BREAKING:Han er Danmarks bedste it-sikkerhedsansvarlige: Sune Aggergaard Mortensen er Årets CISO 2022

Artikel top billede

Googles kunstige intelligens får ingeniører til at måbe

Googles selvlærende maskiner overgår de vildeste fantasier, når det kommer til billedgenkendelse. For her har det vist sig, at den kunstige intelligens overgår den menneskelige hjerne.

Filmhistorien er rig på eksempler som 2001: A Space Adyssey, Terminator-serien og The Matrix-trilogien, hvor maskiner bliver klogere end deres skabere - og bruger deres viden på en ondskabsfuld facon.

Endnu er der ikke tegn på ondskab hos Googles selvlærende maskiner, men alligevel vækker søgegigantens forsøg med kunstig intelligens en del opsigt hos de ingeniører, der er sat til at udvikle og passe på det intelligente maskineri.

For Google-folkene forstår ikke længere, hvordan selskabets eget neurale netværk kan være så skarpe på at genkende billeder af eksempelvis papirmakulatorer.

De oplysninger kom frem i fredags på Machine Learning-konferencen i San Francisco, skriver The Register.

"At bygge funktioner til at genkende et billede af en makulator er meget kompliceret. Jeg har brugt meget tid på det, men jeg kunne ikke finde på noget," fortalte Googles softwareingeniør Quoc V. Le på konferencen, ifølge The Register.

Den tænkende maskine

Quoc V. Le gik på konference-scenen og forklarede, hvordan Googles selvlærende maskiner virker i store clustre til blandt andet services som Android-stemme-styring, billedgenkendelse og til Google-oversættelser.

Samtidig fortalte han, at han har vist mange af sine venner billeder af papirmakulatorer, uden at vennerne kunne genkende dem, selv om den ene makulator ikke adskiller sig så meget fra den anden.

Quoc V. Le berettede også, at Googles selvlærende computersystem havde større succes med at genkende makulatorer.

Også selv om Quoc V. Lee ikke er helt sikre på, hvordan computersystemet gør det, og - måske en anelse mere skræmmende - ikke ved, hvordan han skulle programmere computerne til den slags billedgenkendelse.

Det vil ganske enkelt sige, at maskinerne 'tænker' anderledes end deres skabere, men ikke desto mindre mere effektivt.

Mennesker skaber intelligens

Google har tidligere afvist, at selskabets maskiner skulle udvikle kunstig intelligens helt på egen hånd.

"Kunstig intelligens, som bare sker af sig selv? Jeg er for praktisk anlagt, og det er jo vores opgave at få den slags til at ske," lød det fra selskabets forskningschef Alfred Spector til The Register tidligere på året.

Men der er dog ingen tvivl om, at når Google er godt i gang med at organisere og klassificere alverdens informationer, så er der ikke brug for så mange dyre mennesker på lønningslisten fremover, når nu søgegiganten har selvlærende maskiner i baghånden.

Læs også:
Derfor bliver du snart overflødiggjort af en computer

Google knækker koden til den selvlærende maskine
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital