Artikel top billede

Microsoft fjerner desktop-genvej i ny Windows-version

Genvejen til den klassiske desktop er pist væk fra start-skærmen i Windows RT 8.1. Se Microsofts forklaring her.

Den flise i Windows RT, der tidligere har været genvejen til det klassiske skrivebord, er forsvundet med Windows RT 8.1. Det skriver blandt andre Techcrunch.

Konkret er der sket det, at knappen som udgangspunkt er fjernet fra start-skærmen, men brugerne kan fortsat indstille systemet manuelt til at vise flise-genvejen.

Ifølge Techcrunch er de apps, der kan køre i desktop-mode i Windows RT, Internet Explorer og Office, nu snart klar til at køre udelukkende i det moderne Windows-interface (IE kan allerede).

Dermed er behovet for at tilgå det klassiske skrivebord i RT-versionen nu endnu mere begrænset, end det var i forvejen.

"De eneste desktop-apps uden moderne versioner, der kører på RT, er Office: Outlook, Word, Excel og PowerPoint. For at strømline adgangen til dem har vi placeret dem direkte på den første side af start," udtaler en Microsoft-talsperson til Techcrunch.

"Hvis du ønsker en desktop-flise (ala Windows RT 8.0), kan du gå til Alle apps, og så er desktop-flisen i listen over apps der," lyder det fra Microsoft. Ved eksempelvis at højreklikke på linket kan man bringe flisen tilbage til start-skærmen.

Så sent som i denne uge præsenterede Nokia sin første Windows RT-tablet, Lumia 2520, så selv om mange har spået netop RT-versionen af Windows 8 en svær fremtid, er der stadig en stor tro på den hos både Nokia og naturligvis hos Microsoft, der selv er aktuel med Surface 2 RT.

Læs også:

Smartphones og tablet fra Nokia: Her er dommen

Nokias første Windows-tablet er bedre Microsofts Surface
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.