Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

Har lynende travlt: Derfor vil Microsoft finde ny topchef inden nytår

Microsofts bestyrelse vil have en ny topchef klar inden nytår. Der er en særlig grund til, at Microsoft har lynende travlt med at finde Steve Ballmers afløser. Se den her.

Microsofts bestyrelse er i fuld gang med at finde en ny topchef, der skal afløse Steve Ballmer.

Steve Ballmer meddelte i sommerens løb, at han ville trække sig som øverste mand for Microsoft inden for et år.

Men det kommer til at gå meget hurtigere.

Microsofts bestyrelse sigter nemlig efter at have alt på plads med den nye topchef inden nytår.

I fuld gang med interviews

Selskabets ansættelsesudvalg - der blandt andre har Bill Gates som medlem og ledes af den tidligere Symantec-chef John Thompson - har angiveligt allerede interviewet adskillige kandidater og er i gang med at arbejde sig ind mod valget af den endelige kandidat.

Ifølge Bloomberg har ansættelses-udvalget indtil videre interviewet tidligere Skype-chef Tony Bates, tidligere Nokia-chef Stephen Elop, VMware-chef Paul Maritz samt Ford-CEO Alan Mulally.

Også eBay-chef John Donahoe har angiveligt været inviteret til en samtale, men han har meddelt, at han ikke er interesseret i stillingen.

Derfor har Microsoft så travlt

Microsoft har travlt af flere grunde: For det første vil selskabet gerne ud af den usikkerhed og det tomrum, som selskabet befinder sig i på det ledelsesmæssige plan.

Ganske vist er Steve Ballmer stadig topchef, men da han selv har udmeldt, at han er på vej ud af selskabet, har han reelt ingen strategisk beslutningsmagt, der rækker ud i fremtiden, og derfor skal han ud af klappen hurtigst muligt.

Derfor har Microsoft så travlt - vil holde denne mand fra indflydelse

En anden og mere jordnær grund til, at Microsoft har travlt, er, at formanden for den aggressive aktionær-gruppe ValueAct Capital, G. Mason Morfit, ifølge en nyere aftale har mulighed for at indtræde i Microsofts bestyrelse fra begyndelsen af 2014.

Ligeledes har han ifølge aftalen muligheden for at mødes med "udvalgte Microsoft-chefer for at drøfte en række alvorlige forretnings-emner."

Holder sig i ro

Til gengæld for pladsen har ValueAct Capital lovet ikke at købe mere end 4,9 procent af Microsofts aktier, ligesom ValueAct Capital skal holde sig fra at fremsætte erklæringer, der kan skade Microsoft eller selskabets ledelse.

ValueAct-topchef Jeffery Ubben købte i april Microsoft-aktier for mere end 10 milliarder kroner.

ValueAct har blandt andet agiteret for, at Microsoft skal udbetale flere penge til aktionærerne og ikke akkummulere så mange kontanter, som det er tilfældet, ligesom selskabet vil have den lukrative Office-software gjort tilgængelig på ikke-Windows-platforme.

Under alle omstændigheder kan Microsofts bestyrelse ved at skynde sig undgå, at ValueAct får nogen indflydelse på valget af CEO.

Læs også:

Microsoft presser Steve Ballmer ned i løn - se hans årsløn her

Derfor er Bill Gates en færdig mand i Microsoft

Microsofts store ombygning - tre faser mod et forenet Microsoft

Derfor giver det god mening at skifte Steve Ballmer ud nu

Steve Ballmers afløser: Her er kandidaterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere