Artikel top billede

HP skærer 7.095 stillinger - hvad med i Danmark?

HP tager nu endnu en etape i stor besparelses-plan. Denne gang skal 7.095 stillinger skæres væk i vores del af verden. Hvad kommer det til at betyde i HP Danmark?

"HP forventer, at omkring 7.095 medarbejdere forlader virksomheden eller får nye roller, der passer bedre til de fremtidige behov for virksomheden og dens kunder," lyder en ny officiel udmeldelse fra HP.

Den aktuelle udmelding drejer sig specifikt om planerne for at slanke organisationen i Europa, Mellemøsten og Afrika for at kunne tilpasse sig situationen på markedet.

"Planer for reduktioner i arbejdsstyrken vil variere fra land til land, baseret på lokale juridiske krav og samtaler med samarbejdsudvalg og medarbejderrepræsentanter, som det er passende," lyder det desuden fra HP ifølge blandt andre ZDNet.

Medarbejder-afskedigelserne er en del af en større besparelsesplan i HP, hvor det er meningen, at der i alt skal være omkring 33.350 færre ansatte i selskabet, når målet er nået.

Hvad betyder det for HP Danmark?

Computerworld har spurgt Henrik Kirkeskov, kommunikationschef i HP Danmark, hvad de udmeldte afskedigelser kommer til at betyde for den danske afdeling?

"Vi aner ikke, om det får nogen som helst indflydelse på Danmark. Det er en del af den plan, der blev offentliggjort for halvandet år siden - det er en fase i den," siger Henrik Kirkeskov og har ikke yderligere kommentarer til situationen her i landet.

I det seneste årsregnskab havde HP 331.800 ansatte på globalt plan. Her i Danmark lød antallet af ansatte på 448 i det seneste regnskab.

I 2011 var antallet af ansatte 477, og året før var det 515, så der er allerede forsvundet en del stillinger i den danske afdeling.

HP i Danmark kom ud af 2012 med en vækst i omsætningen på 12 procent til i alt 3,4 milliarder kroner og et overskud på godt 20 millioner kroner.

Læs også:

HP efter to rædsels-år: Nu er vi på rette vej
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere