Artikel top billede

Afstemning: Hvilke smartphones bruger din arbejdsplads?

Android, iPhone, Windows Phone og BlackBerry - hvilke typer smartphones kan man som medarbejder vælge på din arbejdplads? Afgiv din stemme her.

ComputerViews: I gamle dage - hvilket i denne sammenhæng er for en fem-seks år siden - hed mobiltelefon-standarden i de fleste virksomheder enten Symbian, Windows Mobile eller BlackBerry.

I dag er det iPhone og Android, der dominerer, mens Windows Phone og BlackBerry kæmper for at vinde kunder.

Det er i forhold til de to sidste platforme Windows Phone, der står med de bedste kort på hånden.

BlackBerry befinder sig lige nu i en økonomisk dødsspriral, og massefyringer og røde tal får ligefrem rådgivningsfirmaet Gartner til at anbefale kunderne at se sig om efter alternativer til BlackBerry.

Windows Phone har dog endnu et pænt stykke vej, før platformen opnår den udbredelse i erhvervslivet, som mange anså for ganske oplagt, da denne platform blev introduceret i 2010.

Selvom det går fremad for Microsofts platform, fylder den fortsat ikke meget i forhold til de to store drenge i klassen, Android og iOS, og i erhvervs-segmentet er det i stedet iPhone, der er førstevalg mange steder i dag.

Et aktuelt eksempel på dette er Novo Nordisk, som Computerworld skrev om i går. Medicinal-giganten har i øjeblikket omkring 4.000 BlackBerry-smartphones og 8.000 iPhones - men ingen Windows Phones eller Android-produkter.

8.000 iPhones hos Novo Nordisk  
CIO Lars Fruergaard Jørgensen fortæller, at medarbejdere i Novo Nordisk, der får godkendt, at de skal have en smartphone, kan vælge imellem en iPhone og en BlackBerry. De fleste vælger iPhone.

"Det stiger meget. Der er en hardcore gruppe af folk, der bruger BlackBerry og ikke ønsker at skifte til iPhone, og så hopper mange af de nye på en iPhone. Markedsandelen for BlackBerry vil være faldende, men der er også mange, der siger, at de er glade for den," fortæller Lars Fruergaard Jørgensen.

Vi har også tidligere skrevet om Københavns Lufthavne, der har udstyret samtlige 2.000 ansatte med en iPhone, og om Folketinget, hvor medlemmerne arbejder med iPhones og iPads, ligesom eksempelvis Dong Energy også har iPhones.

iOS er ikke uden problemer som erhvervsplatform, men er blevet stadig mere komplet, hvilket er med til at gøre det sværere for Windows Phone at nuppe erhvervskunderne.

Naturligvis findes der også mange danske virksomheder og organisationer, hvor platforme som Android og Windows Phone er i brug, men spørgsmålet er hvordan det grundlæggende styrkeforhold imellem platformene ser ud hos erhvervsbrugerne?

Hjælp Computerworld med din stemme

Vi kunne rigtig godt tænke os at finde ud af, hvilke typer smartphones man kan vælge på den arbejdsplads, du er en del af.

Afgiv meget gerne din stemme herunder og uddyb eventuelt i debatten, hvis der er behov for det.

Tak for hjælpen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere