Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

It-direktør: Derfor er det fint at udnytte praktikanter

Virksomhederne kan lige så godt udnytte it-praktikanterne, for praktikanterne udnytter også virksomhederne, mener Bo Møller, der er direktør i HTML24.

Mød en virksomhed, hvor 11 ud af 17 medarbejdere er startet som praktikanter. 

Det er tilfældet hos HTML24, hvor direktør og stifter Bo Møller nærmest har baseret virksomheden på at få fat i de gode praktikanter for så derefter at gøre dem til en del af virksomhedens faste stab.

"Man skal udnytte praktikanter, fordi der er penge i det. De er rigtig dygtige, det er gratis arbejdskraft, og det er en fantastisk rekrutteringsform - der er kun gode ting ved det for en virksomhed."

Sådan lød virksomhedsstifterens budskab i et foredrag tidligere på måneden. Foredraget fandt sted på KEA (Københavns Erhvervsakademi), der stod bag arrangementet sammen med Computerworld og IT-Jobindex, og blandt tilhørerne var it-chefer og HR-chefer.

Selv om Bo Møllers budskab måske kan virke provokerende på mange, mener han faktisk, at virksomheder med god samvittighed kan udnytte praktikanter.

"Der er også kun gode ting ved det for de studerende. De får lov til at komme ud og prøve at få skabt en karriere og få et netværk og at komme i gang med det, de egentlig gerne vil."

"Praktikanterne vil også rigtig gerne tjene penge - det vil vi alle sammen. Den måde, de kan tjene penge på, er ved at få en karriere, få et netværk, komme ud og lære noget og komme i arbejde," forklarede Bo Møller blandt andet i foredraget.

Første ansatte var en praktikant

Bo Møller er selv 27 år gammel og stiftede virksomheden HTML24 for fire år siden. Første ansatte var - ja, du har gættet rigtig - en praktikant.

Se foredraget, hvor Bo Møller deler ud af sine erfaringer med at tiltrække og fastholde unge, nyuddannede it-folk i HTML24.

Se også foredrag med Nils Villemoes, tidligere lektor ved Institut for Organisations- og Virksomhedsledelse på Handelshøjskolen i Aarhus, hvor han fortæller, hvorfor it i sig selv aldrig kan redde din virksomhed.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Sådan bliver du den perfekte it-udvikler

Sådan bliver du bedre til at ansætte de rigtige it-folk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere