Artikel top billede

Katastrofe-regnskab fælder it-gigants topchef

Topchef for verdenskendt pc-firma færdig. Nu venter drastiske omstruktureringer i firmaet.

Den taiwanesiske pc-producent Acers øverste direktør og bestyrelsesformand, J.T. Wang, forlader fra nytår sin post, efter at selskabet netop har præsenteret et kvatalsregnskab med katastrofalt fald i salget og blodrøde tal på bundlinien.

Sammenlignet med samme kvartal året før faldt Acers omsætning med 12 procent, mens resultatet på driften endte i et minus 43 millioner dollar (240 millioner kroner).

Acer står lige nu noteret som verdens fjerde største pc-producent, men har været hårdt ramt af svigtende salg efter lanceringen af Windows 8.1, som har ført til markant overproduktion og bugnende lagre af nye pc'er.

Amerikanske ZDnet citerer en udtalelse fra J.T. Wang, hvor han begrunder sin exit med, at det nu er tid til at "overlade ansvaret til en ny ledelse, som kan vise vejen mod en ny æra".

Kronprins overtager

Afløseren som Acers nye førstemand er allerede udpeget.

Det bliver Wangs næsten-navnebror Jim Wong, som hidtil har været nummer to i Acer-hierarkiet.

Samtidig varsler Acer "drastiske" omstruktureringer for at modvirke yderligere finansielle tab.

Acer vil blandt andet skære syv procent af sine ansatte væk, ligesom en række planlagte nye produkter droppes helt.

Acer forventer, at de direkte omkostninger til kriseplanen vil løbe op i 150 millioner dollar (830 millioner kroner), mens den årlige besparelse fra 2014 og frem vil komme op i 100 millioner dollar - godt en halv milliard kroner.

Den afgående Acer-boss skabte voldsomt røre, da han i august i fjor rettede hård kritik mod Microsofts lancering af tablet-computeren Surface, som ifølge Wang ville blive en direkte konkurrent til de store pc-producenters tablets og Windows-baserede pc'er.

Læs også:

Pc-salget i krise: Men opblomstring kan være på vej

Dansk pc-salg rasler ned: Her er den store taber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.