Artikel top billede

Vær forberedt: Disse it-tendenser skal du forholde dig til

It-markedet vil forandre sig grundlæggende i de kommende år. Se her, hvad der vil ske.

Fire store kræfter er i fuld gang med at ændre hele it-markedet.

Sådan lyder det fra analysehuset Gartner, der endda snakker om, at der er ved at blive skabt en helt ny slags økonomi, som virksomhederne er nødt til at forholde sig til, hvis de vil være konkurrencedygtige i fremtiden.

De fire store kræfter, som Gartner peger på, er 1) sociale tendenser, 2) mobility, 3) cloud og 4) information.

Disse fire ting ligger til grund for kraftigt stigende efterspørgsel efter avanceret, programmerbar infrastruktur, lyder det fra Gartner.

De vigtigste strategiske teknologi-trends netop nu er:

Den mobile verden eksploderer

Måderne, hvorpå vi anvender mobile apparater, vokser med lynets hast.

Der kommer flere og flere typer devices, som kan anvendes på flere og flere måder i flere sammenhænge og med flere slags regler - Gartner kalder det 'interaktive paradigmer' - end nogensinde før.

Den voksende tendens med, at vi anvender vores egne smartphones, computere og tablet-computere til arbejde, er blot med til at forstærke denne tendens.

Det gode råd fra Gartner: Alle virksomheder bliver nødt til at formulere klare og entydige regler for medarbejdernes anvendelse af alle typer enheder på arbejdspladsen. Hvad må man, og hvad må man ikke?

Mobile applikationer

Allerede til næste år vil vi ifølge Gartner begynde at se, at JavaScript for alvor begynder at udfordre HTML5 og browseren som de foretrukne udviklings-miljøer til forretnings-applikationer.

Gartner anbefaler, at udviklere allerede nu begynder at fokusere på udvidede brugerinterface-modeller, der blandt andet lægger vægt på audio- og video-udnyttelse og på at forbinde brugerne på nye måder.

Gartner mener, at markedet for de små og ekstremt målrettede apps vil fortsætte med at vokse, mens markedet for de større og mindre fokuserede applikationer vil begynde at falde.

I de kommende fem år ser Gartner ingen tegn på, at et enkelt værktøj vil kunne anvende til alle typer mobile applikationer. I stedet bliver du nødt til at mestre flere værktøjer.

Gartners gode råd: Udviklere bør være på udkig efter smarte måder at sammebygge de små apps til større, sammenhængende applikationer.

De intelligente maskiner kommer

Intelligente maskiner

I de kommende år vil vi se flere og flere 'intelligente maskiner,' mener Gartner.

De dækker over intelligente computere, der i en eller anden udstrækning er i stand til at sætte ting i en intelligent sammenhæng som eksempelvis IBM Watson-computeren.

Gartner peger på, at også omfanget af avancerede industrielle systemer vil vokse.

Analysehuset mener, at netop de intelligente computeres fremmarch vil blive den mest 'disruptive' i it-historien. Du kan læse mere om disruptive successer her: De næste teknologi-bomber på vej: Verden venter i spænding.

3D-printere

3D-printere er for alvor på vej frem. Gartner forventer, at salget af 3D-printere vil vokse med 75 procent i 2014 - og igen med næsten 100 procent i 2015.

Der har i mange år eksisteret et marked for meget kostbare og avancerede 3D-printere, men prislejet er nu begyndt at komme ned på et niveau, hvor også andre virksomheder end de allerstørste kan være med.

Du kan se mere om de vilde muligheder, som 3D-printerne giver, her: Så vilde ting kan man printe i dag.

Internet of everything

Internet er i fuld gang med at udvikle sig ud over pc'er, smartphones og tablet-computere til også at inddrage alverdens udstyr, biler, fjernsyn og meget andet.

Teknologierne er for alvor begyndt at vise sig, men indtil videre har ingen ifølge Gartner rigtigt fundet ud af, hvordan man for alvor høster fordele ved at koble alting på internettet.

Hertil kommer, at de fleste teknologi-firmaer ifølge Gartner heller ikke er operationelt eller organisatorisk klar til det store Internet of Everything. Men det kommer.

Den personlige sky

Vi er på vej ind i en tid, hvor 'den personlige sky' ifølge Gartner kommer til at spille en vigtig rolle.

Det kommer nemlig til at betyde, at vi vil skifte fokus fra devices til services.

Det betyder, at betydningen af den computere, mobiltelefon eller tablet-computer, som vi anvender, vil blive meget mindre for organisationen.

I stedet vil brugerne hver især anvende en række devices til at tilgå de til enhver tid nødvendige informationer fra den personlige sky.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere