Artikel top billede

VMware har vilde planer: Sådan bliver alt automatiseret

Virtualiseringsselskabet VMware kan ikke længere fortælle om sine fremtidsplaner, uden cloud computing er en væsentlig del af visionerne. Læs her, hvordan VMware ser på it-fremtiden.

Det lyder som en vild drøm.

Og det er det egentlig også, men alligevel kunne VMwares topboss Pat Gelsinger ikke dy sig med at at røbe sine hede ønsker om, at fremtidens it-folk skal bruge langt mere tid på innovation og færre timer på drift.

"Vores mål er, at halvdelen af it-afdelingens tid skal bruges på innovation, hvor driften er blevet meget mere automatiseret," forklarede han på VMwares virtualiseringskonferende Vmworld Europe 2013.

For at drømmen skal blive til virkelighed, peger Pat Gelsinger mod en fremtid i datacentret med et hybrid cloud-miljø, hvilket er en af grundene til, at virtualiseringsselskabet åbner et europæisk datacenter vest for London i England.

Mantraet hedder cloud

Cloud er simpelthen blevet VMwares mantra.

Det er sket efter, at selskabet har bevæget sig fra først at stå for serverkonsolidering, siden virtualisering af kritisk infrastruktur til i dag i lighed med et firma som Citrix at håndtere applikationslevering i blandede miljøer med et hav af forskellige platforme som pc'er, tabletter og smartphones.

"It-afdelingerne bruger for mange penge på servere, og i takt med, at flere mennesker kommer online og dermed også på sociale medier, så er cloud den ultimative infrastruktur, der kan frigøre ressourcer fra client/server-budgettet," lyder budskabet fra Pat Gelsinger.

Nørden er Gud

Derefter var der ellers fedterier i ørerne på de knap 8.000 kunder, partnere og især it-administratorer, der var mødt op i konferencecentrets store hal for at høre på VMwares cloud-visioner for de næste mange år.

"Og hvem skal så stå for den udvikling? Det skal I, virtuelle infrastruktur-managere," forklarede Pat Gelsinger og tiltalte sin målgruppe med ord lige fra 'Guder' til 'Ninjaer' og "Dragedræbere' og sluttede af med at lande på 'Mestre' (Champions, red.).

Her er fremtidens it-afdeling

"It-afdelingen skal være serviceleverandører, og I skal se på jeres brugere som kunder. Ellers vil de finde andre måder at løse deres udfordringer på," vurderede Vmware-bossen med baggrund i den markante BYOD-tendens, hvor folk selv medbringer/køber deres egne it-værktøjer på jobbet.

Cloud, cloud og mere cloud

Udover en række opdateringer til blandt andet VMwares vCloud Automation Center 6.0 og vCenter Operations Management Suite 5.8, kunne Pat Gelsinger også berette, at vitualiseringskæmpen for nyligt har købt desktop-as-a-service-selskabet Desktone.

Han nævnte dog ikke prisen på det seks år gamle it-selskab med desktop-as-a-service som hovedprodukt, der fremover bliver en mulighed for VMware at levere videre ud til sine slutbrugere.

Dermed har selskabet styrket sig i kampen om desktop-levering, hvor konkurrenten Citrix allerede befinder sig i dag.

Læs også:

VMware: Her er vores næste store satsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?