Artikel top billede

(Foto: © Messe Berlin - Veröffentlichung honorarfrei, Beleg erbeten / Tom Maelsa)

Beskyldning fra blogger: LG aflurer dig, når du ser tv

Ifølge en britisk blogger registrerer LG's smart-tv, hvad kunderne ser på tv'et, og sender uden brugerens samtykke oplysningerne til LG's servere.

Den sydkoreanske elektronik-gigant LG undersøger i øjeblikket beskyldninger om, at virksomhedens smart-tv registrerer informationer om brugernes tv-vaner og overfører dem til LG's servere.

Det skriver blandt andet britiske BBC.

Beskyldningerne kommer fra en britisk it-konsulent ved navn Jason Huntley, der på sin blog beskriver, hvordan hans smart-tv fra LG tilsyneladende automatisk uploader informationer om, hvad han ser på tv'et. 

Det drejer sig ikke kun om tv-udsendelserne, der afspilles på selve tv'et, men også data om indhold på enheder, der bliver tilsluttet tv'et.

Jason Huntley har registreret, at når der bliver tilsluttet en ekstern harddisk via tv'ets usb-port, bliver navne på alle medie-filer på harddisken sendt til LG's servere. Blandt filerne på hans harddisk var også billedfiler, der indeholder navnene på hans børn.

Sender data selv om funktion deaktiveres

Jason Huntley blev ifølge BBC opmærksom på problemet, da han tilbage i oktober opdagede, at hans LG-tv har et menupunkt med navnet "collection of watching info". En indstilling der som udgangspunkt er slået til på tv'et.

Men Jason Huntley har registreret, at tv'et fortsætter med at sende informationer til LG's servere, selv om funktionen er slået fra. Når funktionen er deaktiveret, får alle de afsendte data dog tilføjet en markering om, at brugerne ikke ønsker at dele oplysningerne med LG.

"Det er jo en forfærdelig implementering af funktionen, når tv'et alligevel sender trafikken, men giver den et mærkat om, at jeg ikke vil have, at det bliver sendt," siger Jason Huntley til BBC.

Han oplyser desuden, at informationerne bliver sendt ukrypteret til LG. Det betyder, at det kan udgøre en sikkerhedsrisiko, selv hvis LG ikke anvender informationerne, fordi data kan blive opsnappet af hackere i forbindelse med overførelsen fra brugerens tv til serverne.

En talsperson for LG oplyser til BBC, at virksomheden i øjeblikket undersøger sagen.

"Beskyttelse af brugernes privatliv har høj prioritet for os, og derfor tager vi denne sag meget alvorligt. Derfor undersøger vi i øjeblikket, om data fra LG's Smart TV's er blevet delt uden brugerens samtykke," siger en talsperson til BBC.

Læs også:
Netflix ændrer tv-oplevelsen markant med ny software

Stortest: Her er årets mest suveræne tv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?