Googles kunstige intelligens får ingeniører til at måbe

Googles selvlærende maskiner overgår de vildeste fantasier, når det kommer til billedgenkendelse. For her har det vist sig, at den kunstige intelligens overgår den menneskelige hjerne.

Filmhistorien er rig på eksempler som 2001: A Space Adyssey, Terminator-serien og The Matrix-trilogien, hvor maskiner bliver klogere end deres skabere - og bruger deres viden på en ondskabsfuld facon.

Endnu er der ikke tegn på ondskab hos Googles selvlærende maskiner, men alligevel vækker søgegigantens forsøg med kunstig intelligens en del opsigt hos de ingeniører, der er sat til at udvikle og passe på det intelligente maskineri.

For Google-folkene forstår ikke længere, hvordan selskabets eget neurale netværk kan være så skarpe på at genkende billeder af eksempelvis papirmakulatorer.

De oplysninger kom frem i fredags på Machine Learning-konferencen i San Francisco, skriver The Register.

"At bygge funktioner til at genkende et billede af en makulator er meget kompliceret. Jeg har brugt meget tid på det, men jeg kunne ikke finde på noget," fortalte Googles softwareingeniør Quoc V. Le på konferencen, ifølge The Register.

Den tænkende maskine
Quoc V. Le gik på konference-scenen og forklarede, hvordan Googles selvlærende maskiner virker i store clustre til blandt andet services som Android-stemme-styring, billedgenkendelse og til Google-oversættelser.

Samtidig fortalte han, at han har vist mange af sine venner billeder af papirmakulatorer, uden at vennerne kunne genkende dem, selv om den ene makulator ikke adskiller sig så meget fra den anden.

Quoc V. Le berettede også, at Googles selvlærende computersystem havde større succes med at genkende makulatorer.

Også selv om Quoc V. Lee ikke er helt sikre på, hvordan computersystemet gør det, og - måske en anelse mere skræmmende - ikke ved, hvordan han skulle programmere computerne til den slags billedgenkendelse.

Det vil ganske enkelt sige, at maskinerne 'tænker' anderledes end deres skabere, men ikke desto mindre mere effektivt.

Mennesker skaber intelligens
Google har tidligere afvist, at selskabets maskiner skulle udvikle kunstig intelligens helt på egen hånd.

"Kunstig intelligens, som bare sker af sig selv? Jeg er for praktisk anlagt, og det er jo vores opgave at få den slags til at ske," lød det fra selskabets forskningschef Alfred Spector til The Register tidligere på året.

Men der er dog ingen tvivl om, at når Google er godt i gang med at organisere og klassificere alverdens informationer, så er der ikke brug for så mange dyre mennesker på lønningslisten fremover, når nu søgegiganten har selvlærende maskiner i baghånden.

Læs også:
Derfor bliver du snart overflødiggjort af en computer

Google knækker koden til den selvlærende maskine
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.