Kendt it-firma i krise: 15.000 ansatte skal ud

Kendt netværks-firma går i gang med at bygge hele selskabet om.

Nyt fokus og et nyt marked.

Sådan lyder forklaringen på en kommende kæmpe-opsigelse af medarbejdere fra den franske stor-producent af netværksudstyr Alcatel-Lucent.

Selskabet vil inden 2015 fjerne 15.000 af sine stillinger fra jordens overflade.

Det sker som led i selskabets bestræbelser på at transformere sig selv fra at være producent af netværks-udstyr til at blive leverandør af specialiserede løsninger inden for IP-netværk og 'ultra-bredbånds-specialist,' lyder det.

Vil ansætte nye folk
Samtidig med de 15.000 opsigelser planlægger Alcatel-Lucent at ansætte 5.000 nye medarbejdere med kompetencer, der passer til det nye fokus.

Det franske selskab tabte i årets andet kvartal 6,6 milliarder kroner. I det tilsvarende kvartal i fjor fik Alcatel-Lucent et underskud på 2,9 milliarder kroner.

Selskabet annoncerede med nytiltrådt topchef Michael Combes i sommer sin store transformations-plan, 'The Shift Plan,' hvor målet er helt nyt fokus. Målet er, at selskabet kan levere en sund balance allerede i slutningen af 2015.

'The Shift Plan' bygger ifølge Alcatel-Lucent på de forandringer, der for tiden finder sted i tele-sektoren, hvor net-operatører og brugere løbende skal forholde sig til enorm vækst i data-trafik, hvilket ifølge selskabet varsler afslutningen for de netværk, der oprindeligt blev bygget til tale-kommunikation.

Alcatel-Lucent havde ved årets begyndelse 72.000 medarbejdere - heraf cirka 25 i Danmark.

Læs også:

Her er Danmarks bedste netværksvirksomheder

Tele-topchef færdig efter elendigt resultat

Teleindustrien jubler: Her kan vi tjene nye penge

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.