Artikel top billede

Regionsformand: Epj-systemer skal spille sammen

Regionsformand Bent Hansen vil ikke kommentere på kæmpe epj-udbud, som hans sundhedsdirektør ellers har gjort, men han understreger, at landets epj-systemer skal kunne tale sammen.

Regionsformand Bent Hansen (S) fra Region Midtjylland vil ikke som sin sundhedsdirektør kommentere på Region Hovedstaden og Region Sjællands valg af it-leverandør.

Imidlertid vil han gerne slå én ting fast:

"Epj-systemerne skal kunne tale sammen. Det ved alle er et krav. Og det er jeg sikker på, at der også er taget højde for i udbuddet," udtaler formanden til Computerworld.

Epj-området i Danmark har blandt andet været i vælten historisk set, netop fordi amterne og regionerne har haft sundhedssystemer, der ikke kunne tale sammen.

Det har skabt nogle groteske situationer, hvor patienters journaler er blevet kørt rundt i taxier fra det ene sted til det andet.

Politisk kursskifte

Det aarhusianske it-leverandør Systematic leverer epj-systemet til Region Midtjylland. Og det er formanden glad for:

"Vi er glade for samarbejdet med Systematic," udtaler han.

Netop Systematic var sammen med IBM også med i opløbet om at vinde milliardordren i Region Hovedstaden og Region Sjælland, men blev slået på målstregen af amerikanske Epic og NNIT.

I en reaktion på nederlaget lagde Systematic en meddelelse på dets hjemmeside.

Og her optræder lidt opsigtsvækkende en sundhedsdirektør fra Region Midtjylland.

"Region Midtjylland er ærgerlig over, at Region Hovedstaden og Region Sjælland fravælger et dansk samarbejde regionerne imellem om at videreudvikle en fælles sundhedsplatform, som Region Midtjylland har været med til at lægge grundstenen for," står sundhedsdirektør Ole Thomsen fra Region Midtjylland citeret for.

Computerworld har igennem længere tid arbejdet på at få en uddybende kommentar fra sundhedsdirektøren.

Men uden held.

Regionsformand Bent Hansen vil ikke svare på, om han også er "ærgerlig" over de østlige regioners fravalg.

"Det vil jeg slet ikke forholde mig til. Det ved jeg simpelthen ikke nok om udbuddet til," udtaler Bent Hansen.

I meddelelsen fra Systematic, med administrerende direktør Michael Holm i spidsen, peges i øvrigt på, at valget i de østlige regioner indikerer "politisk skifte".

Læs mere om det her.

Den endelige underskrift på milliardaftalen i Region Hovedstaden og Region Sjælland forventes underskrevet den 20. december 2013.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere