Artikel top billede

Smartphones og tablet fra Nokia: Her er dommen

Seks nye produkter er blevet præsenteret af Nokia i denne uge. Her er en vurdering af, hvordan de kommer til at klare sig på markedet.

Nokia kunne tidligere på ugen lancere både nye Asha-telefoner, Lumia-smartphones og sin første tablet-pc.

Selv om de finske produktnyheder druknede lidt i alle skriverierne om Apples nye produkter, er der alligevel en hel del at glæde sig over for det ellers så kriseramte Nokia.

Eksempelvis skriver IDC-analytiker John Delaney i en kommentar til lanceringerne, at Nokia udvikler produkter og lancerer dem med en imponerende hastighed - i denne omgang blev det til hele seks produkter:

- Den første Nokia-tablet, Lumia 2520, der kører Windows RT.

- Lumia 1520 og 1320, to store smartphones - også kaldt phablets - med skærme på hele seks tommer.

- Tre billigere telefoner, Asha 500, 502 og 503.

"Nokias strategi med Lumia-sortimentet med Windows Phone-devices bliver stadig mere klar: Det hele handler om udvalg. Først skaber man et bredt udvalg af enheder. Dernæst introduceres teknologiske innovationer i den dyre ende, hvorefter man breder dem ud til hele udvalget."

IDC-analytikeren tilføjer, at Nokia med de nye gigant-telefoner og den nye tablet lukker hullerne i Lumia-udvalget.

Dermed ikke sagt, at de nye produkter nærmest er garanterede salgs-hits, for konkurrenterne står trods alt heller ikke stille.

Her er Nokua udfordringer

"Lumia 1520 ser ud til at være en attraktiv phablet med high-end specifikationer. Men den vil komme til at konkurrere direkte med Samsungs Galaxy Note 3, og vi ser ikke oplagte funktioner, som den skiller sig ud med, og som vil overbevise et stort antal mennesker, der er i markedet efter en Note 3, om at ændre mening og i stedet vælge en Lumia 1520."

ICD ser lidt bedre muligheder for Lumia 1320, da den er lidt billigere og alligevel har en stor skærm, der er oplagt til at se film over LTE-forbindelsen.

Også tablet-produktet får ros af IDC:

"Nokias første tablet, der er baseret på Windows RT, Lumia 2520, er bestemt et nyt medlem på tablet-markedet i forhold til, hvordan den ser ud, software-platformen og den indbyggede LTE-forbindelse."

Sådan er situationen for Nokia

"Selv om et klart gennembrud endnu mangler, opbygges salget af Lumia-enheder lidt efter lidt, og de nye enheder vil bidrage yderligere til momentum - særligt hvis de positioneres effektivt til de brugere, der er på udkig efter en erstatning til Blackberry-enheder," skriver John Delaney. 

Mens Nokia venter på en ny ejer

I starten af september meddelte Microsoft, at selskabet vil købe Nokia.

Den handel skal dog først godkendes af aktionærer og konkurrencemyndigheder, så det er formentlig først i første kvartal 2014, at der kommer en endelig afklaring på Nokias fremtid.

"De (Microsoft, red.) overtager jo de produkter, der ligger i pipelinen hos Nokia, og dem kan de så lancere, men de første rene Microsoft-produkter, hvor Microsoft har været med helt fra starten, ligger måske otte måneder længere ude," har aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank vurderet.

Dermed skal vi ikke regne med de første "Microsoft-telefoner" lige med de samme, og det er grunden til, at Nokia har så travlt med fortsat at lancere sine egne produkter. 
 

Læs også:

Nokias første Windows-tablet er bedre Microsofts Surface

Kæmpe-telefoner fra Nokia skal slås med de store Android-drenge

Sådan vil uvished ramme telefon-salg hos Nokia
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.