Artikel top billede

Google knækker koden til den selvlærende maskine

Den selvlærende maskine har i mange år været en våd drøm for forskere. Nu er Google kommet et stort skridt videre med at indfri drømmen.

Læs også: 
Sådan vil fremtidens computere blive klogere af sig selv

Video: Her er alle de vilde fremtids-teknologier

Forskerne i Googles laboratorier har for nyligt gjort et opsigtsvækkende fund.

Udover at opfinde den selvkørende bil og Google-brillen, har Googles topforskere i softwareselskabets hemmelige X Laboratorium brugt computere til at simulere den menneskelige hjerne.

Undervejs i forsøget har de fundet ud af, at den computerskabte hjerne kan genkende katte.

Det skriver The New York Times

Kan skelne mellem billeder
Google-folkene har opnået deres resultater ved at koble 16.000 processorer sammen i et neuralt netværk med over en milliard forbindelser, og derefter sluppet det løs på internettet.

Derefter har Googles kunstigt skabte intelligens selv kunnet skelne og selv finde videoer af katte på Youtube blandt 10 millioner digitale billeder.

Googles kunstige hjerne har samtidigt overrasket sine skabere, da det neurale netværk har fordoblet sin præcision i at kunne skelne mellem 20.000 udvalgte objekter.

Sådan fandt computerne kattene

I arbejdet med at finde katte på Youtube, har Googles laboratoriefolk med Stanford-forskeren Andrew Y. Ng og Google-fellow Jeff Dean i spidsen først fodret maskineriet med de 10 millioner billeder fra videositet.

Dernæst har de sat computerne i det neurale netværk til at skelne mellem de mange billeder. 

Og selvom det neurale netværk aldrig har fået fortalt, hvad en kat er for en størrelse, så kunne det efter flere visninger genkende det firbenede kræ.

"Ideen er, at i stedet for at have forskere til at afsøge grænseområderne, så smider du i stedet tonsvis af data afsted mod algoritmen og lader softwaren automatisk lære fra data," forklarer Dr Ng omkring forsøget med den kattegenkendende computer.

"Computeren opfandt grundlæggende bare konceptet "kat"," tilføjer Dr. Dean om forsøget.

Selvom glæden er stor ovenpå fundet af den selvlærende maskine, så maner Dr. Ng til besindighed omkring at udvikle selvtænkende maskiner.

"Det vil være helt fantastisk, hvis det viser sig, at vi bare skal tage den eksisterende algoritme og køre den i større skala, men min mavefornemmelse siger mig, at vi ikke helt har den rigtige algoritme endnu."

Læs også: 
Sådan vil fremtidens computere blive klogere af sig selv

Video: Her er alle de vilde fremtids-teknologier




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Stærk IT-profil med souschef-potentiale

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Proaktiv driftsspecialist til MOMS

Politiets Efterretningstjeneste

Netværks- og/eller firewallspecialister i PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere