Artikel top billede

Sådan ramte den helt store cyber-katastrofe Danmark

Danmark har i de seneste to dage været ramt af en katastrofe. Læs her, hvad der egentlig skete på Danmarks største cyberøvelse nogensinde.

I de seneste to dage har Danmarks-historiens største cyberangreb bombet offentlige myndigheder og især københavnere tilbage til stenalderen.

I løbet af 48 timer røg strømmen i hovedstaden i længere perioder, mens offentlig transport og mobiltelefoni har været sat ud af spillet.

Politiet blev hacket, og der blev udsendt falske meddelelser fra ordensmagten på sociale medier om, at alle københavnere skulle evakueres.

NemID gik ned flere gange

Samtidig gik tjenester som NemID ned flere gange, mens data på Sundhed.dk stod frit åbne, så det ingen sag var at læse, hvad naboen og din nye partner har fejlet af sygdomme.

Hos vores tyske naboer var der forlydender om fund af Stuxnetlignende orme på atomkraftværker, der muligvis kunne eksplodere hvert sekund, efter at de var blevet inficeret med malware. 

Det hele var fiktion og en del af Danmarks største cyberøvelse nogensinde, som blev afviklet onsdag og torsdag i denne uge med Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet som øvelsesledere til at styre begivenhedernes gang.

700 hændelser på øvelsen

De nævnte hændelser var blot få indspil i øvelsen ud af op mod 700 hændelser, der skete på den store cyber-øvelse, som 22 myndigheder med landets tungeste ministerier i spidsen blev udsat for sammen med virksomheder som Nets, Metroen i København og Dong Energy.

Sideløbende med det ene vilde angreb efter det andet, som under normale omstændigheder i sig selv ville have fremkaldt BREAKING NEWS-mærkater på Computerworld og andre mediers sendeflade, foregik et større mediespil på øvelsen.

I dette spil deltog Computerworld sammen med Version2 og  DR, der sendte nonstop med radioaviser fra den fiktive krisesituation, hvor myndighederne fik medietræning i krisekommunikation som aldrig før.

I mediespillet var også inddraget et socialt medie kaldet Blokken, der virkede lidt som Twitter, hvor både borgere og myndigheder kunne komme med indspark til situationen.

Du kan senere på Computerworld læse, hvordan flere aktører fra cyberkrigen vurderer oplevelsen af en kaskade af angreb på danske firewalls, og hvordan Danmark reagerede på angrebene. 

Læs mere her: 
På onsdag rammes Danmark af den totale cyberkrig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere