Test: RollerMouse Free2 vil redde din visne musearm

Du behøver ikke at bruge musen som makker på skrivebordet, hvis du får smerter i armen af samarbejdet. I stedet kan du benytte en ergonomisk mus, der kobler sig til dit tastatur. Vi har testet RollerMouse Free2.

Test: RollerMouse Free2 vil redde din visne musearm

Anmeldelse: RollerMouse Free 2 er seneste udgave af Contour Designs ergonomiske mus, der som en sidevogn kobles fast til dit tastatur.

På den måde slipper du for at lade armen flagre rundt på skrivebordet som med en almindelig mus, og du skulle dermed være mindre udsat for at få en smertefuld musearm.

RollerMouse Free2 gør dig i stand til at have begge hænder omkring tastaturet, som når du skriver normalt, men foran keyboardet er den ergonomiske mus placeret, som lader sig styre cursoren på skærmen med eksempelvis dine pege eller tommelfingre.

I forhold til sin forgænger er RollerMouse Free2 lavere med højde på 19,5 millimeter, og dermed skulle den bedre matche fladere tastaturer.

Men hvor god er RollerMouse Free2 egentlig - og hvordan står den over for konkurrenten Mousetrapper? Det lod vi komme an på en prøve, og PC Worlds kontorpersonale - der bruger massevis af timer foran computeren hver dag - blev sat til at teste den ergonomiske mus.  

Hurtig, men ikke bedre end Mousetrapper

Dorthe Pedersen har de seneste to år brugt den konkurrerende MouseTrapper i flere udgaver. I øjeblikket benytter hun Mousetrapper Advance, men i en uge fik hun mulighed for at teste RollerMouse Free2:

"Det bedste ved RollerMouse Free2 er, at den reagerer lynhurtigt. Den er meget hurtigere end de ældre Mousetrapper-modeller, og det er virkelig rart", siger Dorthe Pedersen.

Hun er dog ikke begejstret for styremåden, da hun føler, at det er svært at få placeret hendes lille hånd ergonomisk korrekt på Rollermouse Free2. Det kan give problemer, når hun vil flytte cursoren fra en side af skærmen til en anden, og især "rullestaven" kan drille.  

"Min nuværende Mousetrapper Advance er fortsat den bedste ergonomiske mus, jeg nogensinde har prøvet. RollerMouse Free2 er dog ikke decideret dårlig, men det slår ikke Mousetrapper Advance," siger Dorthe Pedersen.

Nybegynder fælder dom

Vi lod også kollegaen Henriette Pedersen teste produktet. Hun sidder mange timer foran computeren hver dag, men hun har ikke tidligere prøvet en ergonomisk mus som erstatning for en traditionel mus. Vi lod hende prøve både en Mousetrapper og RollerMouse Free2:

"Jeg synes, den er ok, og det er nemt at komme i gang med RollerMouse Free2", siger Henriette Pedersen.

Ligesom Dorthe er hun af den opfattelse, at den ergonomisk er lidt uhandy i forhold til Mousetrapper, der virker mere naturlig.

"Scrollfunktionen er dog virkelig god på RollerMouse Free2", siger Henriette Pedersen.

Karakter: 4/6
Alt i alt er dommen over RollerMouse Free2, at det er et udmærket produkt, der især står stærkt, når det gælder scrollfunktion og reaktionsevne. Til gengæld kunne den ergonomisk være skruet bedre sammen. Det er ikke decideret elendigt, men RollerMouse Free2 får på det punkt klart baghjul af konkurrenten Mousetrapper. Vi ender på karakteren fire ud af seks.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere