Artikel top billede

Så mange udviklere er med til at bygge Linux

Flere og flere personer vil være med til at forme Linux. Antallet af udviklere vokser år for år. Se hvor mange der koder med.

I juli 2011 var der 1.131.

Nu, lige godt to år senere, er det ciffer skiftet til 1.392 personer. 

Tallene dækker over antallet af udviklere, som er med til at biddrage til Linux-kernen.

Det er organisationen Linux Foundation, der har lavet rapporten: Annual Linux Development Report, som altså fortæller, at flere og flere vil være med til at udvikle åben kildekode.

Alene i de sidste år har 1.100 udviklere og 225 virksomheder givet sit besyv med.

Der kommer da også mere og mere kode.

Version 3.0, der blev frigivet for to år siden, var således bygget af 14 millioner kodelinjer. Det antal er nu steget til 16 millioner.

Mest kode fra private

Siden Linux Foundation begyndte at notere antallet af udviklere i 2005, har næsten 10.000 personer og mere end 1.000 virksomheder skrevet med på Linux-kernen.

En af de helt store bidragere er Red Hat, der står for 10,2 procent af ændringerne. Herefter kommer Intel med 8,8 procent og Texas Instruments med 4,1 procent. Også IBM, Samsung og Google er med på top 10-listen.

Uafhængige udviklere står dog for den største kodemængde, nemlig 13,6 procent.

Det skriver Computerworlds svenske søsterside.

Det gennemsnitlige antal ændringer til kernen er 7,14 per time, hvilket giver 171 ændringer per dag eller cirka 1.200 om ugen.

Hele rapporten kan hentes her.

Læs også:
Galleri: 10 Linux-platforme til din smartphone

Du finder Linux på 95 procent af verdens ondeste computere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere