Artikel top billede

Foto: Motorola.

Ny saml-selv-smartphone fra Google er kun til nørder

Et spritnyt smartphone-koncept fra Google spås ikke de største fremtidsudsigter hos it-analysehuset IDC. Læs her, hvorfor mobilmarkedet ikke gider samle-selv-koncepter.

Googles kommende saml-selv-smartphone, der bliver solgt og markedsført gennem søgegigantens mobilfabrikant Motorola, spås ikke den mest lovende fremtid af it-analysehuset IDC.

IDC Nordics senioranalytiker Anders Elbak mener således, at der næppe er et stort marked for det kommende koncept, hvor Motorola leverer et smartphone-skelet, hvorefter kunderne selv kan indkøbe og sammensætte telefonen efter forgodtbefindende.

"Selvfølgelig er det sjovt, at man kan samle sin egen telefon, men det er nok mest teknologi-nørder, der har forstand og lysten til at rode med den slags ting," vurderer Anders Elbak, da Computerworld præsenterer ham for konceptet og de foreløbige planer fra Motorolas blog.

Tiderne har ændret sig

Han peger på, at når der i 'gamle dage' var et marked for pc-byggere, så skyldtes det, at folk var meget interesserede i at suboptimere på deres computere.

I dag er den tilgang ifølge IDC-analytikeren erstattet af bekvemmeligheden ved at købe det hele i en samlet pakke, hvilket altså er lige præcis det modsatte af den kommende Motorola-lancering, der er døbt Project Ara.

"Der bliver da stadig udskiftet et grafikkort i ny og næ, men de fleste folk er blevet mere og mere ligeglade med teknologien, men mere interesserede i at komme i gang med at bruge deres nye smartphone eller pc," forklarer Anders Elbak.

Findes noget tilsvarende

Han peger på, at telefonen og saml-selv-konceptet vil blive modtaget positivt af hobbyfolket.

Men Google og Motorola skal ifølge IDC ikke regne med, at saml-selv-smarthponen, og de dertilhørende dele, vil blive revet ned fra hylderne.

"I dag kan man allerede købe zoom-objekter og andre kameradele til sin telefon, men det er jo ikke - i hvert fald endnu - nogen storsællert," fortæller Anders Elbak, og henviser blandt andet til Sonys nye smartphone-objektiver.

Kan skabe software-problemer
En af fordelene i Project Ara er ellers, at man som forbruger kan udskifte eller tilkøbe lige præcis de dele, som man står og mangler, i stedet for at købe en spritny telefon, hver gang noget går i stykker.

Anders Elbak falder dog ikke ned af stolen ved udsigten til, at folk kan forlænge livet i deres smartphone i noget nær det uendelige.

"Desuden kan der komme konflikter med Googles egen kort-software, hvis man eksempelvis fravælger en GPS i sine næste smartphone, som man selv har samlet," vurderer Anders Elbak.

Hvorvidt IDC-analytikeren og andre skeptikere, der blandt andet kalder konceptet for et marketing-stunt, vil få ret, bliver vi nok en del klogere på i løbet af vinteren, når Motorola sender sin første alfa-version af smartphonen på gaden.

Læs også:
Google-projekt: Byg din egen drømme-smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?