Artikel top billede

Dansk softwarefirma solgt: Gad ikke patenter

Dansk softwarefirma er blevet solgt for et tre-cifret millionbeløb. Selskabet gider ikke patenter - og har her gode råd til, hvordan man får støttekroner.

CLC bio, der er et stærkt specialiseret softwarehus fra Aarhus, er blevet opkøbt.

Det fremgår af en pressemeddelelse på virksomhedens hjemmeside.

Her står videre, at køberen er den tyske medico-koncern QIAGEN med 4.000 ansatte.

Selskabet ønsker ikke at oplyse købssummen, men Dagbladet Børsen mener at vide, at købesummen er et trecifret millionbeløb, der ligger tættere på 500 millioner kroner end 100 millioner kroner.

Utraditionelt softwarehus

Ved flere lejligheder har softwarefirmaet gjort sig bemærket.

Blandt andet ved meldningen om, at man faktisk ikke gider softwarepatenter.

Rationalet hos ledelsen er, at koden bag selskabets software er så kompliceret, at konkurrenterne ikke er i stand til at kopiere den.

Ligesom et patent tvinger virksomheden til at beskrive sin opfindelse og ultimativt offentliggøre den, og det er CLC bio heller ikke interesseret i, forklarede direktør Thomas Knudsen Computerworld.

I øvrigt har ledelsen af selskabet også tidligere givet gode råd til, hvordan man får fingrene i støttekroner til forskning med videre.

Du kan læse direktørens gode råd her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere