Artikel top billede

Kendt it-firma i krise: 15.000 ansatte skal ud

Kendt netværks-firma går i gang med at bygge hele selskabet om.

Nyt fokus og et nyt marked.

Sådan lyder forklaringen på en kommende kæmpe-opsigelse af medarbejdere fra den franske stor-producent af netværksudstyr Alcatel-Lucent.

Selskabet vil inden 2015 fjerne 15.000 af sine stillinger fra jordens overflade.

Det sker som led i selskabets bestræbelser på at transformere sig selv fra at være producent af netværks-udstyr til at blive leverandør af specialiserede løsninger inden for IP-netværk og 'ultra-bredbånds-specialist,' lyder det.

Vil ansætte nye folk

Samtidig med de 15.000 opsigelser planlægger Alcatel-Lucent at ansætte 5.000 nye medarbejdere med kompetencer, der passer til det nye fokus.

Det franske selskab tabte i årets andet kvartal 6,6 milliarder kroner. I det tilsvarende kvartal i fjor fik Alcatel-Lucent et underskud på 2,9 milliarder kroner.

Selskabet annoncerede med nytiltrådt topchef Michael Combes i sommer sin store transformations-plan, 'The Shift Plan,' hvor målet er helt nyt fokus. Målet er, at selskabet kan levere en sund balance allerede i slutningen af 2015.

'The Shift Plan' bygger ifølge Alcatel-Lucent på de forandringer, der for tiden finder sted i tele-sektoren, hvor net-operatører og brugere løbende skal forholde sig til enorm vækst i data-trafik, hvilket ifølge selskabet varsler afslutningen for de netværk, der oprindeligt blev bygget til tale-kommunikation.

Alcatel-Lucent havde ved årets begyndelse 72.000 medarbejdere - heraf cirka 25 i Danmark.

Læs også:

Her er Danmarks bedste netværksvirksomheder

Tele-topchef færdig efter elendigt resultat

Teleindustrien jubler: Her kan vi tjene nye penge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere