Artikel top billede

Foto: Mads Elkær (Foto: Mads Elkær)

Politi vil straffe Bagger for fup for 250.000 kroner

Bagmandspolitiet har valgt at rejse tiltalte med den tidligere it-direktør Stein Bagger. Foreløbig drejer det sig om svindel for 250.000 kroner.

Danmarks mest kendte it-direktør, eller rettere tidligere it-direktør, Stein Bagger bliver nu tiltalt for ny kriminalitet.

Det skriver Ritzau.

Den nye sag har dog intet med it at gøre, men startede, da Stein Bagger var i praktik i flytte- og opmagasineringsselskabet Dansk-Selfstorage.dk, hvor han angiveligt lavede meget andet end praktik-opgaver.

Imidlertid må Stein Bagger i dag slet ikke styre eller lede selskaber, da han blev frakendt retten til det efter IT Factory-sagen.

Bagmandspolitiet mener også, at Stein Bagger har begået underslæb, skriver Ritzau.

En 51-årig er sammen med Stein Bagger tiltalt for at sælge to trucks i februar 2012, selvom man angiveligt kun havde leaset trucksene fra et firma på Fyn.

Gevinsten ved det fupnummer skulle i følge Bagmandspolitiet have været 250.000 kroner.

Flere forhold kan siden føjes til, oplyser politiet til Ritzau.

Afsoner dom

Stein Bagger afsoner faktisk fortsat en dom på syv års fængsel i kølvandet på IT Factory-sagen.

Her formåede man med regnskaber uden anmærkninger af revisionskæmpen KPMG og blåstempling plus påstået samhandel med it-giganten IBM, reelt at fuppe for 831 millioner kroner.

Sandheden var dog, at det hele byggede på en leasing-karrusel.

Stein Baggers dømte medskyldige i den sag, Michael Ljungman, afsoner fortsat sin straf.

Politi går efter en kvart million - 200 mio mangler

I øvrigt mangler fortsat små 200 millioner kroner fra det store IT Factory-svindelnummer.

Blandt andet er det mislykkedes kurator at lave en aftale med Mikael Ljungman om at aflevere nogle af pengene tilbage.

Samtidig valgte Bagmandspolitiet i sin tid en strategi om at få en lyndom imod Stein Bagger, hvilket betød, at man reelt ikke behøvede gennemgang alle sagens dokumenter, mail med videre.

Den strategi er der blevet sat spørgsmålstegn ved i dag, næsten fem år efter sagen brød ud, da der altså fortsat mangler 200 millioner kroner i det der er blevet kaldt danmarkshistoriens største erhvervs - og svindelskandale.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere