leaset trucksene fra et firma på Fyn.

Gevinsten ved det fupnummer skulle i følge Bagmandspolitiet have været 250.000 kroner.

Flere forhold kan siden føjes til, oplyser politiet til Ritzau.

Afsoner dom

Stein Bagger afsoner faktisk fortsat en dom på syv års fængsel i kølvandet på IT Factory-sagen.

Her formåede man med regnskaber uden anmærkninger af revisionskæmpen KPMG og blåstempling plus påstået samhandel med it-giganten IBM, reelt at fuppe for 831 millioner kroner.

Sandheden var dog, at det hele byggede på en leasing-karrusel.

Stein Baggers dømte medskyldige i den sag, Michael Ljungman, afsoner fortsat sin straf.

Politi går efter en kvart million - 200 mio mangler

I øvrigt mangler fortsat små 200 millioner kroner fra det store IT Factory-svindelnummer.

Blandt andet er det mislykkedes kurator at lave en aftale med Mikael Ljungman om at aflevere nogle af pengene tilbage.

Samtidig valgte Bagmandspolitiet i sin tid en strategi om at få en lyndom imod Stein Bagger, hvilket betød, at man reelt ikke behøvede gennemgang alle sagens dokumenter, mail med videre.

Den strategi er der blevet sat spørgsmålstegn ved i dag, næsten fem år efter sagen brød ud, da der altså fortsat mangler 200 millioner kroner i det der er blevet kaldt danmarkshistoriens største erhvervs - og svindelskandale.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere