Artikel top billede

Foto: Motorola.

Ny saml-selv-smartphone fra Google er kun til nørder

Et spritnyt smartphone-koncept fra Google spås ikke de største fremtidsudsigter hos it-analysehuset IDC. Læs her, hvorfor mobilmarkedet ikke gider samle-selv-koncepter.

Googles kommende saml-selv-smartphone, der bliver solgt og markedsført gennem søgegigantens mobilfabrikant Motorola, spås ikke den mest lovende fremtid af it-analysehuset IDC.

IDC Nordics senioranalytiker Anders Elbak mener således, at der næppe er et stort marked for det kommende koncept, hvor Motorola leverer et smartphone-skelet, hvorefter kunderne selv kan indkøbe og sammensætte telefonen efter forgodtbefindende.

"Selvfølgelig er det sjovt, at man kan samle sin egen telefon, men det er nok mest teknologi-nørder, der har forstand og lysten til at rode med den slags ting," vurderer Anders Elbak, da Computerworld præsenterer ham for konceptet og de foreløbige planer fra Motorolas blog.

Tiderne har ændret sig

Han peger på, at når der i 'gamle dage' var et marked for pc-byggere, så skyldtes det, at folk var meget interesserede i at suboptimere på deres computere.

I dag er den tilgang ifølge IDC-analytikeren erstattet af bekvemmeligheden ved at købe det hele i en samlet pakke, hvilket altså er lige præcis det modsatte af den kommende Motorola-lancering, der er døbt Project Ara.

"Der bliver da stadig udskiftet et grafikkort i ny og næ, men de fleste folk er blevet mere og mere ligeglade med teknologien, men mere interesserede i at komme i gang med at bruge deres nye smartphone eller pc," forklarer Anders Elbak.

Findes noget tilsvarende

Han peger på, at telefonen og saml-selv-konceptet vil blive modtaget positivt af hobbyfolket.

Men Google og Motorola skal ifølge IDC ikke regne med, at saml-selv-smarthponen, og de dertilhørende dele, vil blive revet ned fra hylderne.

"I dag kan man allerede købe zoom-objekter og andre kameradele til sin telefon, men det er jo ikke - i hvert fald endnu - nogen storsællert," fortæller Anders Elbak, og henviser blandt andet til Sonys nye smartphone-objektiver.

Kan skabe software-problemer
En af fordelene i Project Ara er ellers, at man som forbruger kan udskifte eller tilkøbe lige præcis de dele, som man står og mangler, i stedet for at købe en spritny telefon, hver gang noget går i stykker.

Anders Elbak falder dog ikke ned af stolen ved udsigten til, at folk kan forlænge livet i deres smartphone i noget nær det uendelige.

"Desuden kan der komme konflikter med Googles egen kort-software, hvis man eksempelvis fravælger en GPS i sine næste smartphone, som man selv har samlet," vurderer Anders Elbak.

Hvorvidt IDC-analytikeren og andre skeptikere, der blandt andet kalder konceptet for et marketing-stunt, vil få ret, bliver vi nok en del klogere på i løbet af vinteren, når Motorola sender sin første alfa-version af smartphonen på gaden.

Læs også:
Google-projekt: Byg din egen drømme-smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.