Artikel top billede

Derfor får du langt mindre ud af it end du tror

Hvis du tror, at lige netop du arbejder i en af de virksomheder, der hører til blandt de mest it-modne, er der en pæn sandsynlighed for, at du tager fejl.

Selvom vi taler rigtig meget om nye it-trends som eksempelvis sociale medier, big data, cloud, internet of things og mobility, så er det langt fra alle virksomheder, der rent faktisk er med helt fremme med brugen af teknologierne.

Endnu færre høster de forretningsmæssige gevinster, der potentielt ligger i teknologierne. 

Det konkluderer rådgivningsfirmaet Capgemini i en ny rapport, hvor 400 store virksomheder på globalt plan er blevet undersøgt, samtidig med at der er foretaget 157 interviews med de øverste ledere fra 50 store virksomheder.

"De anvender teknologier som sociale medier, analytics og embeddede devices til at ændre kunde-engagementet, det interne arbejde og sågar deres forretningsmodeller. Men få virksomheder har positioneret sig selv til at gribe de egentlige forretningsfordele," skriver Capgemini i rapporten (PDF).

Disse virksomheder fører an

Baseret på undersøgelsen inddeles virksomhederne i fire forskellige kategorier alt efter deres it-modenhed.

De bedste virksomheder kalder Capgemini "Digirati," og de arbejder både med digital innovation og med en egentlig forretnings-transformation ved hjælp af ny teknologi.

"Digiratier har en betydeligt bedre økonomisk performance end deres mindre digitalt modne konkurrenter."

Men inden du nu skynder dig at klappe dig selv på skulderen og antage, at du og din arbejdsplads naturligvis hører til i denne kategori, må du hellere lige se på resultatet fra undersøgelsen.

Sådan klarer virksomhederne sig

Capgemini inddeler virksomhederne efter industri, og i pharma-industrien er det eksempelvis kun syv procent, der vurderes til at være i den bedste katagori - til gengæld ligger 33 procent i begynder-segmentet.

Det samme gør sig gældende inden for fremstilling, hvor 12 procent er Digirati-virksomheder, mens 45 procent er begynder-virksomheder.

Noget bedre ser det ud i bankerne, hvor 35 procent får det mest eftertragtede stempel og kun 19 procent det mindst eftertragtede. Billedet er stort set det samme i forsikringsbranchen.

Bedst klarer højteknologi-virksomhederne sig, for her er 38 procent Digirati-virksomheder, mens blot 17 procent er begyndere inden for udnyttelsen af de nye teknologier.

Ikke nok at eksperimentere med ny it

Som det også fremgår rapporten, er man ikke nødvendigvis blandt de mest it-modne virksomheder, fordi man er hurtig til at eksperimentere med nye smarte teknonologier - det handler om evnen til rent faktisk at få forretningsmæssige gevinster ud af investeringerne.

Du kan se nærmere på kategoriseringen af virksomhederne i de forskellige industrier i rapporten fra Capgemini, som kan hentes her.

Læs også:

Derfor regner du helt forkert på dine it-investeringer

Du køber ny smart it - men får slet ikke nok ud af det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere