BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

Sådan ramte den helt store cyber-katastrofe Danmark

Danmark har i de seneste to dage været ramt af en katastrofe. Læs her, hvad der egentlig skete på Danmarks største cyberøvelse nogensinde.

I de seneste to dage har Danmarks-historiens største cyberangreb bombet offentlige myndigheder og især københavnere tilbage til stenalderen.

I løbet af 48 timer røg strømmen i hovedstaden i længere perioder, mens offentlig transport og mobiltelefoni har været sat ud af spillet.

Politiet blev hacket, og der blev udsendt falske meddelelser fra ordensmagten på sociale medier om, at alle københavnere skulle evakueres.

NemID gik ned flere gange

Samtidig gik tjenester som NemID ned flere gange, mens data på Sundhed.dk stod frit åbne, så det ingen sag var at læse, hvad naboen og din nye partner har fejlet af sygdomme.

Hos vores tyske naboer var der forlydender om fund af Stuxnetlignende orme på atomkraftværker, der muligvis kunne eksplodere hvert sekund, efter at de var blevet inficeret med malware. 

Det hele var fiktion og en del af Danmarks største cyberøvelse nogensinde, som blev afviklet onsdag og torsdag i denne uge med Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet som øvelsesledere til at styre begivenhedernes gang.

700 hændelser på øvelsen

De nævnte hændelser var blot få indspil i øvelsen ud af op mod 700 hændelser, der skete på den store cyber-øvelse, som 22 myndigheder med landets tungeste ministerier i spidsen blev udsat for sammen med virksomheder som Nets, Metroen i København og Dong Energy.

Sideløbende med det ene vilde angreb efter det andet, som under normale omstændigheder i sig selv ville have fremkaldt BREAKING NEWS-mærkater på Computerworld og andre mediers sendeflade, foregik et større mediespil på øvelsen.

I dette spil deltog Computerworld sammen med Version2 og  DR, der sendte nonstop med radioaviser fra den fiktive krisesituation, hvor myndighederne fik medietræning i krisekommunikation som aldrig før.

I mediespillet var også inddraget et socialt medie kaldet Blokken, der virkede lidt som Twitter, hvor både borgere og myndigheder kunne komme med indspark til situationen.

Du kan senere på Computerworld læse, hvordan flere aktører fra cyberkrigen vurderer oplevelsen af en kaskade af angreb på danske firewalls, og hvordan Danmark reagerede på angrebene. 

Læs mere her: 
På onsdag rammes Danmark af den totale cyberkrig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere