Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

VMware har vilde planer: Sådan bliver alt automatiseret

Virtualiseringsselskabet VMware kan ikke længere fortælle om sine fremtidsplaner, uden cloud computing er en væsentlig del af visionerne. Læs her, hvordan VMware ser på it-fremtiden.

Det lyder som en vild drøm.

Og det er det egentlig også, men alligevel kunne VMwares topboss Pat Gelsinger ikke dy sig med at at røbe sine hede ønsker om, at fremtidens it-folk skal bruge langt mere tid på innovation og færre timer på drift.

"Vores mål er, at halvdelen af it-afdelingens tid skal bruges på innovation, hvor driften er blevet meget mere automatiseret," forklarede han på VMwares virtualiseringskonferende Vmworld Europe 2013.

For at drømmen skal blive til virkelighed, peger Pat Gelsinger mod en fremtid i datacentret med et hybrid cloud-miljø, hvilket er en af grundene til, at virtualiseringsselskabet åbner et europæisk datacenter vest for London i England.

Mantraet hedder cloud

Cloud er simpelthen blevet VMwares mantra.

Det er sket efter, at selskabet har bevæget sig fra først at stå for serverkonsolidering, siden virtualisering af kritisk infrastruktur til i dag i lighed med et firma som Citrix at håndtere applikationslevering i blandede miljøer med et hav af forskellige platforme som pc'er, tabletter og smartphones.

"It-afdelingerne bruger for mange penge på servere, og i takt med, at flere mennesker kommer online og dermed også på sociale medier, så er cloud den ultimative infrastruktur, der kan frigøre ressourcer fra client/server-budgettet," lyder budskabet fra Pat Gelsinger.

Nørden er Gud

Derefter var der ellers fedterier i ørerne på de knap 8.000 kunder, partnere og især it-administratorer, der var mødt op i konferencecentrets store hal for at høre på VMwares cloud-visioner for de næste mange år.

"Og hvem skal så stå for den udvikling? Det skal I, virtuelle infrastruktur-managere," forklarede Pat Gelsinger og tiltalte sin målgruppe med ord lige fra 'Guder' til 'Ninjaer' og "Dragedræbere' og sluttede af med at lande på 'Mestre' (Champions, red.).

Her er fremtidens it-afdeling

"It-afdelingen skal være serviceleverandører, og I skal se på jeres brugere som kunder. Ellers vil de finde andre måder at løse deres udfordringer på," vurderede Vmware-bossen med baggrund i den markante BYOD-tendens, hvor folk selv medbringer/køber deres egne it-værktøjer på jobbet.

Cloud, cloud og mere cloud

Udover en række opdateringer til blandt andet VMwares vCloud Automation Center 6.0 og vCenter Operations Management Suite 5.8, kunne Pat Gelsinger også berette, at vitualiseringskæmpen for nyligt har købt desktop-as-a-service-selskabet Desktone.

Han nævnte dog ikke prisen på det seks år gamle it-selskab med desktop-as-a-service som hovedprodukt, der fremover bliver en mulighed for VMware at levere videre ud til sine slutbrugere.

Dermed har selskabet styrket sig i kampen om desktop-levering, hvor konkurrenten Citrix allerede befinder sig i dag.

Læs også:

VMware: Her er vores næste store satsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.