Artikel top billede

Foto: Mikael Rieck. (Foto: Mikael Rieck)

Jørgen Bardenfleth udskyder sit studie på ubestemt tid

Tidligere Microsoft-direktør er trods tidligere udmeldinger alligevel ikke startet på skolebænken. Læs her, hvorfor det har været nødvendigt at udskyde studierne.

På grund af travlhed har Microsoft Danmarks og Intels tidligere danske direktør Jørgen Bardenfleth valgt at udskyde sine studier på IT-Universitetet på ubestemt tid.

"Jeg tror i hvert fald, at jeg udskyder det ét semester, og så må vi se, om jeg får tid til det, når vi kommer til februar," fortæller Jørgen Bardenfleth.

Han skulle ellers planmæssigt have været startet på enkeltfagsstudiet Enterprise Arkitektur med en ugentlig undervisning inklusiv øvelser på under fire timer her til efterårssemestret.

Men sådan blev det altså ikke. 

"Naturligvis er det ærgerligt med studiet, men jeg kan da glæde mig over, at jeg har meget at rive i med bestyrelsesarbejdet," forklarer Jørgen Bardenfleth, som for nylig har suppleret sit nuværende bestyrelsesarbejde med flere poster her i de seneste måneder.

Ud over de mange nye bestyrelsesposter i forskellige virksomheder sidder Jørgen Bardenfleth også som formand for it-brancheforeningen IT-Branchen.

Nye muligheder og trusler

Enterprise Arkitektur-studiet var ellers valgt, fordi den tidligere Microsoft-direktør mente, at det nu var på tide, at it-afdelingen for alvor trænger igennem til en virksomheds topledelse.

"Digitalisering af virksomhederne betyder jo en helt masse nye muligheder, men introducerer også en masse nye trusler. I dag er den slags ikke helt nået op til bestyrelsesniveauet, men det kommer, og der vil jeg gerne spille en aktiv rolle," forklarer Jørgen Bardenfleth.

Han forklarer, at Enterprise Arkitektur-studiet således kobler it og forretningen sammen, når det formentlig inden for en overskuelig fremtid tales både i bundlinjer og i rendyrket it-arkitektur rundt om bestyrelsesbordet og på ledelsesgangene.

Kommer snart med anbefalinger

Ud over bestyrelsesposterne i diverse virksomheder har Jørgen Bardenfleth blandt andet også travlt med arbejdet som formand for regeringens IKT-vækstteam, som inden for en god måneds tid er på banen med sine anbefalinger til vækst igennem

Her fortæller han, at arbejdsgruppen vil diske op med en rapport, der indeholder områder, som blandt andre tæller digitale kompetencer, erhvervslivets it-brug, offentlig digitalisering, sikkerhed, infrastruktur og iværksætteri.

"Lige nu fylder IKT-vækstteamet en del tid, og jeg vil ikke gøre hverken arbejdet i vækstteamet eller mit studie halvt, så det har været den rigtige beslutning at udskyde studiet," erklærer Jørgen Bardenfleth.

Det forventes, at IKT-vækstteamet afleverer sin rapport den 9. december til regeringen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere