Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Har lynende travlt: Derfor vil Microsoft finde ny topchef inden nytår

Microsofts bestyrelse vil have en ny topchef klar inden nytår. Der er en særlig grund til, at Microsoft har lynende travlt med at finde Steve Ballmers afløser. Se den her.

Microsofts bestyrelse er i fuld gang med at finde en ny topchef, der skal afløse Steve Ballmer.

Steve Ballmer meddelte i sommerens løb, at han ville trække sig som øverste mand for Microsoft inden for et år.

Men det kommer til at gå meget hurtigere.

Microsofts bestyrelse sigter nemlig efter at have alt på plads med den nye topchef inden nytår.

I fuld gang med interviews

Selskabets ansættelsesudvalg - der blandt andre har Bill Gates som medlem og ledes af den tidligere Symantec-chef John Thompson - har angiveligt allerede interviewet adskillige kandidater og er i gang med at arbejde sig ind mod valget af den endelige kandidat.

Ifølge Bloomberg har ansættelses-udvalget indtil videre interviewet tidligere Skype-chef Tony Bates, tidligere Nokia-chef Stephen Elop, VMware-chef Paul Maritz samt Ford-CEO Alan Mulally.

Også eBay-chef John Donahoe har angiveligt været inviteret til en samtale, men han har meddelt, at han ikke er interesseret i stillingen.

Derfor har Microsoft så travlt

Microsoft har travlt af flere grunde: For det første vil selskabet gerne ud af den usikkerhed og det tomrum, som selskabet befinder sig i på det ledelsesmæssige plan.

Ganske vist er Steve Ballmer stadig topchef, men da han selv har udmeldt, at han er på vej ud af selskabet, har han reelt ingen strategisk beslutningsmagt, der rækker ud i fremtiden, og derfor skal han ud af klappen hurtigst muligt.

Derfor har Microsoft så travlt - vil holde denne mand fra indflydelse

En anden og mere jordnær grund til, at Microsoft har travlt, er, at formanden for den aggressive aktionær-gruppe ValueAct Capital, G. Mason Morfit, ifølge en nyere aftale har mulighed for at indtræde i Microsofts bestyrelse fra begyndelsen af 2014.

Ligeledes har han ifølge aftalen muligheden for at mødes med "udvalgte Microsoft-chefer for at drøfte en række alvorlige forretnings-emner."

Holder sig i ro

Til gengæld for pladsen har ValueAct Capital lovet ikke at købe mere end 4,9 procent af Microsofts aktier, ligesom ValueAct Capital skal holde sig fra at fremsætte erklæringer, der kan skade Microsoft eller selskabets ledelse.

ValueAct-topchef Jeffery Ubben købte i april Microsoft-aktier for mere end 10 milliarder kroner.

ValueAct har blandt andet agiteret for, at Microsoft skal udbetale flere penge til aktionærerne og ikke akkummulere så mange kontanter, som det er tilfældet, ligesom selskabet vil have den lukrative Office-software gjort tilgængelig på ikke-Windows-platforme.

Under alle omstændigheder kan Microsofts bestyrelse ved at skynde sig undgå, at ValueAct får nogen indflydelse på valget af CEO.

Læs også:

Microsoft presser Steve Ballmer ned i løn - se hans årsløn her

Derfor er Bill Gates en færdig mand i Microsoft

Microsofts store ombygning - tre faser mod et forenet Microsoft

Derfor giver det god mening at skifte Steve Ballmer ud nu

Steve Ballmers afløser: Her er kandidaterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Hvad koster det egentlig…? Tag overblikket tilbage over dine omkostninger i skyen
Mange organisationer arbejder på tværs af flere cloudplatforme – men er udfordret af, at det kan være næsten umuligt at vide, hvad man betaler for og hvorfor.