Artikel top billede

HP skærer 7.095 stillinger - hvad med i Danmark?

HP tager nu endnu en etape i stor besparelses-plan. Denne gang skal 7.095 stillinger skæres væk i vores del af verden. Hvad kommer det til at betyde i HP Danmark?

"HP forventer, at omkring 7.095 medarbejdere forlader virksomheden eller får nye roller, der passer bedre til de fremtidige behov for virksomheden og dens kunder," lyder en ny officiel udmeldelse fra HP.

Den aktuelle udmelding drejer sig specifikt om planerne for at slanke organisationen i Europa, Mellemøsten og Afrika for at kunne tilpasse sig situationen på markedet.

"Planer for reduktioner i arbejdsstyrken vil variere fra land til land, baseret på lokale juridiske krav og samtaler med samarbejdsudvalg og medarbejderrepræsentanter, som det er passende," lyder det desuden fra HP ifølge blandt andre ZDNet.

Medarbejder-afskedigelserne er en del af en større besparelsesplan i HP, hvor det er meningen, at der i alt skal være omkring 33.350 færre ansatte i selskabet, når målet er nået.

Hvad betyder det for HP Danmark?

Computerworld har spurgt Henrik Kirkeskov, kommunikationschef i HP Danmark, hvad de udmeldte afskedigelser kommer til at betyde for den danske afdeling?

"Vi aner ikke, om det får nogen som helst indflydelse på Danmark. Det er en del af den plan, der blev offentliggjort for halvandet år siden - det er en fase i den," siger Henrik Kirkeskov og har ikke yderligere kommentarer til situationen her i landet.

I det seneste årsregnskab havde HP 331.800 ansatte på globalt plan. Her i Danmark lød antallet af ansatte på 448 i det seneste regnskab.

I 2011 var antallet af ansatte 477, og året før var det 515, så der er allerede forsvundet en del stillinger i den danske afdeling.

HP i Danmark kom ud af 2012 med en vækst i omsætningen på 12 procent til i alt 3,4 milliarder kroner og et overskud på godt 20 millioner kroner.

Læs også:

HP efter to rædsels-år: Nu er vi på rette vej
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter flere ransomware-sager: Her er Datatilsynets bedste sikkerhedstips
Der er set flere eksempler på ransomware-angreb den sidste tid. Og denne type hacks kan føre til databrud. Se her Datatilsynets liste over gode råd mod af få ransomware inden for den digitale hoveddør.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.