Artikel top billede

Regionsformand: Epj-systemer skal spille sammen

Regionsformand Bent Hansen vil ikke kommentere på kæmpe epj-udbud, som hans sundhedsdirektør ellers har gjort, men han understreger, at landets epj-systemer skal kunne tale sammen.

Regionsformand Bent Hansen (S) fra Region Midtjylland vil ikke som sin sundhedsdirektør kommentere på Region Hovedstaden og Region Sjællands valg af it-leverandør.

Imidlertid vil han gerne slå én ting fast:

"Epj-systemerne skal kunne tale sammen. Det ved alle er et krav. Og det er jeg sikker på, at der også er taget højde for i udbuddet," udtaler formanden til Computerworld.

Epj-området i Danmark har blandt andet været i vælten historisk set, netop fordi amterne og regionerne har haft sundhedssystemer, der ikke kunne tale sammen.

Det har skabt nogle groteske situationer, hvor patienters journaler er blevet kørt rundt i taxier fra det ene sted til det andet.

Politisk kursskifte

Det aarhusianske it-leverandør Systematic leverer epj-systemet til Region Midtjylland. Og det er formanden glad for:

"Vi er glade for samarbejdet med Systematic," udtaler han.

Netop Systematic var sammen med IBM også med i opløbet om at vinde milliardordren i Region Hovedstaden og Region Sjælland, men blev slået på målstregen af amerikanske Epic og NNIT.

I en reaktion på nederlaget lagde Systematic en meddelelse på dets hjemmeside.

Og her optræder lidt opsigtsvækkende en sundhedsdirektør fra Region Midtjylland.

"Region Midtjylland er ærgerlig over, at Region Hovedstaden og Region Sjælland fravælger et dansk samarbejde regionerne imellem om at videreudvikle en fælles sundhedsplatform, som Region Midtjylland har været med til at lægge grundstenen for," står sundhedsdirektør Ole Thomsen fra Region Midtjylland citeret for.

Computerworld har igennem længere tid arbejdet på at få en uddybende kommentar fra sundhedsdirektøren.

Men uden held.

Regionsformand Bent Hansen vil ikke svare på, om han også er "ærgerlig" over de østlige regioners fravalg.

"Det vil jeg slet ikke forholde mig til. Det ved jeg simpelthen ikke nok om udbuddet til," udtaler Bent Hansen.

I meddelelsen fra Systematic, med administrerende direktør Michael Holm i spidsen, peges i øvrigt på, at valget i de østlige regioner indikerer "politisk skifte".

Læs mere om det her.

Den endelige underskrift på milliardaftalen i Region Hovedstaden og Region Sjælland forventes underskrevet den 20. december 2013.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere