Artikel top billede

Google knækker koden til den selvlærende maskine

Den selvlærende maskine har i mange år været en våd drøm for forskere. Nu er Google kommet et stort skridt videre med at indfri drømmen.

Læs også: 
Sådan vil fremtidens computere blive klogere af sig selv

Video: Her er alle de vilde fremtids-teknologier

Forskerne i Googles laboratorier har for nyligt gjort et opsigtsvækkende fund.

Udover at opfinde den selvkørende bil og Google-brillen, har Googles topforskere i softwareselskabets hemmelige X Laboratorium brugt computere til at simulere den menneskelige hjerne.

Undervejs i forsøget har de fundet ud af, at den computerskabte hjerne kan genkende katte.

Det skriver The New York Times

Kan skelne mellem billeder
Google-folkene har opnået deres resultater ved at koble 16.000 processorer sammen i et neuralt netværk med over en milliard forbindelser, og derefter sluppet det løs på internettet.

Derefter har Googles kunstigt skabte intelligens selv kunnet skelne og selv finde videoer af katte på Youtube blandt 10 millioner digitale billeder.

Googles kunstige hjerne har samtidigt overrasket sine skabere, da det neurale netværk har fordoblet sin præcision i at kunne skelne mellem 20.000 udvalgte objekter.

Sådan fandt computerne kattene

I arbejdet med at finde katte på Youtube, har Googles laboratoriefolk med Stanford-forskeren Andrew Y. Ng og Google-fellow Jeff Dean i spidsen først fodret maskineriet med de 10 millioner billeder fra videositet.

Dernæst har de sat computerne i det neurale netværk til at skelne mellem de mange billeder. 

Og selvom det neurale netværk aldrig har fået fortalt, hvad en kat er for en størrelse, så kunne det efter flere visninger genkende det firbenede kræ.

"Ideen er, at i stedet for at have forskere til at afsøge grænseområderne, så smider du i stedet tonsvis af data afsted mod algoritmen og lader softwaren automatisk lære fra data," forklarer Dr Ng omkring forsøget med den kattegenkendende computer.

"Computeren opfandt grundlæggende bare konceptet "kat"," tilføjer Dr. Dean om forsøget.

Selvom glæden er stor ovenpå fundet af den selvlærende maskine, så maner Dr. Ng til besindighed omkring at udvikle selvtænkende maskiner.

"Det vil være helt fantastisk, hvis det viser sig, at vi bare skal tage den eksisterende algoritme og køre den i større skala, men min mavefornemmelse siger mig, at vi ikke helt har den rigtige algoritme endnu."

Læs også: 
Sådan vil fremtidens computere blive klogere af sig selv

Video: Her er alle de vilde fremtids-teknologier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere