Artikel top billede

Microsoft giver din webmail-konto videre til andre brugere i al hemmelighed

Microsoft forærer din private Hotmail- eller Outlook.com-adresse til en anden person, hvis ikke du passer på.

Din webmail-adresse i Microsoft-tjenesterne Hotmail, Live og Outlook.com er ikke din til evig tid.

Microsoft genbruger nemlig e-mail-adresserne, hvilket betyder, at en anden person på et tidspunkt kan få nøjagtig den samme mail-adresse, som du selv har fundet på og oprettet.

Det skriver Computerworlds hollandske søstermedie, Wewereld.

Microsoft nævner ikke muligheden for genbrug af email-adresser i Hotmail Live og Outlook.com i de forretnings-betingelser, som brugerne skal acceptere for at få adgang til tjenesterne.

Det betyder med andre ord, at Microsofts web-baserede email-brugerne ikke bliver oplyst om, at de risikerer, at deres personlige email-adresse bliver givet videre til en anden person.

Yahoo fik smæk for lignende løsning

Webmail-kæmpen Yahoo indførte for nylig en lignende type genbrug af gamle webmail-adresser, som selskabet kunne se ikke blev anvendt.

Det udløste massiv kritik fra flere sider, hvilket fik Yahoo til igen og igen at garantere, at selskabet havde indført forskellige sikkerhedsordninger, som blev sat i gang, inden en webmail-adresse blev givet videre til en ny person.

Dette skulle forhindre, at de nye adresse-ejere på nogen måde kunne få adgang til personlige oplysninger via den nye webmail-adresse og altså dermed forhindre identitets-tyveri, snag i private oplysninger og lignende krænkelser.

Men Microsoft har altså i årevis anvendt en lignende genanvendelse af gamle webmail-adresser i Hotmail, Windows Live ID og Outlook.com.

I Microsofts såkaldte 'Microsoft Services Agreement' skriver selskabet ganske vist, at brugerne skal logge ind på deres konti "med jævne mellemrum - og minimum for hver 270. dag."

Så hurtigt vil Microsoft kunne give din adresse til ny ejer

Ellers vil Microsoft muligvis "annullere din adgang," ligesom dine data vil blive "permanent slettet fra vores servere," hedder det.

Selskabet nævner imidlertid ikke muligheden for, at de pågældende webmail-adresser og konto-navne kan blive genanvendt og givet videre til nye brugere.

Microsoft bekræfter over for Webwereld, at de pågældende webadresser automatisk bliver sat i kø til at blive slettet fra serverne.

Og efter i alt 360 dage bliver den pågældende adresse så gjort tilgængelig igen, så nye brugere kan vælge den, lyder det fra Microsoft.

Kan se private oplysninger

Problemet med genanvendelsen er, at de nye ejere risikerer at få indblik i de gamle ejeres personlige oplysninger, selv om alt bliver renset og slettet, inden webadressen bliver givet videre.

Således kunne Information Week for nylig præsentere adskillige eksempler på Yahoo-brugere, der på deres genanvendte mail-konti havde fået tilsendt personlige oplysninger på tidligere ejere fra forskellige tjenester, venner, familie, butikker og lignende, som de gamle ejere havde tilmeldt sig.

Microsoft meddeler, at selskabet nøje vil lytte til feedback.

Google, der også udbyder gratis webmail-konti, meddeler til Webwereld, at selskabet ikke genanvender tidligere anvendte webmail-konti.

Læs også:

Slår alle de andre: Her er Europas mest populære web-mail

Microsoft: Slut for altid med Windows Live

Så mange brugere har Microsofts nye Outlook.com

Microsoft siger farvel til Hotmail

Her er otte mail-udbydere, som Obama ikke kan overvåge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere