Artikel top billede

Sådan ser det ud, når et helt land slukker for internettet

Se hvordan netværket går i nul, når regeringen bestemmer sig for at slukke for omverdenen i 24 timer.

Firmaet Renesys overvåger internet-trafikken globalt.

Men pludselig dukker et hul op i registreringerne fra Sudan.

Landet har simpelthen slukket for adgangen til omverdenen.

Der er ikke givet en officiel forklaring på det 24 timer lange net-hul, men det er angivelig på grund af protester mod regeringen.

"Der er fire fysiske routere, som kobler Sudan sammen med resten af verden. Derfor er det usandsynligt, at der er nedbrud på dem alle samtidigt. Det er angivelig det statsejede teleselskab, Sudatel, der har lukket ned," fortæller internet-analytiker Michelle Zatlyn fra firmaet Cloudflare til techcrunch.com.

Sådan ser det ud på netværksmålingen, når Sudans internet-adgang lukkes. Kilde: Renesys

Ballade i landet

Ifølge avisen The Guardian har der da også været alvorlige uroligheder i hovedstaden Khartoum på grund af, at regeringen har standset tilskud til benzin.

24 personer er i følge avisen omkommet i landet.

Det er ikke første gang, Sudan lukker for nettet.

Sidste år var der en tilsvarende episode, hvor nettet blev lukket.

Angivelig for at standse kontakten mellem oprørere i landet og sympatisører fra udlandet. Men der er ingen officiel forklaring.

Sudan ligger i Afrika, og det er en tidligere engelsk koloni. Nabolandene er blandt andet Egypten, Libyen og Etiopien.

Læs også:
Krig: Sådan lammer man et lands it-infrastruktur

Krig: It-angreb fra Syrien kan ramme os
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere