Artikel top billede

Foto: Mikael Rieck.

Jørgen Bardenfleth udskyder sit studie på ubestemt tid

Tidligere Microsoft-direktør er trods tidligere udmeldinger alligevel ikke startet på skolebænken. Læs her, hvorfor det har været nødvendigt at udskyde studierne.

På grund af travlhed har Microsoft Danmarks og Intels tidligere danske direktør Jørgen Bardenfleth valgt at udskyde sine studier på IT-Universitetet på ubestemt tid.

"Jeg tror i hvert fald, at jeg udskyder det ét semester, og så må vi se, om jeg får tid til det, når vi kommer til februar," fortæller Jørgen Bardenfleth.

Han skulle ellers planmæssigt have været startet på enkeltfagsstudiet Enterprise Arkitektur med en ugentlig undervisning inklusiv øvelser på under fire timer her til efterårssemestret.

Men sådan blev det altså ikke. 

"Naturligvis er det ærgerligt med studiet, men jeg kan da glæde mig over, at jeg har meget at rive i med bestyrelsesarbejdet," forklarer Jørgen Bardenfleth, som for nylig har suppleret sit nuværende bestyrelsesarbejde med flere poster her i de seneste måneder.

Ud over de mange nye bestyrelsesposter i forskellige virksomheder sidder Jørgen Bardenfleth også som formand for it-brancheforeningen IT-Branchen.

Nye muligheder og trusler

Enterprise Arkitektur-studiet var ellers valgt, fordi den tidligere Microsoft-direktør mente, at det nu var på tide, at it-afdelingen for alvor trænger igennem til en virksomheds topledelse.

"Digitalisering af virksomhederne betyder jo en helt masse nye muligheder, men introducerer også en masse nye trusler. I dag er den slags ikke helt nået op til bestyrelsesniveauet, men det kommer, og der vil jeg gerne spille en aktiv rolle," forklarer Jørgen Bardenfleth.

Han forklarer, at Enterprise Arkitektur-studiet således kobler it og forretningen sammen, når det formentlig inden for en overskuelig fremtid tales både i bundlinjer og i rendyrket it-arkitektur rundt om bestyrelsesbordet og på ledelsesgangene.

Kommer snart med anbefalinger

Ud over bestyrelsesposterne i diverse virksomheder har Jørgen Bardenfleth blandt andet også travlt med arbejdet som formand for regeringens IKT-vækstteam, som inden for en god måneds tid er på banen med sine anbefalinger til vækst igennem

Her fortæller han, at arbejdsgruppen vil diske op med en rapport, der indeholder områder, som blandt andre tæller digitale kompetencer, erhvervslivets it-brug, offentlig digitalisering, sikkerhed, infrastruktur og iværksætteri.

"Lige nu fylder IKT-vækstteamet en del tid, og jeg vil ikke gøre hverken arbejdet i vækstteamet eller mit studie halvt, så det har været den rigtige beslutning at udskyde studiet," erklærer Jørgen Bardenfleth.

Det forventes, at IKT-vækstteamet afleverer sin rapport den 9. december til regeringen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.