Artikel top billede

Alle folketingsmedlemmer får iPads

Medlemmerne af Folketinget skal have iPads ved siden af deres nuværende iPhones. Flere andre parlamenter sværger til Apple-tabletten.

Arbejdet i den lovgivende magt vil fremover blive udført med en iPad som bærende teknologisk fundament.

Den nyvalgte formand for Folketinget, Mogens Lykketoft, og resten af præsidiet, skal i dag tage beslutning om indkøb og fordeling af iPads til alle 179 medlemmer af Folketinget. Det oplyser Folketingets it-afdeling til ComON.

Alt tyder på, at forslaget bliver vedtaget. Mogens Lykketoft har tidligere udtrykt sin begejstring for iPads. Der vil også være mange udviklingsmæssige fordele i at vælge netop Apples tabletter. Politikerne har i forvejen har iPhones som arbejdstelefon.

Opdateret 13.10.11: Beslutningen blev vedtaget. De første iPads udleveres i december.

Tvang i Holland

I det hollandske parlament bliver politikerne i øjeblikket tvunget væk fra papir og over på iPads.

Det konsekvente hop fra papir til iPad skulle være det første af sin art i Europa. Politikerne skal specifikt spørge om en papirudgave af deres arbejdsdokumenter. Ellers vil alt blive distribueret digitalt til tavle-computerne.

Der er udviklet en speciel app, som politikerne skal bruge, skriver CNN. Her har de adgang til mødenotater, lovforslag, kalender og så videre.

To uger inde i eksperimentet er der grundlæggende tilfredshed at spore, påstår senatets formand.

IPad i nord

I Norge har man for længst besluttet at kaste kærligheden over Apples iPad. Computeren, eller nettbrettet, som det hedder på de kanter, bliver uddelt i disse dage til samtlige folkevalgte. Også i Norge er der lavet en speciel brugerflade til at samle alle arbejdsrelaterede filer på iPaden.

I Norge er iPad-brug ikke obligatorisk, men stort set alle har takket ja tak til den alligevel. De får lov til at beholde deres almindelige computere. IPaden er kun tænkt som et redskab til at tjekke mails, læse aviser og dokumenter.

Snorre Valen fra Socialistisk Folkeparti er en af dem, der glæder sig.

"Vi har et vanvittigt papirforbrug i Stortinget. Jeg river mig i håret over det hver dag. Vi har brug for et digitalt system til dokumenter og mødereferater. Det her kunne hjælpe," siger han til E24.no.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere