Artikel top billede

It-direktør: Derfor er det fint at udnytte praktikanter

Virksomhederne kan lige så godt udnytte it-praktikanterne, for praktikanterne udnytter også virksomhederne, mener Bo Møller, der er direktør i HTML24.

Mød en virksomhed, hvor 11 ud af 17 medarbejdere er startet som praktikanter. 

Det er tilfældet hos HTML24, hvor direktør og stifter Bo Møller nærmest har baseret virksomheden på at få fat i de gode praktikanter for så derefter at gøre dem til en del af virksomhedens faste stab.

"Man skal udnytte praktikanter, fordi der er penge i det. De er rigtig dygtige, det er gratis arbejdskraft, og det er en fantastisk rekrutteringsform - der er kun gode ting ved det for en virksomhed."

Sådan lød virksomhedsstifterens budskab i et foredrag tidligere på måneden. Foredraget fandt sted på KEA (Københavns Erhvervsakademi), der stod bag arrangementet sammen med Computerworld og IT-Jobindex, og blandt tilhørerne var it-chefer og HR-chefer.

Selv om Bo Møllers budskab måske kan virke provokerende på mange, mener han faktisk, at virksomheder med god samvittighed kan udnytte praktikanter.

"Der er også kun gode ting ved det for de studerende. De får lov til at komme ud og prøve at få skabt en karriere og få et netværk og at komme i gang med det, de egentlig gerne vil."

"Praktikanterne vil også rigtig gerne tjene penge - det vil vi alle sammen. Den måde, de kan tjene penge på, er ved at få en karriere, få et netværk, komme ud og lære noget og komme i arbejde," forklarede Bo Møller blandt andet i foredraget.

Første ansatte var en praktikant

Bo Møller er selv 27 år gammel og stiftede virksomheden HTML24 for fire år siden. Første ansatte var - ja, du har gættet rigtig - en praktikant.

Se foredraget, hvor Bo Møller deler ud af sine erfaringer med at tiltrække og fastholde unge, nyuddannede it-folk i HTML24.

Se også foredrag med Nils Villemoes, tidligere lektor ved Institut for Organisations- og Virksomhedsledelse på Handelshøjskolen i Aarhus, hvor han fortæller, hvorfor it i sig selv aldrig kan redde din virksomhed.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Sådan bliver du den perfekte it-udvikler

Sådan bliver du bedre til at ansætte de rigtige it-folk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.