Artikel top billede

Derfor kan it aldrig redde din virksomhed

Ledelses- og organisationsekspert Nils Villemoes mener, at vi skal passe på med at tro, at it kan løse vores problemer. De ømme punkter ligger nemlig gemt helt andre steder. Se inspirerende foredrag her.

"Hvis jeg har mere viden på min skærm, end jeg kan bruge i mit hoved, så er det ikke it, jeg mangler - det er IQ."

Sådan lød et af en række skarpe budskaber, da Nils Villemoes, tidligere lektor ved Institut for Organisations- og Virksomhedsledelse på Handelshøjskolen i Aarhus, for et par uger siden holdt et veloplagt foredrag for it-chefer og HR-chefer. 

"Alt det der med it handler om at informere os om, hvordan verden ser ud, og da den ændrer sig hele tiden, så kan it i sig selv ikke gøre det. Det er også derfor, at der ligeså stille sker en erkendelse af, at det ikke er nok med it," lød det fra Nils Villemoes. 

"Det er ikke it i sig selv, det handler om - det er de mennesker, der går ind i det, med deres nysgerrighed, interesse og engagement. Det er dem, der får det til at fungere."

Foredraget fandt sted på KEA (Københavns Erhvervsakademi), der stod bag arrangementet sammen med Computerworld og IT-Jobindex.

Kan strategier betale sig?

Nils Villemoes kom i foredraget, som du kan se herunder, vidt omkring uddannelse, økonomi, organisationer, finanskrisen og kunsten at lægge en strategi - og afvige fra den, når det bliver nødvendigt.

Men kan det så overhovedet betale sig at lægge en strategi, vil den vakse tilhører måske spørge?

"Ja," lød svaret fra Nils Villemoes, "for hvis så omstændighederne ændrer sig, er du den første, der opdager det. Så er du bedre stillet end dem, der ikke har en strategi, for du ved, at det ikke er der, du skal hen. Det vil sige, at du kan ændre kursen undervejs."

"Sådan er det også med budgetter. Det er noget, man lægger, så man har noget at afvige fra."

Derfor er problemer positive

Nils Villemoes' nåede i foredraget også lige at give en skarp analyse af it-boblen, der bristede omkring årtusindskiftet:

"En hel masse mennesker mistede noget, de aldrig havde haft. Det kan da ikke være andet end en fordel at slippe af med det."

Og så forklarede han, at vi generelt skal anskue problemer som noget positivt.

"Virksomheder er baseret på, at der er problemer, som andre folk er interesserede i at betale for at få løst. Hvis vi ingen problemer havde, havde vi ingen virksomheder."

Se foredraget på video

Se foredraget med Nils Villemoes, tidligere lektor ved Institut for Organisations- og Virksomhedsledelse på Handelshøjskolen i Aarhus:

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

10 år efter kontroversiel artikel: Er it stadig ligegyldigt?

It-forsker: Sådan kan it ødelægge dit firma

Derfor bombarderer dine kolleger dig med cc-mails




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere