Artikel top billede

Vær forberedt: Disse it-tendenser skal du forholde dig til

It-markedet vil forandre sig grundlæggende i de kommende år. Se her, hvad der vil ske.

Fire store kræfter er i fuld gang med at ændre hele it-markedet.

Sådan lyder det fra analysehuset Gartner, der endda snakker om, at der er ved at blive skabt en helt ny slags økonomi, som virksomhederne er nødt til at forholde sig til, hvis de vil være konkurrencedygtige i fremtiden.

De fire store kræfter, som Gartner peger på, er 1) sociale tendenser, 2) mobility, 3) cloud og 4) information.

Disse fire ting ligger til grund for kraftigt stigende efterspørgsel efter avanceret, programmerbar infrastruktur, lyder det fra Gartner.

De vigtigste strategiske teknologi-trends netop nu er:

Den mobile verden eksploderer

Måderne, hvorpå vi anvender mobile apparater, vokser med lynets hast.

Der kommer flere og flere typer devices, som kan anvendes på flere og flere måder i flere sammenhænge og med flere slags regler - Gartner kalder det 'interaktive paradigmer' - end nogensinde før.

Den voksende tendens med, at vi anvender vores egne smartphones, computere og tablet-computere til arbejde, er blot med til at forstærke denne tendens.

Det gode råd fra Gartner: Alle virksomheder bliver nødt til at formulere klare og entydige regler for medarbejdernes anvendelse af alle typer enheder på arbejdspladsen. Hvad må man, og hvad må man ikke?

Mobile applikationer

Allerede til næste år vil vi ifølge Gartner begynde at se, at JavaScript for alvor begynder at udfordre HTML5 og browseren som de foretrukne udviklings-miljøer til forretnings-applikationer.

Gartner anbefaler, at udviklere allerede nu begynder at fokusere på udvidede brugerinterface-modeller, der blandt andet lægger vægt på audio- og video-udnyttelse og på at forbinde brugerne på nye måder.

Gartner mener, at markedet for de små og ekstremt målrettede apps vil fortsætte med at vokse, mens markedet for de større og mindre fokuserede applikationer vil begynde at falde.

I de kommende fem år ser Gartner ingen tegn på, at et enkelt værktøj vil kunne anvende til alle typer mobile applikationer. I stedet bliver du nødt til at mestre flere værktøjer.

Gartners gode råd: Udviklere bør være på udkig efter smarte måder at sammebygge de små apps til større, sammenhængende applikationer.

De intelligente maskiner kommer

Intelligente maskiner

I de kommende år vil vi se flere og flere 'intelligente maskiner,' mener Gartner.

De dækker over intelligente computere, der i en eller anden udstrækning er i stand til at sætte ting i en intelligent sammenhæng som eksempelvis IBM Watson-computeren.

Gartner peger på, at også omfanget af avancerede industrielle systemer vil vokse.

Analysehuset mener, at netop de intelligente computeres fremmarch vil blive den mest 'disruptive' i it-historien. Du kan læse mere om disruptive successer her: De næste teknologi-bomber på vej: Verden venter i spænding.

3D-printere

3D-printere er for alvor på vej frem. Gartner forventer, at salget af 3D-printere vil vokse med 75 procent i 2014 - og igen med næsten 100 procent i 2015.

Der har i mange år eksisteret et marked for meget kostbare og avancerede 3D-printere, men prislejet er nu begyndt at komme ned på et niveau, hvor også andre virksomheder end de allerstørste kan være med.

Du kan se mere om de vilde muligheder, som 3D-printerne giver, her: Så vilde ting kan man printe i dag.

Internet of everything

Internet er i fuld gang med at udvikle sig ud over pc'er, smartphones og tablet-computere til også at inddrage alverdens udstyr, biler, fjernsyn og meget andet.

Teknologierne er for alvor begyndt at vise sig, men indtil videre har ingen ifølge Gartner rigtigt fundet ud af, hvordan man for alvor høster fordele ved at koble alting på internettet.

Hertil kommer, at de fleste teknologi-firmaer ifølge Gartner heller ikke er operationelt eller organisatorisk klar til det store Internet of Everything. Men det kommer.

Den personlige sky

Vi er på vej ind i en tid, hvor 'den personlige sky' ifølge Gartner kommer til at spille en vigtig rolle.

Det kommer nemlig til at betyde, at vi vil skifte fokus fra devices til services.

Det betyder, at betydningen af den computere, mobiltelefon eller tablet-computer, som vi anvender, vil blive meget mindre for organisationen.

I stedet vil brugerne hver især anvende en række devices til at tilgå de til enhver tid nødvendige informationer fra den personlige sky.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.