Artikel top billede

Dansk softwarefirma solgt: Gad ikke patenter

Dansk softwarefirma er blevet solgt for et tre-cifret millionbeløb. Selskabet gider ikke patenter - og har her gode råd til, hvordan man får støttekroner.

CLC bio, der er et stærkt specialiseret softwarehus fra Aarhus, er blevet opkøbt.

Det fremgår af en pressemeddelelse på virksomhedens hjemmeside.

Her står videre, at køberen er den tyske medico-koncern QIAGEN med 4.000 ansatte.

Selskabet ønsker ikke at oplyse købssummen, men Dagbladet Børsen mener at vide, at købesummen er et trecifret millionbeløb, der ligger tættere på 500 millioner kroner end 100 millioner kroner.

Utraditionelt softwarehus

Ved flere lejligheder har softwarefirmaet gjort sig bemærket.

Blandt andet ved meldningen om, at man faktisk ikke gider softwarepatenter.

Rationalet hos ledelsen er, at koden bag selskabets software er så kompliceret, at konkurrenterne ikke er i stand til at kopiere den.

Ligesom et patent tvinger virksomheden til at beskrive sin opfindelse og ultimativt offentliggøre den, og det er CLC bio heller ikke interesseret i, forklarede direktør Thomas Knudsen Computerworld.

I øvrigt har ledelsen af selskabet også tidligere givet gode råd til, hvordan man får fingrene i støttekroner til forskning med videre.

Du kan læse direktørens gode råd her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.