Artikel top billede

Adobe: 2,9 millioner brugerkonti er lækket og kildekode er forsvundet

Et hacker-angreb mod grafikgiganten Adobe har betydet, at 2,9 millioner brugerkonti er lækket, og kildekode til flere programmer kan være stjålet.

Adobes sikkerhedschef skriver i et blog-indlæg, at Adobe er blevet offer for et sofistikeret hacker-angreb.

Angrebet har angivelig haft den betydning, at små tre millioner brugerkonti er blevet lækket.

Ifølge Adobes undersøgelse er det lykkedes for hackerne at få adgang til brugernavn, en krypteret udgave af passwords, kreditkortoplysninger og andre personlige oplysninger.

"I øjeblikket mener vi dog ikke, at angriberne har fjernet de krypterede kreditkortdata fra vores system," skriver sikkerhedschef Brad Arkin.

Det gør Adobe for at hjælpe dig

I en e-mail til Computerworlds internationale nyhedstjeneste skriver en talsperson fra Adobe, at angrebet har fundet sted mellem den 11. og 17. september, og at der er fjernet kundeoplysninger i denne periode.

Adobe er i øjeblikket ved at nulstille alle adgangskoder, der er ramt af angrebet.

Selskabet oplyser også, at de vil kontakte alle, der er påvirket af angrebet, med yderligere detaljer og hjælp.

Kildekoden er væk

Mindst lige så katastrofalt er det, at dele af firmaets kildekode måske også er blevet fjernet.

Ifølge Brad Arkin har angriberne formået at skaffe sig adgang til kildekoden til flere programmer.

Han nævner blandt andet Adobe Acrobat, ColdFusion og ColdFusion Builder.

"Baseret på de nuværende oplysninger er det uvist, om den lækkede kildekode udgør en fare for vores kunder," skriver Brad Arkin i et særskilt blog-indlæg.

Ifølge sikkerhedsfirmaet Holden Security er der dog en stor sandsynlighed for, at angriberne kan bruge kildekoden til at finde svagheder i programmerne, der så kan anvendes til nye angreb.

"Adobes produkter er installeret på hovedparten af verdens computere, og de anvendes ligeledes af mange virksomheder og offentlige institutioner. Vi er i tvivl om, hvorvidt kildekoden kan bruges til angreb, men vi frygter, at hackerne kan finde sårbarheder i programmerne," skriver firmaet i et blog-indlæg.

Adobe kan endnu ikke oplyse, om Adobe Reader-koden er blevet stjålet. Reader er et af de mest anvendte programmer overhovedet, hvilket kan betyde en stor sikkerhedsrisiko.

Holden Security oplyser imidlertid, at selskabet har opdaget 40 gigabyte kildekode på en hacker-server, hvor det lader til, at Adobe Reader-koden desværre også ligger.

Her er Adobes kommentar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.