Artikel top billede

Region efter gigantisk EPJ-nedbrud: Helt uacceptabelt

Topdirektør finder det 'helt uacceptabelt,' at hans eget EPJ-system gik ned med et brag - og først kunne humpes i gang efter et døgn.

Weekendens store EPJ-nedbrud i Region Midtjylland skal have konsekvenser.

Sådan lyder det fra regionens sundhedsdirektør, Ole Thomsen.

Han siger i en intranet-meddelelse til regionens ansatte, som Computerworld er i besiddelse af, at nedbruddet er 'helt uacceptabelt."

"Vi har behov for at få undersøgt, om vi kan gøre det bedre, end vi gør i øjeblikket. Derfor vil jeg nu sørge for, at vi får en ekstern undersøgelse af, hvordan vi håndterer vores kliniske systemer," lyder det fra Ole Thomsen til regionens ansatte.

Det store nedbrud blev antændt af et strømnedbrud i Holstebro, hvor et af regionens to datacentre befinder sig.

Nødgeneratoren virkede ikke, nød-batteriet løb tør for strøm og den skrabede backup-version af systemet, der befandt sig i det andet driftscenter i Skejby ved Århus, virkede heller ikke ordentligt.

Helt i sort

Alt i alt førte det til, at regionens læger, sygeplejersker og andre ikke kunne få adgang til de elektroniske patientjournaler i et døgn, hvor de i stedet måtte skrive journalerne i hånden.

Det kan du læse mere om her: Stort dansk EPJ-system ramt af totalt nedbrud

I den interne meddelelse peger Ole Thomsen på, at regionen er i gang med arbejdet med at gøre den skrabede såkaldte read-only-version, Opslags-EPJ, bedre tilgængelig.

Samtidig er regionen ifølge ham i færd med at modernisere en række af de teknologier, som MidtEPJ bygger på.

Blandt andet skal netværksprotokoller og databaser opgraderes, og der skal indkøbes nye fysiske servere og flashdiske og flere andre ting.

Det har ikke umiddelbart været muligt for Computerworld at få en kommentar fra Ole Thomsen.

Læs også: Stort dansk EPJ-system ramt af totalt nedbrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere