Lenovo: Sådan bliver vi det nye Samsung og Apple

Pc-producenten Lenovo vil banke både Apple og Samsung. Her er strategien for, hvordan det skal ske.

Lenovo har været mest kendt som leverandør af computere til forretningsfolkene.

Men der er store forandringer på vej i virksomheden, der sigter benhårdt efter de private brugere.

Og det handler ikke bare om computere, men i stort omfang også om transportable enheder som telefoner og tablets, fortæller Anthony Volpe, der er analysechef i Lenovo, da Computerworld møder ham.

"Vi er vokset fra firmaer som HP og Dell på consumer-området og vores mål er at blive Samsung og Apple," fortæller han.

Metoden har været analyse af brugeradfærd.

"Vi leder hele tiden efter dét, som brugerne vil have. Vi indsamler informationer om brugerne eksempelvis gennem forhandlerne, men også direkte fra brugerens egen adfærd."

Nogle maskiner kan rapportere tilbage til os om, hvordan brugeren anvender den eksempelvis skærmens indstilling og meget andet," fortæller analysechefen, der har ansvaret for at koble informationerne sammen og bygge brugernes ønsker ind i de kommende modeller fra Lenovo.

Må ikke gøre det i alle lande
I hvilke lande gør i det?

"I nogle lande. Det er ikke alle steder, man må. Det kræver desuden en accept fra brugeren selv."

Informationer samler virksomheden i big data-løsninger, der analyserer på data.

"Big data er en mærkelig størrelse, men hvis det ikke kan være i Excel, så kalder jeg det for big data," fortæller han med et smil på læben.

"Det handler i bund og grund bare om at forstå kunden."

Lenovo sælger maskiner i 160 lande, hvilket giver udfordringer.

"Der er store kulturelle forskelle, og der er stor forskel på best practice fra region til region, men vi forsøger at bruge vores erfaringer. I Asien er vi langt fremme på konsum-markedet, og disse analysemodeller kan vi også anvende andre steder, men med forskellige konklusioner," siger han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.