Artikel top billede

Sådan klarede DMI brugerstormen

Stormen rasede over Danmark og gav ekstrem travlhed på DMI's hjemmeside.

Da stormen i går rasede over det danske land, søgte mange ind på Danmarks Meteorologiske Instituts (DMI) hjemmeside, dmi.dk.

Faktisk leverede DMI dobbelt op på data i går i forhold til nogen anden dag tidligere i historien.

På grund af de mange forespørgsler og heftige datatræk blev hjemmesiden to gange meget tung at danse med, fortæller DMI's kommunikationschef, Bjarne Siwertsen.

"Vi var ikke decideret nede, men det er selvfølgelig et definitionsspørgsmål, for brugerne kan jo godt have oplevet, at der var lange svartider," siger han til Computerworld.

Løb tør for båndbredde

Bjarne Siwertsen fortæller, at DMI begyndte at løbe tør for båndbredde i går ved 13-tiden, da folk for alvor begyndte at klikke sig ind for at se prognoserne over, hvordan uvejret ville ramme deres landsdel.

Omkring samtidig frøs flere elementer til på DMI's site, hvorefter en tekniker fik gelejdet omkring en tredjedel af trafikken over på en anden forbindelse, der normalt bliver brugt til andre ting end hjemmesidefremvisning - som eksempelvis dataudveksling med forskere.

"Frem mod klokken 18 var der virkelig tryk på, og så stilnede det lidt af igen efter klokken 18," fortæller Bjarne Siwertsen.

Det vil sige, at mens stormen rasede i Østdanmark, begyndte presset på DMI's web-servere at aftage.

Pres på i uvejr

DMI har endnu ikke fuldt overblik over de høje trafik- og data-tal på DMI-sitet, som i går slog flere tidligere rekorder udover data-leveringen.

Den hidtidige besøgsrekord lå i regnvejret den 29. juni 2012, hvor dmi.dk viste 7.957.690 sider set af 1.504.898 besøg af 833.651 unikke besøgende. 

I går havde DMI lidt færre sidevisninger, men flere brugere, der i alt fik set 6.989.280 sider, mens antallet af besøgende lå på 1.600.549 fordelt på 851.299 unikke brugere. 

At DMI's hjemmeside er et yndet mål under uvejr kan næppe komme bag på nogen, da Danmarks Meteorologiske Instituts website under flere tidligere uvejr har haft problemer med at komme tørskoet i land.

Under det store skybrud i 2011 førte de voldsomme regnskyl til deciderede oversvømmelser i el-tavler til instituttets supercomputer, mens net-trafikken i forbindelse med tidligere snestorme og kraftigt regnvejr har ført til deciderede nedbrud.

Til dagligt er dmi.dk dog også en ganske velbesøgt hjemmeside, som på Danske Medier Research' (tidligere FDIM) statistik over de mest besøgte hjemmesider typisk ligger blandt de tre mest velbesøgte i Danmark i samme luftlag som blandt andre dr.dk og krak.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.