Artikel top billede

Lenovo: Sådan bliver vi det nye Samsung og Apple

Pc-producenten Lenovo vil banke både Apple og Samsung. Her er strategien for, hvordan det skal ske.

Lenovo har været mest kendt som leverandør af computere til forretningsfolkene.

Men der er store forandringer på vej i virksomheden, der sigter benhårdt efter de private brugere.

Og det handler ikke bare om computere, men i stort omfang også om transportable enheder som telefoner og tablets, fortæller Anthony Volpe, der er analysechef i Lenovo, da Computerworld møder ham.

"Vi er vokset fra firmaer som HP og Dell på consumer-området og vores mål er at blive Samsung og Apple," fortæller han.

Metoden har været analyse af brugeradfærd.

"Vi leder hele tiden efter dét, som brugerne vil have. Vi indsamler informationer om brugerne eksempelvis gennem forhandlerne, men også direkte fra brugerens egen adfærd."

Nogle maskiner kan rapportere tilbage til os om, hvordan brugeren anvender den eksempelvis skærmens indstilling og meget andet," fortæller analysechefen, der har ansvaret for at koble informationerne sammen og bygge brugernes ønsker ind i de kommende modeller fra Lenovo.

Må ikke gøre det i alle lande

I hvilke lande gør i det?

"I nogle lande. Det er ikke alle steder, man må. Det kræver desuden en accept fra brugeren selv."

Informationer samler virksomheden i big data-løsninger, der analyserer på data.

"Big data er en mærkelig størrelse, men hvis det ikke kan være i Excel, så kalder jeg det for big data," fortæller han med et smil på læben.

"Det handler i bund og grund bare om at forstå kunden."

Lenovo sælger maskiner i 160 lande, hvilket giver udfordringer.

"Der er store kulturelle forskelle, og der er stor forskel på best practice fra region til region, men vi forsøger at bruge vores erfaringer. I Asien er vi langt fremme på konsum-markedet, og disse analysemodeller kan vi også anvende andre steder, men med forskellige konklusioner," siger han.

Denne teknologi hjælper Lenovo

Big data-løsningerne i Lenovo er bygget op omkring Hadoop-rammeværket.

"Hadoop er kodeordet for os. Men tro ikke, at det er gratis, selv om det er åben kildekode. Der er ikke så mange, der er eksperter på området, så det koster noget at holde folkene til."

Læs også: Sådan fungerer Hadoop - det mest hypede open source-værktøj lige nu

Big data-analyserne skal også være med til at skubbe salget frem hos personalet.

"Der er intet som interne konkurrence mellem afdelingerne, der kan bringe kampgejsten frem blandt vores sælgere. Derfor udarbejder vi også rapporter, der øger konkurrencen internt mellem afdelingerne."

Lenovo har som den eneste af de store pc-producenter en tocifret vækst i år, på trods af at markedet samlet set er faldende.

Du kan læse mere om pc-producenterne her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere