Artikel top billede

Regeringen lukker Skoleintra - skal erstattes af nyt system

Regeringen lukker skolernes gammeldags it-system, Skoleintra. Ny løsning på vej.

De danske skolers Skoleintra-it-system nærmer sig sin afslutning.

Systemet, der anvendes af hundredetusinder af danske forældre, skole-elever og skole-lærere over hele landet, har efterhånden udspillet sin rolle.

Ifølge regeringens nye it-strategi, "Digital velfærd - en lettere hverdag," er det planen, at udfasningen af Skoleintra skal sættes i gang, når skoleåret begynder i sommeren 2016.

I it-strategien skriver regeringen, at Skoleintra skal erstattes af en ny brugerportal, der skal testes fra 2015 og altså udbredes til hele landet fra 2016.

Mange forældre i de danske skoler har oplevet frustrationer over det komplekst opbyggede Skoleintra.

Skoleintra er da også tidligere af folketingskandidat Signe Wenneberg blevet kaldt for et 'nedslidt sovjetisk raketkontroltårn fra 1970'erne,' mens Computerworlds klummeskribent Claus Sølvsteen har kaldt systemet for et 'stykke it-arkæologi.'

Du kan læse mere om Skoleintras besværligheder her: Alle elendige websites bør mejes ned og dø.

Hvad mener du om Skoleintra? Og hvordan mener du, at en brugervenlig skole-portal bør opbygges?

Skriv din mening herunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.