Artikel top billede

Lenovo: Sådan bliver vi det nye Samsung og Apple

Pc-producenten Lenovo vil banke både Apple og Samsung. Her er strategien for, hvordan det skal ske.

Lenovo har været mest kendt som leverandør af computere til forretningsfolkene.

Men der er store forandringer på vej i virksomheden, der sigter benhårdt efter de private brugere.

Og det handler ikke bare om computere, men i stort omfang også om transportable enheder som telefoner og tablets, fortæller Anthony Volpe, der er analysechef i Lenovo, da Computerworld møder ham.

"Vi er vokset fra firmaer som HP og Dell på consumer-området og vores mål er at blive Samsung og Apple," fortæller han.

Metoden har været analyse af brugeradfærd.

"Vi leder hele tiden efter dét, som brugerne vil have. Vi indsamler informationer om brugerne eksempelvis gennem forhandlerne, men også direkte fra brugerens egen adfærd."

Nogle maskiner kan rapportere tilbage til os om, hvordan brugeren anvender den eksempelvis skærmens indstilling og meget andet," fortæller analysechefen, der har ansvaret for at koble informationerne sammen og bygge brugernes ønsker ind i de kommende modeller fra Lenovo.

Må ikke gøre det i alle lande

I hvilke lande gør i det?

"I nogle lande. Det er ikke alle steder, man må. Det kræver desuden en accept fra brugeren selv."

Informationer samler virksomheden i big data-løsninger, der analyserer på data.

"Big data er en mærkelig størrelse, men hvis det ikke kan være i Excel, så kalder jeg det for big data," fortæller han med et smil på læben.

"Det handler i bund og grund bare om at forstå kunden."

Lenovo sælger maskiner i 160 lande, hvilket giver udfordringer.

"Der er store kulturelle forskelle, og der er stor forskel på best practice fra region til region, men vi forsøger at bruge vores erfaringer. I Asien er vi langt fremme på konsum-markedet, og disse analysemodeller kan vi også anvende andre steder, men med forskellige konklusioner," siger han.

Denne teknologi hjælper Lenovo

Big data-løsningerne i Lenovo er bygget op omkring Hadoop-rammeværket.

"Hadoop er kodeordet for os. Men tro ikke, at det er gratis, selv om det er åben kildekode. Der er ikke så mange, der er eksperter på området, så det koster noget at holde folkene til."

Læs også: Sådan fungerer Hadoop - det mest hypede open source-værktøj lige nu

Big data-analyserne skal også være med til at skubbe salget frem hos personalet.

"Der er intet som interne konkurrence mellem afdelingerne, der kan bringe kampgejsten frem blandt vores sælgere. Derfor udarbejder vi også rapporter, der øger konkurrencen internt mellem afdelingerne."

Lenovo har som den eneste af de store pc-producenter en tocifret vækst i år, på trods af at markedet samlet set er faldende.

Du kan læse mere om pc-producenterne her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”