Artikel top billede

Beskyldning fra blogger: LG aflurer dig, når du ser tv

Ifølge en britisk blogger registrerer LG's smart-tv, hvad kunderne ser på tv'et, og sender uden brugerens samtykke oplysningerne til LG's servere.

Den sydkoreanske elektronik-gigant LG undersøger i øjeblikket beskyldninger om, at virksomhedens smart-tv registrerer informationer om brugernes tv-vaner og overfører dem til LG's servere.

Det skriver blandt andet britiske BBC.

Beskyldningerne kommer fra en britisk it-konsulent ved navn Jason Huntley, der på sin blog beskriver, hvordan hans smart-tv fra LG tilsyneladende automatisk uploader informationer om, hvad han ser på tv'et. 

Det drejer sig ikke kun om tv-udsendelserne, der afspilles på selve tv'et, men også data om indhold på enheder, der bliver tilsluttet tv'et.

Jason Huntley har registreret, at når der bliver tilsluttet en ekstern harddisk via tv'ets usb-port, bliver navne på alle medie-filer på harddisken sendt til LG's servere. Blandt filerne på hans harddisk var også billedfiler, der indeholder navnene på hans børn.

Sender data selv om funktion deaktiveres

Jason Huntley blev ifølge BBC opmærksom på problemet, da han tilbage i oktober opdagede, at hans LG-tv har et menupunkt med navnet "collection of watching info". En indstilling der som udgangspunkt er slået til på tv'et.

Men Jason Huntley har registreret, at tv'et fortsætter med at sende informationer til LG's servere, selv om funktionen er slået fra. Når funktionen er deaktiveret, får alle de afsendte data dog tilføjet en markering om, at brugerne ikke ønsker at dele oplysningerne med LG.

"Det er jo en forfærdelig implementering af funktionen, når tv'et alligevel sender trafikken, men giver den et mærkat om, at jeg ikke vil have, at det bliver sendt," siger Jason Huntley til BBC.

Han oplyser desuden, at informationerne bliver sendt ukrypteret til LG. Det betyder, at det kan udgøre en sikkerhedsrisiko, selv hvis LG ikke anvender informationerne, fordi data kan blive opsnappet af hackere i forbindelse med overførelsen fra brugerens tv til serverne.

En talsperson for LG oplyser til BBC, at virksomheden i øjeblikket undersøger sagen.

"Beskyttelse af brugernes privatliv har høj prioritet for os, og derfor tager vi denne sag meget alvorligt. Derfor undersøger vi i øjeblikket, om data fra LG's Smart TV's er blevet delt uden brugerens samtykke," siger en talsperson til BBC.

Læs også:
Netflix ændrer tv-oplevelsen markant med ny software

Stortest: Her er årets mest suveræne tv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.