Artikel top billede

Smartphones og tablet fra Nokia: Her er dommen

Seks nye produkter er blevet præsenteret af Nokia i denne uge. Her er en vurdering af, hvordan de kommer til at klare sig på markedet.

Nokia kunne tidligere på ugen lancere både nye Asha-telefoner, Lumia-smartphones og sin første tablet-pc.

Selv om de finske produktnyheder druknede lidt i alle skriverierne om Apples nye produkter, er der alligevel en hel del at glæde sig over for det ellers så kriseramte Nokia.

Eksempelvis skriver IDC-analytiker John Delaney i en kommentar til lanceringerne, at Nokia udvikler produkter og lancerer dem med en imponerende hastighed - i denne omgang blev det til hele seks produkter:

- Den første Nokia-tablet, Lumia 2520, der kører Windows RT.

- Lumia 1520 og 1320, to store smartphones - også kaldt phablets - med skærme på hele seks tommer.

- Tre billigere telefoner, Asha 500, 502 og 503.

"Nokias strategi med Lumia-sortimentet med Windows Phone-devices bliver stadig mere klar: Det hele handler om udvalg. Først skaber man et bredt udvalg af enheder. Dernæst introduceres teknologiske innovationer i den dyre ende, hvorefter man breder dem ud til hele udvalget."

IDC-analytikeren tilføjer, at Nokia med de nye gigant-telefoner og den nye tablet lukker hullerne i Lumia-udvalget.

Dermed ikke sagt, at de nye produkter nærmest er garanterede salgs-hits, for konkurrenterne står trods alt heller ikke stille.

Her er Nokua udfordringer

"Lumia 1520 ser ud til at være en attraktiv phablet med high-end specifikationer. Men den vil komme til at konkurrere direkte med Samsungs Galaxy Note 3, og vi ser ikke oplagte funktioner, som den skiller sig ud med, og som vil overbevise et stort antal mennesker, der er i markedet efter en Note 3, om at ændre mening og i stedet vælge en Lumia 1520."

ICD ser lidt bedre muligheder for Lumia 1320, da den er lidt billigere og alligevel har en stor skærm, der er oplagt til at se film over LTE-forbindelsen.

Også tablet-produktet får ros af IDC:

"Nokias første tablet, der er baseret på Windows RT, Lumia 2520, er bestemt et nyt medlem på tablet-markedet i forhold til, hvordan den ser ud, software-platformen og den indbyggede LTE-forbindelse."

Sådan er situationen for Nokia

"Selv om et klart gennembrud endnu mangler, opbygges salget af Lumia-enheder lidt efter lidt, og de nye enheder vil bidrage yderligere til momentum - særligt hvis de positioneres effektivt til de brugere, der er på udkig efter en erstatning til Blackberry-enheder," skriver John Delaney. 

Mens Nokia venter på en ny ejer

I starten af september meddelte Microsoft, at selskabet vil købe Nokia.

Den handel skal dog først godkendes af aktionærer og konkurrencemyndigheder, så det er formentlig først i første kvartal 2014, at der kommer en endelig afklaring på Nokias fremtid.

"De (Microsoft, red.) overtager jo de produkter, der ligger i pipelinen hos Nokia, og dem kan de så lancere, men de første rene Microsoft-produkter, hvor Microsoft har været med helt fra starten, ligger måske otte måneder længere ude," har aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank vurderet.

Dermed skal vi ikke regne med de første "Microsoft-telefoner" lige med de samme, og det er grunden til, at Nokia har så travlt med fortsat at lancere sine egne produkter. 
 

Læs også:

Nokias første Windows-tablet er bedre Microsofts Surface

Kæmpe-telefoner fra Nokia skal slås med de store Android-drenge

Sådan vil uvished ramme telefon-salg hos Nokia
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital