Adobe: 2,9 millioner brugerkonti er lækket og kildekode er forsvundet

Et hacker-angreb mod grafikgiganten Adobe har betydet, at 2,9 millioner brugerkonti er lækket, og kildekode til flere programmer kan være stjålet.

Adobes sikkerhedschef skriver i et blog-indlæg, at Adobe er blevet offer for et sofistikeret hacker-angreb.

Angrebet har angivelig haft den betydning, at små tre millioner brugerkonti er blevet lækket.

Ifølge Adobes undersøgelse er det lykkedes for hackerne at få adgang til brugernavn, en krypteret udgave af passwords, kreditkortoplysninger og andre personlige oplysninger.

"I øjeblikket mener vi dog ikke, at angriberne har fjernet de krypterede kreditkortdata fra vores system," skriver sikkerhedschef Brad Arkin.

Det gør Adobe for at hjælpe dig
I en e-mail til Computerworlds internationale nyhedstjeneste skriver en talsperson fra Adobe, at angrebet har fundet sted mellem den 11. og 17. september, og at der er fjernet kundeoplysninger i denne periode.

Adobe er i øjeblikket ved at nulstille alle adgangskoder, der er ramt af angrebet.

Selskabet oplyser også, at de vil kontakte alle, der er påvirket af angrebet, med yderligere detaljer og hjælp.

Kildekoden er væk
Mindst lige så katastrofalt er det, at dele af firmaets kildekode måske også er blevet fjernet.

Ifølge Brad Arkin har angriberne formået at skaffe sig adgang til kildekoden til flere programmer.

Han nævner blandt andet Adobe Acrobat, ColdFusion og ColdFusion Builder.

"Baseret på de nuværende oplysninger er det uvist, om den lækkede kildekode udgør en fare for vores kunder," skriver Brad Arkin i et særskilt blog-indlæg.

Ifølge sikkerhedsfirmaet Holden Security er der dog en stor sandsynlighed for, at angriberne kan bruge kildekoden til at finde svagheder i programmerne, der så kan anvendes til nye angreb.

"Adobes produkter er installeret på hovedparten af verdens computere, og de anvendes ligeledes af mange virksomheder og offentlige institutioner. Vi er i tvivl om, hvorvidt kildekoden kan bruges til angreb, men vi frygter, at hackerne kan finde sårbarheder i programmerne," skriver firmaet i et blog-indlæg.

Adobe kan endnu ikke oplyse, om Adobe Reader-koden er blevet stjålet. Reader er et af de mest anvendte programmer overhovedet, hvilket kan betyde en stor sikkerhedsrisiko.

Holden Security oplyser imidlertid, at selskabet har opdaget 40 gigabyte kildekode på en hacker-server, hvor det lader til, at Adobe Reader-koden desværre også ligger.

Her er Adobes kommentar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Den store test: Configurable Business Documents vs. SSRS og Lasernet
3 Output Management løsninger i direkte sammenligning. Vi har sat markedets 3 mest populære dokumenthåndteringsværktøjer under lup og vurderet bl.a. anvendelsesområder, muligheder og begrænsninger for hver løsning. Whitepaperet giver dig et overblik over forskellige muligheder indenfor implementering, design, udvikling og vedligeholdelse af eksterne ERP business documenter i Microsoft Dynamics 365 til Finance & Operations.