Artikel top billede

Har lynende travlt: Derfor vil Microsoft finde ny topchef inden nytår

Microsofts bestyrelse vil have en ny topchef klar inden nytår. Der er en særlig grund til, at Microsoft har lynende travlt med at finde Steve Ballmers afløser. Se den her.

Microsofts bestyrelse er i fuld gang med at finde en ny topchef, der skal afløse Steve Ballmer.

Steve Ballmer meddelte i sommerens løb, at han ville trække sig som øverste mand for Microsoft inden for et år.

Men det kommer til at gå meget hurtigere.

Microsofts bestyrelse sigter nemlig efter at have alt på plads med den nye topchef inden nytår.

I fuld gang med interviews

Selskabets ansættelsesudvalg - der blandt andre har Bill Gates som medlem og ledes af den tidligere Symantec-chef John Thompson - har angiveligt allerede interviewet adskillige kandidater og er i gang med at arbejde sig ind mod valget af den endelige kandidat.

Ifølge Bloomberg har ansættelses-udvalget indtil videre interviewet tidligere Skype-chef Tony Bates, tidligere Nokia-chef Stephen Elop, VMware-chef Paul Maritz samt Ford-CEO Alan Mulally.

Også eBay-chef John Donahoe har angiveligt været inviteret til en samtale, men han har meddelt, at han ikke er interesseret i stillingen.

Derfor har Microsoft så travlt

Microsoft har travlt af flere grunde: For det første vil selskabet gerne ud af den usikkerhed og det tomrum, som selskabet befinder sig i på det ledelsesmæssige plan.

Ganske vist er Steve Ballmer stadig topchef, men da han selv har udmeldt, at han er på vej ud af selskabet, har han reelt ingen strategisk beslutningsmagt, der rækker ud i fremtiden, og derfor skal han ud af klappen hurtigst muligt.

Derfor har Microsoft så travlt - vil holde denne mand fra indflydelse

En anden og mere jordnær grund til, at Microsoft har travlt, er, at formanden for den aggressive aktionær-gruppe ValueAct Capital, G. Mason Morfit, ifølge en nyere aftale har mulighed for at indtræde i Microsofts bestyrelse fra begyndelsen af 2014.

Ligeledes har han ifølge aftalen muligheden for at mødes med "udvalgte Microsoft-chefer for at drøfte en række alvorlige forretnings-emner."

Holder sig i ro

Til gengæld for pladsen har ValueAct Capital lovet ikke at købe mere end 4,9 procent af Microsofts aktier, ligesom ValueAct Capital skal holde sig fra at fremsætte erklæringer, der kan skade Microsoft eller selskabets ledelse.

ValueAct-topchef Jeffery Ubben købte i april Microsoft-aktier for mere end 10 milliarder kroner.

ValueAct har blandt andet agiteret for, at Microsoft skal udbetale flere penge til aktionærerne og ikke akkummulere så mange kontanter, som det er tilfældet, ligesom selskabet vil have den lukrative Office-software gjort tilgængelig på ikke-Windows-platforme.

Under alle omstændigheder kan Microsofts bestyrelse ved at skynde sig undgå, at ValueAct får nogen indflydelse på valget af CEO.

Læs også:

Microsoft presser Steve Ballmer ned i løn - se hans årsløn her

Derfor er Bill Gates en færdig mand i Microsoft

Microsofts store ombygning - tre faser mod et forenet Microsoft

Derfor giver det god mening at skifte Steve Ballmer ud nu

Steve Ballmers afløser: Her er kandidaterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.