Regionsformand: Epj-systemer skal spille sammen

Regionsformand Bent Hansen vil ikke kommentere på kæmpe epj-udbud, som hans sundhedsdirektør ellers har gjort, men han understreger, at landets epj-systemer skal kunne tale sammen.

Regionsformand Bent Hansen (S) fra Region Midtjylland vil ikke som sin sundhedsdirektør kommentere på Region Hovedstaden og Region Sjællands valg af it-leverandør.

Imidlertid vil han gerne slå én ting fast:

"Epj-systemerne skal kunne tale sammen. Det ved alle er et krav. Og det er jeg sikker på, at der også er taget højde for i udbuddet," udtaler formanden til Computerworld.

Epj-området i Danmark har blandt andet været i vælten historisk set, netop fordi amterne og regionerne har haft sundhedssystemer, der ikke kunne tale sammen.

Det har skabt nogle groteske situationer, hvor patienters journaler er blevet kørt rundt i taxier fra det ene sted til det andet.

Politisk kursskifte
Det aarhusianske it-leverandør Systematic leverer epj-systemet til Region Midtjylland. Og det er formanden glad for:

"Vi er glade for samarbejdet med Systematic," udtaler han.

Netop Systematic var sammen med IBM også med i opløbet om at vinde milliardordren i Region Hovedstaden og Region Sjælland, men blev slået på målstregen af amerikanske Epic og NNIT.

I en reaktion på nederlaget lagde Systematic en meddelelse på dets hjemmeside.

Og her optræder lidt opsigtsvækkende en sundhedsdirektør fra Region Midtjylland.

"Region Midtjylland er ærgerlig over, at Region Hovedstaden og Region Sjælland fravælger et dansk samarbejde regionerne imellem om at videreudvikle en fælles sundhedsplatform, som Region Midtjylland har været med til at lægge grundstenen for," står sundhedsdirektør Ole Thomsen fra Region Midtjylland citeret for.

Computerworld har igennem længere tid arbejdet på at få en uddybende kommentar fra sundhedsdirektøren.

Men uden held.

Regionsformand Bent Hansen vil ikke svare på, om han også er "ærgerlig" over de østlige regioners fravalg.

"Det vil jeg slet ikke forholde mig til. Det ved jeg simpelthen ikke nok om udbuddet til," udtaler Bent Hansen.

I meddelelsen fra Systematic, med administrerende direktør Michael Holm i spidsen, peges i øvrigt på, at valget i de østlige regioner indikerer "politisk skifte".

Læs mere om det her.

Den endelige underskrift på milliardaftalen i Region Hovedstaden og Region Sjælland forventes underskrevet den 20. december 2013.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.