Artikel top billede

Kendt it-firma i krise: 15.000 ansatte skal ud

Kendt netværks-firma går i gang med at bygge hele selskabet om.

Nyt fokus og et nyt marked.

Sådan lyder forklaringen på en kommende kæmpe-opsigelse af medarbejdere fra den franske stor-producent af netværksudstyr Alcatel-Lucent.

Selskabet vil inden 2015 fjerne 15.000 af sine stillinger fra jordens overflade.

Det sker som led i selskabets bestræbelser på at transformere sig selv fra at være producent af netværks-udstyr til at blive leverandør af specialiserede løsninger inden for IP-netværk og 'ultra-bredbånds-specialist,' lyder det.

Vil ansætte nye folk

Samtidig med de 15.000 opsigelser planlægger Alcatel-Lucent at ansætte 5.000 nye medarbejdere med kompetencer, der passer til det nye fokus.

Det franske selskab tabte i årets andet kvartal 6,6 milliarder kroner. I det tilsvarende kvartal i fjor fik Alcatel-Lucent et underskud på 2,9 milliarder kroner.

Selskabet annoncerede med nytiltrådt topchef Michael Combes i sommer sin store transformations-plan, 'The Shift Plan,' hvor målet er helt nyt fokus. Målet er, at selskabet kan levere en sund balance allerede i slutningen af 2015.

'The Shift Plan' bygger ifølge Alcatel-Lucent på de forandringer, der for tiden finder sted i tele-sektoren, hvor net-operatører og brugere løbende skal forholde sig til enorm vækst i data-trafik, hvilket ifølge selskabet varsler afslutningen for de netværk, der oprindeligt blev bygget til tale-kommunikation.

Alcatel-Lucent havde ved årets begyndelse 72.000 medarbejdere - heraf cirka 25 i Danmark.

Læs også:

Her er Danmarks bedste netværksvirksomheder

Tele-topchef færdig efter elendigt resultat

Teleindustrien jubler: Her kan vi tjene nye penge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere