Artikel top billede

Ballade: Er populær it-tjeneste for usikker til netbank?

Du skal ikke bruge denne distribution, hvis du skal i netbanken - den er slet ikke sikker nok. Sådan lyder kritikken fra udviklerne bag en af de mest populære Linux-udgaver.

Der er ballade i Linux-land.

Ubuntu-udvikler Oliver Grawert siger nu, at den populære og Ubuntu-baserede distribution Linux Mint er for sårbar til at bruge sammen med netbanken.

Det skriver netstedet muktware.com.

Årsagen er, at sikkerhedsopdateringerne fra Ubuntu ikke nødvendigvis følger med over i Mint-regi, eftersom ændringer i de centrale komponenter som X.org, Firefox, Grub og selve Linux-kernen ikke automatisk opdateres i Mint.

"Når der er en sårbar kerne, browser eller X.org, der ikke automatisk forsynes med sikkerhedsopdateringer, bliver installationen et sårbart system. Personligt vil jeg ikke bruge det til netbank," skriver Oliver Grawert.

Og den kritik står han ikke alene med.

"Jeg kan fortælle, at det tog dem [Mint-udviklerne, red.] mange måneder at få en fejlrettet Firefox, mens Ubuntu og Debian allerede havde disse sikkerhedsrettelser i deres udgaver. Det udsætter Linux Mint-brugerne for en sikkerhedsrisiko, og jeg vil aldrig anbefale Mint som et alternativ til Ubuntu," skriver Benjamin Kerensa, der også er Linux-udvikler.

Læs også: De 29 bedste open source-programmer i 2013

Holdninger, ikke fakta

Projektleder for Linux Mint Clement Lefebvre har svaret på kritikken på distributionens webside.

Han mener, at kritikken er baseret på holdninger fremfor viden og kundskaber.

Han er knotten over, at Mint-udviklerne skal bruge dyrebar udviklertid på at svare på spørgsmål fra bekymrede brugere.

"Jeg interesserer mig ikke for, hvad Canonical-folkene forstår eller ikke forstår om os. Jeg kan også konstatere, at pressen og medierne bare er interesseret i konflikten, men jeg vil ikke bruge mere tid på det," skriver han.

Han giver dog en forklaring på, hvad det er Ubuntu-udviklerne har misforstået.

"Opdateringspakker til kernen er tilgængelige som 'usikre pakker', som brugerne kan vælge at aktivere gennem værktøjet Update manager. For god orden skyld betyder usikre pakker i denne sammenhæng pakker, som Mint-teamet endnu ikke har gennemgået til distributionen," skriver han.

Clement Lefebvre påpeger også, at Linux Mint bruger det samme pakkearkiv som Ubuntu til Firefox, og at disse bliver opdateret automatisk.

Og han er godt gal i skralden over kritikken fra Ubuntu.

"Det vi har tænkt os at gøre, når vi er færdige med at svare på spørgsmål om hvordan en fyr, der aldrig har kørt Mint, udpeger den som sårbar, er at gå tilbage og rette kode, så den næste udgave bliver bedre," skriver han.

Linux Mint topper i øvrigt listen over de mest populære Linux-distributioner i øjeblikket på distrowatch.com.

Læs også:
Galleri: 10 gratis open source-værktøjer til dit firma

Linus Torvalds: Sådan bliver den næste Linux-kerne

Så mange udviklere er med til at bygge Linux
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.