Artikel top billede

Sådan klarede DMI brugerstormen

Stormen rasede over Danmark og gav ekstrem travlhed på DMI's hjemmeside.

Da stormen i går rasede over det danske land, søgte mange ind på Danmarks Meteorologiske Instituts (DMI) hjemmeside, dmi.dk.

Faktisk leverede DMI dobbelt op på data i går i forhold til nogen anden dag tidligere i historien.

På grund af de mange forespørgsler og heftige datatræk blev hjemmesiden to gange meget tung at danse med, fortæller DMI's kommunikationschef, Bjarne Siwertsen.

"Vi var ikke decideret nede, men det er selvfølgelig et definitionsspørgsmål, for brugerne kan jo godt have oplevet, at der var lange svartider," siger han til Computerworld.

Løb tør for båndbredde

Bjarne Siwertsen fortæller, at DMI begyndte at løbe tør for båndbredde i går ved 13-tiden, da folk for alvor begyndte at klikke sig ind for at se prognoserne over, hvordan uvejret ville ramme deres landsdel.

Omkring samtidig frøs flere elementer til på DMI's site, hvorefter en tekniker fik gelejdet omkring en tredjedel af trafikken over på en anden forbindelse, der normalt bliver brugt til andre ting end hjemmesidefremvisning - som eksempelvis dataudveksling med forskere.

"Frem mod klokken 18 var der virkelig tryk på, og så stilnede det lidt af igen efter klokken 18," fortæller Bjarne Siwertsen.

Det vil sige, at mens stormen rasede i Østdanmark, begyndte presset på DMI's web-servere at aftage.

Pres på i uvejr

DMI har endnu ikke fuldt overblik over de høje trafik- og data-tal på DMI-sitet, som i går slog flere tidligere rekorder udover data-leveringen.

Den hidtidige besøgsrekord lå i regnvejret den 29. juni 2012, hvor dmi.dk viste 7.957.690 sider set af 1.504.898 besøg af 833.651 unikke besøgende. 

I går havde DMI lidt færre sidevisninger, men flere brugere, der i alt fik set 6.989.280 sider, mens antallet af besøgende lå på 1.600.549 fordelt på 851.299 unikke brugere. 

At DMI's hjemmeside er et yndet mål under uvejr kan næppe komme bag på nogen, da Danmarks Meteorologiske Instituts website under flere tidligere uvejr har haft problemer med at komme tørskoet i land.

Under det store skybrud i 2011 førte de voldsomme regnskyl til deciderede oversvømmelser i el-tavler til instituttets supercomputer, mens net-trafikken i forbindelse med tidligere snestorme og kraftigt regnvejr har ført til deciderede nedbrud.

Til dagligt er dmi.dk dog også en ganske velbesøgt hjemmeside, som på Danske Medier Research' (tidligere FDIM) statistik over de mest besøgte hjemmesider typisk ligger blandt de tre mest velbesøgte i Danmark i samme luftlag som blandt andre dr.dk og krak.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?