Artikel top billede

Sådan ser det ud, hvis du vil ind på hjemmesiden dreamfilm.se.

Disse hjemmesider er nu blevet blokeret

De danske teleudbydere er blevet pålagt at forhindre danskere i at få adgang til disse fire hjemmesider.

Listen over DNS-blokerede domæner vokser igen. Denne gang er det RettighedsAlliancen, der er gået rettens vej for at få de danske teleselskaber til at lukke for adgangen til hjemmesiderne dreamfilm.se, swefilmer.com, primewire.ag og movie4k.to.

"De fire sider er de mest populære blandt brugerne, og siderne tilbyder hver især tusindvis af film uden at betale penge tilbage til de personer, som har investeret i filmene. På Primewire bliver der udbudt cirka 55.000 film," skriver RettighedsAlliancen i en pressemeddelelse.

De fire blokerede hjemmesider er såkaldte index-sider, som samler og viser forbrugerne, hvor aktuelle film og tv-serier kan streames eller downloades fra helt tredje hjemmesider.

Adgangen til hjemmesiderne er blevet lukket ned ved at tvinge de danske teleselskaber til at bruge udskældte DNS-blokeringer, der i stedet for det rigtige indhold blot viser en informationsside, der henviser til kampagnesiden sharewithcare.dk.

Derfor blokeres hjemmesiderne

RettighedsAlliancen har fået lukket for adgangen til hjemmesiderne ved at køre en civilretssag mod teleselskabet Telia i Københavns byret.

Hvorfor disse hjemmesider nu?

"Disse fire hjemmesider er ulovlige hjemmesider, det er dem, der er de mest populære hos de danske brugere, og så er der faktisk også mange brugere, der ikke ved, at de er ulovlige," siger Maria Fredenslund, der er leder af RettighedsAlliancen.

Når du siger, at det er de mest populære hjemmesider blandt de danske forbrugere, hvordan måler I så det?

"Det er svært at være helt konkret, men vi følger med i piratlandskabet og i piratmarkedet og er derude, hvor vi kan se, hvilke tendenser der gør sig gældende lige nu. Og ud fra det kan vi se, at disse fire hjemmesider umiddelbart er de mest populære."

Er det nogle bestemte statistikker I gør brug af, eller hvordan måler I det?

"Vi kunne blandt andet se, at filmene "Jagten" og "Skytten" var hentet mere end 50.000 gange af brugerne af bare et af disse sites. Så alene det tal synes jeg er helt vildt," fortæller Maria Fredenslund.

RettighedsAlliancen: Blokeringerne var sidste udvej

Efter flere mislykkedes forsøg på at få bremset hjemmesiderne gennem dialog var DNS-blokeringerne den eneste udvej, mener Maria Fredenslund.

"Vi har gjort et rigtig stort forarbejde for at komme efter dem, der står bag tjenesterne, men de er rigtig dygtige til at være anonyme og ikke have nogen synlig identitet," siger hun og fortsætter:

"Vi har bedt dem om at stoppe. Det har de så ikke gjort, og derfor gik vi i retten og har samtidig underrettet dem om, at retsmødet fandt sted."

RettighedsAlliancen forsøgte samtidig at få bremset hjemmesiderne ved at kontakte internet-leverandørerne, som ejerne bruger til at hoste hjemmesiderne.

"Umiddelbart er det ikke de samme, der står bag de fire hjemmesider. Nogle svarede slet ikke, mens nogle svarede, at vi bare kunne sende de links, som de skulle fjerne."

Men det er ikke nok, at hjemmesiderne fjerner links?

"Nej. Det er super ineffektivt, og det her er nogle, der udnytter systemet, og som ikke har reelle intentioner, som eksempelvis YouTube har. Hvis vi eksempelvis beder YouTube om at fjerne noget, så gør de det."

Du kan se en komplet liste over blokerede domæner hos brancheorganisationen Teleindustrien.

Læs også:

Derfor fjerner ingen de forældede DNS-blokeringer

Danske internetudbydere vil indføre mere net-filtrering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.