Artikel top billede

Afstemning: Hvilke smartphones bruger din arbejdsplads?

Android, iPhone, Windows Phone og BlackBerry - hvilke typer smartphones kan man som medarbejder vælge på din arbejdplads? Afgiv din stemme her.

ComputerViews: I gamle dage - hvilket i denne sammenhæng er for en fem-seks år siden - hed mobiltelefon-standarden i de fleste virksomheder enten Symbian, Windows Mobile eller BlackBerry.

I dag er det iPhone og Android, der dominerer, mens Windows Phone og BlackBerry kæmper for at vinde kunder.

Det er i forhold til de to sidste platforme Windows Phone, der står med de bedste kort på hånden.

BlackBerry befinder sig lige nu i en økonomisk dødsspriral, og massefyringer og røde tal får ligefrem rådgivningsfirmaet Gartner til at anbefale kunderne at se sig om efter alternativer til BlackBerry.

Windows Phone har dog endnu et pænt stykke vej, før platformen opnår den udbredelse i erhvervslivet, som mange anså for ganske oplagt, da denne platform blev introduceret i 2010.

Selvom det går fremad for Microsofts platform, fylder den fortsat ikke meget i forhold til de to store drenge i klassen, Android og iOS, og i erhvervs-segmentet er det i stedet iPhone, der er førstevalg mange steder i dag.

Et aktuelt eksempel på dette er Novo Nordisk, som Computerworld skrev om i går. Medicinal-giganten har i øjeblikket omkring 4.000 BlackBerry-smartphones og 8.000 iPhones - men ingen Windows Phones eller Android-produkter.

8.000 iPhones hos Novo Nordisk  
CIO Lars Fruergaard Jørgensen fortæller, at medarbejdere i Novo Nordisk, der får godkendt, at de skal have en smartphone, kan vælge imellem en iPhone og en BlackBerry. De fleste vælger iPhone.

"Det stiger meget. Der er en hardcore gruppe af folk, der bruger BlackBerry og ikke ønsker at skifte til iPhone, og så hopper mange af de nye på en iPhone. Markedsandelen for BlackBerry vil være faldende, men der er også mange, der siger, at de er glade for den," fortæller Lars Fruergaard Jørgensen.

Vi har også tidligere skrevet om Københavns Lufthavne, der har udstyret samtlige 2.000 ansatte med en iPhone, og om Folketinget, hvor medlemmerne arbejder med iPhones og iPads, ligesom eksempelvis Dong Energy også har iPhones.

iOS er ikke uden problemer som erhvervsplatform, men er blevet stadig mere komplet, hvilket er med til at gøre det sværere for Windows Phone at nuppe erhvervskunderne.

Naturligvis findes der også mange danske virksomheder og organisationer, hvor platforme som Android og Windows Phone er i brug, men spørgsmålet er hvordan det grundlæggende styrkeforhold imellem platformene ser ud hos erhvervsbrugerne?

Hjælp Computerworld med din stemme

Vi kunne rigtig godt tænke os at finde ud af, hvilke typer smartphones man kan vælge på den arbejdsplads, du er en del af.

Afgiv meget gerne din stemme herunder og uddyb eventuelt i debatten, hvis der er behov for det.

Tak for hjælpen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.