Regionsformand: Epj-systemer skal spille sammen

Regionsformand Bent Hansen vil ikke kommentere på kæmpe epj-udbud, som hans sundhedsdirektør ellers har gjort, men han understreger, at landets epj-systemer skal kunne tale sammen.

Regionsformand Bent Hansen (S) fra Region Midtjylland vil ikke som sin sundhedsdirektør kommentere på Region Hovedstaden og Region Sjællands valg af it-leverandør.

Imidlertid vil han gerne slå én ting fast:

"Epj-systemerne skal kunne tale sammen. Det ved alle er et krav. Og det er jeg sikker på, at der også er taget højde for i udbuddet," udtaler formanden til Computerworld.

Epj-området i Danmark har blandt andet været i vælten historisk set, netop fordi amterne og regionerne har haft sundhedssystemer, der ikke kunne tale sammen.

Det har skabt nogle groteske situationer, hvor patienters journaler er blevet kørt rundt i taxier fra det ene sted til det andet.

Politisk kursskifte
Det aarhusianske it-leverandør Systematic leverer epj-systemet til Region Midtjylland. Og det er formanden glad for:

"Vi er glade for samarbejdet med Systematic," udtaler han.

Netop Systematic var sammen med IBM også med i opløbet om at vinde milliardordren i Region Hovedstaden og Region Sjælland, men blev slået på målstregen af amerikanske Epic og NNIT.

I en reaktion på nederlaget lagde Systematic en meddelelse på dets hjemmeside.

Og her optræder lidt opsigtsvækkende en sundhedsdirektør fra Region Midtjylland.

"Region Midtjylland er ærgerlig over, at Region Hovedstaden og Region Sjælland fravælger et dansk samarbejde regionerne imellem om at videreudvikle en fælles sundhedsplatform, som Region Midtjylland har været med til at lægge grundstenen for," står sundhedsdirektør Ole Thomsen fra Region Midtjylland citeret for.

Computerworld har igennem længere tid arbejdet på at få en uddybende kommentar fra sundhedsdirektøren.

Men uden held.

Regionsformand Bent Hansen vil ikke svare på, om han også er "ærgerlig" over de østlige regioners fravalg.

"Det vil jeg slet ikke forholde mig til. Det ved jeg simpelthen ikke nok om udbuddet til," udtaler Bent Hansen.

I meddelelsen fra Systematic, med administrerende direktør Michael Holm i spidsen, peges i øvrigt på, at valget i de østlige regioner indikerer "politisk skifte".

Læs mere om det her.

Den endelige underskrift på milliardaftalen i Region Hovedstaden og Region Sjælland forventes underskrevet den 20. december 2013.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk brugeroplevelse, produktivitet og medarbejdertilfredshed
Brugervenlige og velfungerende IT-løsninger og -enheder er en af de vigtigste forudsætninger for medarbejdernes produktivitet – men også for at øge deres tilfredshed med arbejdspladsen. Det gælder uanset, om de arbejder fra kontoret eller fra hjemmet. Omvendt ses rigide, topstyrede processer og besværlige systemer som en af de største hindringer for at kunne yde sit optimale. Der er med kort sagt vægtige argumenter for at tage temperaturen på virksomhedens tilgang til brugervenlighed og undersøge, hvordan man kan gøre medarbejdernes hverdag lidt lettere. Det får du mere viden om i denne hvidbog, der også rummer en række konkrete og virkelighedsnære problemscenarier – samt konkrete bud på, hvordan man i hvert enkelt tilfælde kan afhjælpe dem.