Artikel top billede

Fra venstre: Edlunds kommende administrerende direktør Line Find, stifter Erling Edlund Andersen og Thomas Edlund Jøhnk, teknisk direktør.

Unge kræfter overtager nørdet million-succes

Virksomheden deler millioner ud i overskudsdeling, og alle ansatte har som minimum en kandidatgrad. Nu træder direktøren ned - det er tid til generationsskifte.

Efter at have skabt en af Danmarks bedst indtjenende softwarehuse sammen med sin søn, Thomas Edlund Jøhnk, træder Erling Edlund Andersen tilbage som administrerende direktør for Edlund A/S.

Tiden er inde til et generationsskifte, og grundlæggerens efterfølger bliver selskabets projektdirektør, Line Find, som overtager stillingen den 1. september i år.

Edlund, som leverer løsninger til forsikrings- og pensionsbranchen, blev stiftet i 1992. Grundideen har fra starten været at kombinere fagene datalogi og aktuarvidenskab. Blandt kunderne til de avancerede løsninger er ATP, PFA, PenSam, Sampension og Gartnernes Forsikring.

"Vi er en hyper-specialiseret virksomhed, hvor alle ansatte som et minimum skal have en kandidatgrad," har Erling Edlund, stifter og afgående administrerende direktør, tidligere fortalt Computerworld.

Campus på Valby Bakke

Virksomheden har hovedkvarter på toppen af Valby Bakke, hvor en campus på 10 millionvillaer udgør et helt særligt miljø for nogle af Danmarks bedste systemudviklere. Virksomheden er vokset markant siden grundlæggelsen og har i dag omkring 170 dygtige medarbejdere.

Line Find er uddannet aktuar fra Københavns Universitet og kom til Edlund A/S i 1996. I de sidste seks år har hun udfyldt rollen som projektdirektør. Nu bliver hendes opgave at videreføre virksomheden og udvikle en strategi for fortsat vækst. Da Line Find blev ansat i virksomheden for 15 år siden, var de under 10 ansatte.

"Jeg har været 15 år i Edlund, så jeg kender virksomheden rigtig godt og kan sikre kontinuiteten," siger Edlunds kommende administrerende direktør Line Find.

Hun understreger, at Edlund i store træk skal fortsætte med at gøre det, virksomheden hele tiden har gjort. Holde fast i sin ledende position på markedet for it-løsninger til forsikring og pension.

"I øjeblikket bruger vi rigtig mange ressourcer på at videreudvikle vores løsning til forsikringsbranchen til en mere standardiseret løsning, som vil være klar til efteråret," siger den kommende topchef for Edlund, der gerne anerkender, at Edlund er en "temmelig nørdet virksomhed".

Millioner i overskudsdeling

Et specielt aktiv for medarbejderne er firmaets politik med at uddele 20 procent af overskuddet. Ofte har den politik kastet i omegnen af 100.000 kroner af sig til hver enkelt medarbejder.

"Den firmapolitik er en stor motivationsfaktor, og den bliver der ikke ændret ved," garanterer Line Find.

Generationsskiftet giver til gengæld anledning til ændringer i ledelsen. Erling Edlund Andersen indtræder som formand for selskabets bestyrelse. Den post har hidtil været varetaget af Thomas Edlund Jøhnk, der fortsætter i stillingen som teknisk direktør.

André Pasbjerg og Tue Albertsen bliver udnævnt til projektdirektører for henholdsvis Forsikring, og Liv og Pension. Ny salgsdirektør bliver Mads Lauridsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere






CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje