Adobe: 2,9 millioner brugerkonti er lækket og kildekode er forsvundet

Et hacker-angreb mod grafikgiganten Adobe har betydet, at 2,9 millioner brugerkonti er lækket, og kildekode til flere programmer kan være stjålet.

Adobes sikkerhedschef skriver i et blog-indlæg, at Adobe er blevet offer for et sofistikeret hacker-angreb.

Angrebet har angivelig haft den betydning, at små tre millioner brugerkonti er blevet lækket.

Ifølge Adobes undersøgelse er det lykkedes for hackerne at få adgang til brugernavn, en krypteret udgave af passwords, kreditkortoplysninger og andre personlige oplysninger.

"I øjeblikket mener vi dog ikke, at angriberne har fjernet de krypterede kreditkortdata fra vores system," skriver sikkerhedschef Brad Arkin.

Det gør Adobe for at hjælpe dig
I en e-mail til Computerworlds internationale nyhedstjeneste skriver en talsperson fra Adobe, at angrebet har fundet sted mellem den 11. og 17. september, og at der er fjernet kundeoplysninger i denne periode.

Adobe er i øjeblikket ved at nulstille alle adgangskoder, der er ramt af angrebet.

Selskabet oplyser også, at de vil kontakte alle, der er påvirket af angrebet, med yderligere detaljer og hjælp.

Kildekoden er væk
Mindst lige så katastrofalt er det, at dele af firmaets kildekode måske også er blevet fjernet.

Ifølge Brad Arkin har angriberne formået at skaffe sig adgang til kildekoden til flere programmer.

Han nævner blandt andet Adobe Acrobat, ColdFusion og ColdFusion Builder.

"Baseret på de nuværende oplysninger er det uvist, om den lækkede kildekode udgør en fare for vores kunder," skriver Brad Arkin i et særskilt blog-indlæg.

Ifølge sikkerhedsfirmaet Holden Security er der dog en stor sandsynlighed for, at angriberne kan bruge kildekoden til at finde svagheder i programmerne, der så kan anvendes til nye angreb.

"Adobes produkter er installeret på hovedparten af verdens computere, og de anvendes ligeledes af mange virksomheder og offentlige institutioner. Vi er i tvivl om, hvorvidt kildekoden kan bruges til angreb, men vi frygter, at hackerne kan finde sårbarheder i programmerne," skriver firmaet i et blog-indlæg.

Adobe kan endnu ikke oplyse, om Adobe Reader-koden er blevet stjålet. Reader er et af de mest anvendte programmer overhovedet, hvilket kan betyde en stor sikkerhedsrisiko.

Holden Security oplyser imidlertid, at selskabet har opdaget 40 gigabyte kildekode på en hacker-server, hvor det lader til, at Adobe Reader-koden desværre også ligger.

Her er Adobes kommentar.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
SKI stadfæster afgørelse: Atea må fortsat deltage i offentlige udbud
I 2018 fik Atea lov til at byde med på offentlige udbud trods den store bestikkelsessag. Nu fastholder SKI og Økonomistyrelsen den afgørelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.