Artikel top billede

Fra venstre: Edlunds administrerende direktør Line Find, stifter Erling Edlund Andersen, der nu bliver næstformand og Thomas Edlund Jøhnk, teknisk direktør.

Stifter stopper i familieejet it-kæmpe: Ny formand indsat

Tidligere topchef i stort telefirma sætter sig i formandsstolen for stort dansk it-firma, som far og søn har bygget op sammen.

Hos it-virksomheden Edlund indtræder Tage Reinert som formand for bestyrelsen.

Dermed træder familien, der stiftede selskabet og længe har været markant til stede på flere ledelsesposter, yderligere et trin tilbage.

Således overtager Tage Reinert formandsposten efter stifter Erlind Edlund Andersen i en virksomhed, der blandt andet leverer it-systemer til forsikringsbranchen.

Han overgav tidligere direktør-roret til Line Find, som du kan læse mere om her.

God kemi

Fra en ferie i Kitzbühel, Østrig, oplyser Tage Reinert, hvordan han blev formand hos Edlund.

"Bestyrelsen i Edlund A/S har gennemført en professionel søgeproces, og her har jeg været så heldig at komme i spil til rollen som formand for bestyrelsen."

Den nye formand vurderer, at ejerne har fundet, at hans baggrund med økonomistyring og generel ledelse fra blandt andet Sonofon og Telenor i teleindustrien med store systemer i en stærkt reguleret industri er en god ballast.

Det samme er hans erfaring fra eksempelvis Codan, MAN Diesel og Scandlines.

Men også på det personlige plan er den nye formand blevet vejet og fundet egnet til posten.

"Samtidig har jeg haft en virkelig indholdsrig og åben dialog med både Erling Edlund og hans søn Thomas Edlund, siden vi mødtes første gang i sommer."

"Der har fra starten af været en god kemi både med ejerne og direktøren Line Find," opsummerer han forløbet.

Tage Reinert ser sin opgave som, at han skal lede virksomheden mod mindre familieafhængighed.

Formand: Her er mit mål hos Edlund

"Min rolle er i første omgang at lede Edlund i overgangen fra familieledelse til at være ledet uafhængigt af familien," forklarer Tage Reinert.
 
Den virksomhed, som Erling Edlund og hans søn Thomas har bygget op fra grunden i løbet af 20 år til at omsætte for 200 millioner kroner med 200 medarbejdere, er jo et industrieventyr med en stærk virksomhedskultur, forklarer han.

Virksomheden har formået at tilkæmpe sig en ledende position på markedet for administration af forsikringer - et marked, der er komplekst, videnstungt og stærkt lovreguleret, forklarer den nye formand videre.

"Edlund skal fortsætte den strategi, selskabet har lagt og eksekveret med dygtighed siden starten," mener bestyrelsesformanden.

Formand for familiefirma

Edlund er en familie-ejet it-virksomhed - gør det jobbet som bestyrelsesformand anderledes end andre steder?

"Min erfaring er, at den rolle, man udfylder, altid skal ske i tæt dialog med ejerne, ledelsen og andre interessenter."

"Som bestyrelsesformand for en virksomhed med få ejere, og hvor familien har aktiemajoriteten, er det klart, at jeg skal have en tæt dialog med ejerne," understreger han.

Derfor vil hans rolle i Edlund være "mere aktiv end sædvanligt, især i det første år", hvor virksomheden overgår fra familieledelse til uafhængig ledelse.

Men den ejerform, der er i Edlund, minder på mange måder om kapitalfonds-opbygningen private equity, hvor der er få ejere, der har investeret deres egne penge i forretningen.

"Det er jo en ejerform, som jeg kender fra Scandlines, hvor der både er en uafhængig bestyrelsesformand og samtidig ejere, der sidder i bestyrelsen og som involverer sig aktivt," forklarer han videre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.