Artikel top billede

Ballade: Er populær it-tjeneste for usikker til netbank?

Du skal ikke bruge denne distribution, hvis du skal i netbanken - den er slet ikke sikker nok. Sådan lyder kritikken fra udviklerne bag en af de mest populære Linux-udgaver.

Der er ballade i Linux-land.

Ubuntu-udvikler Oliver Grawert siger nu, at den populære og Ubuntu-baserede distribution Linux Mint er for sårbar til at bruge sammen med netbanken.

Det skriver netstedet muktware.com.

Årsagen er, at sikkerhedsopdateringerne fra Ubuntu ikke nødvendigvis følger med over i Mint-regi, eftersom ændringer i de centrale komponenter som X.org, Firefox, Grub og selve Linux-kernen ikke automatisk opdateres i Mint.

"Når der er en sårbar kerne, browser eller X.org, der ikke automatisk forsynes med sikkerhedsopdateringer, bliver installationen et sårbart system. Personligt vil jeg ikke bruge det til netbank," skriver Oliver Grawert.

Og den kritik står han ikke alene med.

"Jeg kan fortælle, at det tog dem [Mint-udviklerne, red.] mange måneder at få en fejlrettet Firefox, mens Ubuntu og Debian allerede havde disse sikkerhedsrettelser i deres udgaver. Det udsætter Linux Mint-brugerne for en sikkerhedsrisiko, og jeg vil aldrig anbefale Mint som et alternativ til Ubuntu," skriver Benjamin Kerensa, der også er Linux-udvikler.

Læs også: De 29 bedste open source-programmer i 2013

Holdninger, ikke fakta

Projektleder for Linux Mint Clement Lefebvre har svaret på kritikken på distributionens webside.

Han mener, at kritikken er baseret på holdninger fremfor viden og kundskaber.

Han er knotten over, at Mint-udviklerne skal bruge dyrebar udviklertid på at svare på spørgsmål fra bekymrede brugere.

"Jeg interesserer mig ikke for, hvad Canonical-folkene forstår eller ikke forstår om os. Jeg kan også konstatere, at pressen og medierne bare er interesseret i konflikten, men jeg vil ikke bruge mere tid på det," skriver han.

Han giver dog en forklaring på, hvad det er Ubuntu-udviklerne har misforstået.

"Opdateringspakker til kernen er tilgængelige som 'usikre pakker', som brugerne kan vælge at aktivere gennem værktøjet Update manager. For god orden skyld betyder usikre pakker i denne sammenhæng pakker, som Mint-teamet endnu ikke har gennemgået til distributionen," skriver han.

Clement Lefebvre påpeger også, at Linux Mint bruger det samme pakkearkiv som Ubuntu til Firefox, og at disse bliver opdateret automatisk.

Og han er godt gal i skralden over kritikken fra Ubuntu.

"Det vi har tænkt os at gøre, når vi er færdige med at svare på spørgsmål om hvordan en fyr, der aldrig har kørt Mint, udpeger den som sårbar, er at gå tilbage og rette kode, så den næste udgave bliver bedre," skriver han.

Linux Mint topper i øvrigt listen over de mest populære Linux-distributioner i øjeblikket på distrowatch.com.

Læs også:
Galleri: 10 gratis open source-værktøjer til dit firma

Linus Torvalds: Sådan bliver den næste Linux-kerne

Så mange udviklere er med til at bygge Linux
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere