Artikel top billede

HP skærer 7.095 stillinger - hvad med i Danmark?

HP tager nu endnu en etape i stor besparelses-plan. Denne gang skal 7.095 stillinger skæres væk i vores del af verden. Hvad kommer det til at betyde i HP Danmark?

"HP forventer, at omkring 7.095 medarbejdere forlader virksomheden eller får nye roller, der passer bedre til de fremtidige behov for virksomheden og dens kunder," lyder en ny officiel udmeldelse fra HP.

Den aktuelle udmelding drejer sig specifikt om planerne for at slanke organisationen i Europa, Mellemøsten og Afrika for at kunne tilpasse sig situationen på markedet.

"Planer for reduktioner i arbejdsstyrken vil variere fra land til land, baseret på lokale juridiske krav og samtaler med samarbejdsudvalg og medarbejderrepræsentanter, som det er passende," lyder det desuden fra HP ifølge blandt andre ZDNet.

Medarbejder-afskedigelserne er en del af en større besparelsesplan i HP, hvor det er meningen, at der i alt skal være omkring 33.350 færre ansatte i selskabet, når målet er nået.

Hvad betyder det for HP Danmark?

Computerworld har spurgt Henrik Kirkeskov, kommunikationschef i HP Danmark, hvad de udmeldte afskedigelser kommer til at betyde for den danske afdeling?

"Vi aner ikke, om det får nogen som helst indflydelse på Danmark. Det er en del af den plan, der blev offentliggjort for halvandet år siden - det er en fase i den," siger Henrik Kirkeskov og har ikke yderligere kommentarer til situationen her i landet.

I det seneste årsregnskab havde HP 331.800 ansatte på globalt plan. Her i Danmark lød antallet af ansatte på 448 i det seneste regnskab.

I 2011 var antallet af ansatte 477, og året før var det 515, så der er allerede forsvundet en del stillinger i den danske afdeling.

HP i Danmark kom ud af 2012 med en vækst i omsætningen på 12 procent til i alt 3,4 milliarder kroner og et overskud på godt 20 millioner kroner.

Læs også:

HP efter to rædsels-år: Nu er vi på rette vej




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere