Artikel top billede

Microsoft fjerner desktop-genvej i ny Windows-version

Genvejen til den klassiske desktop er pist væk fra start-skærmen i Windows RT 8.1. Se Microsofts forklaring her.

Den flise i Windows RT, der tidligere har været genvejen til det klassiske skrivebord, er forsvundet med Windows RT 8.1. Det skriver blandt andre Techcrunch.

Konkret er der sket det, at knappen som udgangspunkt er fjernet fra start-skærmen, men brugerne kan fortsat indstille systemet manuelt til at vise flise-genvejen.

Ifølge Techcrunch er de apps, der kan køre i desktop-mode i Windows RT, Internet Explorer og Office, nu snart klar til at køre udelukkende i det moderne Windows-interface (IE kan allerede).

Dermed er behovet for at tilgå det klassiske skrivebord i RT-versionen nu endnu mere begrænset, end det var i forvejen.

"De eneste desktop-apps uden moderne versioner, der kører på RT, er Office: Outlook, Word, Excel og PowerPoint. For at strømline adgangen til dem har vi placeret dem direkte på den første side af start," udtaler en Microsoft-talsperson til Techcrunch.

"Hvis du ønsker en desktop-flise (ala Windows RT 8.0), kan du gå til Alle apps, og så er desktop-flisen i listen over apps der," lyder det fra Microsoft. Ved eksempelvis at højreklikke på linket kan man bringe flisen tilbage til start-skærmen.

Så sent som i denne uge præsenterede Nokia sin første Windows RT-tablet, Lumia 2520, så selv om mange har spået netop RT-versionen af Windows 8 en svær fremtid, er der stadig en stor tro på den hos både Nokia og naturligvis hos Microsoft, der selv er aktuel med Surface 2 RT.

Læs også:

Smartphones og tablet fra Nokia: Her er dommen

Nokias første Windows-tablet er bedre Microsofts Surface
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere