Artikel top billede

Microsoft fjerner desktop-genvej i ny Windows-version

Genvejen til den klassiske desktop er pist væk fra start-skærmen i Windows RT 8.1. Se Microsofts forklaring her.

Den flise i Windows RT, der tidligere har været genvejen til det klassiske skrivebord, er forsvundet med Windows RT 8.1. Det skriver blandt andre Techcrunch.

Konkret er der sket det, at knappen som udgangspunkt er fjernet fra start-skærmen, men brugerne kan fortsat indstille systemet manuelt til at vise flise-genvejen.

Ifølge Techcrunch er de apps, der kan køre i desktop-mode i Windows RT, Internet Explorer og Office, nu snart klar til at køre udelukkende i det moderne Windows-interface (IE kan allerede).

Dermed er behovet for at tilgå det klassiske skrivebord i RT-versionen nu endnu mere begrænset, end det var i forvejen.

"De eneste desktop-apps uden moderne versioner, der kører på RT, er Office: Outlook, Word, Excel og PowerPoint. For at strømline adgangen til dem har vi placeret dem direkte på den første side af start," udtaler en Microsoft-talsperson til Techcrunch.

"Hvis du ønsker en desktop-flise (ala Windows RT 8.0), kan du gå til Alle apps, og så er desktop-flisen i listen over apps der," lyder det fra Microsoft. Ved eksempelvis at højreklikke på linket kan man bringe flisen tilbage til start-skærmen.

Så sent som i denne uge præsenterede Nokia sin første Windows RT-tablet, Lumia 2520, så selv om mange har spået netop RT-versionen af Windows 8 en svær fremtid, er der stadig en stor tro på den hos både Nokia og naturligvis hos Microsoft, der selv er aktuel med Surface 2 RT.

Læs også:

Smartphones og tablet fra Nokia: Her er dommen

Nokias første Windows-tablet er bedre Microsofts Surface




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere