Artikel top billede

Test: "Den bedste ergonomiske mus jeg nogensinde har prøvet"

Der er topkarakter til Contour RollerMouse Re:d, som imponerer med knivskarp præcision, glimrende ergonomi og et lækkert design. Den ergonomiske mus er i en klasse for sig selv.

Anmeldelse: Contour RollerMouse Re:d er en ergonomisk mus, der er på en mission for at hjælpe personer, der har eller er i risikozonen for at få 'musearm'. 

Den korrekte betegnelse er carpal tunnel syndrom, som dækker over en tilstand, hvor et tryk på nerverne i hånden påvirker brugen af hele armen.

Ligesom konkurrerende produkter parrer RollerMouse Re:d sig med ens tastatur og overtager musens rolle, så armen og hånden aflastes mest muligt.

Vi har ladet Thomas Effersøe teste den nye model, da han gennem adskillige år har været hårdt plaget af carpal tunnel syndrom.

Som datamatiker tilbringer han naturligvis det meste af arbejdsdagen foran computeren, og han har de seneste fire år testet og prøvet adskillige ergonomiske mus som MouseTrapper og også Contours forrige model, Rollermouse Free2.

Efter at have arbejdet med den nye RollerMouse Re:d i over 14 dage er dommen klar:

"Det er den bedste ergonomiske mus, som jeg nogensinde har prøvet. Og jeg har prøvet en del," siger Thomas Effersøe.

Han er især begejstret for ergonomien, der er i top. Han har svært ved at mærke i hånd og arm, at han har arbejdet foran computeren.

RollerMouse Re:d er ganske enkelt behagelig at bruge og perfekt til stort set alle daglige opgaver. Men Thomas skifter dog til mus, når der skal arbejdes ultrapræcist i billedbehandlingsprogrammet Photoshop.

Præcisionen er generelt en del bedre end Contours tidligere RollerMouse-modeller. Samtidig er der arbejdet med designet, som er gået et niveau op:

"Jeg kan ret godt lide metaldesignet, som er lækkert, og det føles ikke så 'billigt' og skrøbeligt som på rene plastikmodeller," siger Thomas Effersøe.

Han er især godt tilfreds med tasten på RollerMouse Re:d, som med et tryk giver et dobbeltklik på computeren og ikke mindst muligheden for at finindstille markørhastigheden.

Prøv gratis i 14 dage

Der er dog også funktioner, som han finder overflødige. Blandt andet er det muligt at bruge tasterne på den ergonomiske mus til eksempelvis at kopiere indhold, men hvis man allerede kender genvejen i Windows, er det nemmere at bruge den via tastaturet. 

Samtidig kan rullestaven, der primært er designet til at styre markøren på skærmen, også benyttes til enkelt klik. 

Men Thomas Effersøe mener ikke, at det er særlig praktisk eller ergonomisk optimalt, da det er belastende for håndleddet. 

Der er dog heller ikke nødvendigt at benytte denne mulighed. 

Fortjent topkarakter

Alt i alt er Contour RollerMouse Re:d en ergonomisk mus i særklasse, og da den i skrivende stund koster stort set det samme som forgængeren RollerMouse Free2, er der slet ikke noget at komme efter. 

"Den virker bare og passer perfekt til mine sarte hænder," siger Thomas Effersøe. 

Contour RollerMouse Re:d ender på topkarakteren seks ud seks. 

"Den virker bare og passer perfekt til mine sarte hænder"

Prøv før du køber
 
Prisen for Contour RollerMouse Re:d er cirka 2.000 kroner, og det er derfor ikke noget helt billigt produkt. 

Samtidig skal man være klar over, at det kan tage tid at vænne sig til at bruge en ergonomisk mus. 

Thomas Effersøe vurderer, at man som nybegynder i hvert fald skal regne med at bruge produktet i nogle uger, før man får styr på det. 

Det er dog muligt at låne ergonomiske mus og teste dem gratis i en periode. 

Contour-modeller kan prøves gratis ved at klikke her. Det er også muligt gratis at prøve konkurrerende MouseTrapper-modeller her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere