Vær forberedt: Disse it-tendenser skal du forholde dig til

It-markedet vil forandre sig grundlæggende i de kommende år. Se her, hvad der vil ske.

Fire store kræfter er i fuld gang med at ændre hele it-markedet.

Sådan lyder det fra analysehuset Gartner, der endda snakker om, at der er ved at blive skabt en helt ny slags økonomi, som virksomhederne er nødt til at forholde sig til, hvis de vil være konkurrencedygtige i fremtiden.

De fire store kræfter, som Gartner peger på, er 1) sociale tendenser, 2) mobility, 3) cloud og 4) information.

Disse fire ting ligger til grund for kraftigt stigende efterspørgsel efter avanceret, programmerbar infrastruktur, lyder det fra Gartner.

De vigtigste strategiske teknologi-trends netop nu er:

Den mobile verden eksploderer
Måderne, hvorpå vi anvender mobile apparater, vokser med lynets hast.

Der kommer flere og flere typer devices, som kan anvendes på flere og flere måder i flere sammenhænge og med flere slags regler - Gartner kalder det 'interaktive paradigmer' - end nogensinde før.

Den voksende tendens med, at vi anvender vores egne smartphones, computere og tablet-computere til arbejde, er blot med til at forstærke denne tendens.

Det gode råd fra Gartner: Alle virksomheder bliver nødt til at formulere klare og entydige regler for medarbejdernes anvendelse af alle typer enheder på arbejdspladsen. Hvad må man, og hvad må man ikke?

Mobile applikationer
Allerede til næste år vil vi ifølge Gartner begynde at se, at JavaScript for alvor begynder at udfordre HTML5 og browseren som de foretrukne udviklings-miljøer til forretnings-applikationer.

Gartner anbefaler, at udviklere allerede nu begynder at fokusere på udvidede brugerinterface-modeller, der blandt andet lægger vægt på audio- og video-udnyttelse og på at forbinde brugerne på nye måder.

Gartner mener, at markedet for de små og ekstremt målrettede apps vil fortsætte med at vokse, mens markedet for de større og mindre fokuserede applikationer vil begynde at falde.

I de kommende fem år ser Gartner ingen tegn på, at et enkelt værktøj vil kunne anvende til alle typer mobile applikationer. I stedet bliver du nødt til at mestre flere værktøjer.

Gartners gode råd: Udviklere bør være på udkig efter smarte måder at sammebygge de små apps til større, sammenhængende applikationer.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.