Artikel top billede

Microsoft giver din webmail-konto videre til andre brugere i al hemmelighed

Microsoft forærer din private Hotmail- eller Outlook.com-adresse til en anden person, hvis ikke du passer på.

Din webmail-adresse i Microsoft-tjenesterne Hotmail, Live og Outlook.com er ikke din til evig tid.

Microsoft genbruger nemlig e-mail-adresserne, hvilket betyder, at en anden person på et tidspunkt kan få nøjagtig den samme mail-adresse, som du selv har fundet på og oprettet.

Det skriver Computerworlds hollandske søstermedie, Wewereld.

Microsoft nævner ikke muligheden for genbrug af email-adresser i Hotmail Live og Outlook.com i de forretnings-betingelser, som brugerne skal acceptere for at få adgang til tjenesterne.

Det betyder med andre ord, at Microsofts web-baserede email-brugerne ikke bliver oplyst om, at de risikerer, at deres personlige email-adresse bliver givet videre til en anden person.

Yahoo fik smæk for lignende løsning

Webmail-kæmpen Yahoo indførte for nylig en lignende type genbrug af gamle webmail-adresser, som selskabet kunne se ikke blev anvendt.

Det udløste massiv kritik fra flere sider, hvilket fik Yahoo til igen og igen at garantere, at selskabet havde indført forskellige sikkerhedsordninger, som blev sat i gang, inden en webmail-adresse blev givet videre til en ny person.

Dette skulle forhindre, at de nye adresse-ejere på nogen måde kunne få adgang til personlige oplysninger via den nye webmail-adresse og altså dermed forhindre identitets-tyveri, snag i private oplysninger og lignende krænkelser.

Men Microsoft har altså i årevis anvendt en lignende genanvendelse af gamle webmail-adresser i Hotmail, Windows Live ID og Outlook.com.

I Microsofts såkaldte 'Microsoft Services Agreement' skriver selskabet ganske vist, at brugerne skal logge ind på deres konti "med jævne mellemrum - og minimum for hver 270. dag."

Så hurtigt vil Microsoft kunne give din adresse til ny ejer

Ellers vil Microsoft muligvis "annullere din adgang," ligesom dine data vil blive "permanent slettet fra vores servere," hedder det.

Selskabet nævner imidlertid ikke muligheden for, at de pågældende webmail-adresser og konto-navne kan blive genanvendt og givet videre til nye brugere.

Microsoft bekræfter over for Webwereld, at de pågældende webadresser automatisk bliver sat i kø til at blive slettet fra serverne.

Og efter i alt 360 dage bliver den pågældende adresse så gjort tilgængelig igen, så nye brugere kan vælge den, lyder det fra Microsoft.

Kan se private oplysninger

Problemet med genanvendelsen er, at de nye ejere risikerer at få indblik i de gamle ejeres personlige oplysninger, selv om alt bliver renset og slettet, inden webadressen bliver givet videre.

Således kunne Information Week for nylig præsentere adskillige eksempler på Yahoo-brugere, der på deres genanvendte mail-konti havde fået tilsendt personlige oplysninger på tidligere ejere fra forskellige tjenester, venner, familie, butikker og lignende, som de gamle ejere havde tilmeldt sig.

Microsoft meddeler, at selskabet nøje vil lytte til feedback.

Google, der også udbyder gratis webmail-konti, meddeler til Webwereld, at selskabet ikke genanvender tidligere anvendte webmail-konti.

Læs også:

Slår alle de andre: Her er Europas mest populære web-mail

Microsoft: Slut for altid med Windows Live

Så mange brugere har Microsofts nye Outlook.com

Microsoft siger farvel til Hotmail

Her er otte mail-udbydere, som Obama ikke kan overvåge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.