Artikel top billede

Region efter gigantisk EPJ-nedbrud: Helt uacceptabelt

Topdirektør finder det 'helt uacceptabelt,' at hans eget EPJ-system gik ned med et brag - og først kunne humpes i gang efter et døgn.

Weekendens store EPJ-nedbrud i Region Midtjylland skal have konsekvenser.

Sådan lyder det fra regionens sundhedsdirektør, Ole Thomsen.

Han siger i en intranet-meddelelse til regionens ansatte, som Computerworld er i besiddelse af, at nedbruddet er 'helt uacceptabelt."

"Vi har behov for at få undersøgt, om vi kan gøre det bedre, end vi gør i øjeblikket. Derfor vil jeg nu sørge for, at vi får en ekstern undersøgelse af, hvordan vi håndterer vores kliniske systemer," lyder det fra Ole Thomsen til regionens ansatte.

Det store nedbrud blev antændt af et strømnedbrud i Holstebro, hvor et af regionens to datacentre befinder sig.

Nødgeneratoren virkede ikke, nød-batteriet løb tør for strøm og den skrabede backup-version af systemet, der befandt sig i det andet driftscenter i Skejby ved Århus, virkede heller ikke ordentligt.

Helt i sort

Alt i alt førte det til, at regionens læger, sygeplejersker og andre ikke kunne få adgang til de elektroniske patientjournaler i et døgn, hvor de i stedet måtte skrive journalerne i hånden.

Det kan du læse mere om her: Stort dansk EPJ-system ramt af totalt nedbrud

I den interne meddelelse peger Ole Thomsen på, at regionen er i gang med arbejdet med at gøre den skrabede såkaldte read-only-version, Opslags-EPJ, bedre tilgængelig.

Samtidig er regionen ifølge ham i færd med at modernisere en række af de teknologier, som MidtEPJ bygger på.

Blandt andet skal netværksprotokoller og databaser opgraderes, og der skal indkøbes nye fysiske servere og flashdiske og flere andre ting.

Det har ikke umiddelbart været muligt for Computerworld at få en kommentar fra Ole Thomsen.

Læs også: Stort dansk EPJ-system ramt af totalt nedbrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.